Намалиха присъдите по делото "Бакаджика"

Собственикът и шофьорът на стария "Чавдар" ще лежат с три години по-малко
Обновена: 12 яну 2011 15:44 | 12 яну 2011 15:43,
24
Намалиха присъдите по делото "Бакаджика"
Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд намали с по три години присъдите на собственика и шофьора на автобуса убиец, причинил смъртта на 18 души на 28 май 2009 в местността Бакаджик край Ямбол.

Магистратите намалиха наказанията на Слави Славов и Господин Димитров, признати за виновни за инцидента на черния Спасовден.

Тогава стар автобус „Чавдар“ помете множество хора, събрали се за традиционния Национален събор. При инцидента загинаха 18 души, а много други бяха ранени.

През 2010 г. Ямболският окръжен съд наложи на двамата по 13 години лишаване от свобода, а шофьорът на автобуса загуби право да управлява МПС за срок от 15 години.

Още по темата

Апелативният съд в Бургас намали общото наказание лишаване от свобода на Слави Славов, собственик на фирма ЕТ „Ем Си Ай – Слави Славов“, на 10 години лишаване от свобода.

Намалено е общото наказание и на втория подсъдим – Господин Димитров, от 13 на 10 години лишаване от свобода, както и наказанието да управлява МПС от 15 на 13 години.

Решението на Бургаския апелативен съд може да бъде обжалвано и протестирано в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ЯмболБакаджика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
kleopatra преди 13 години
Tova ve6e tragediqta po toq sly4ai prez 2009g. za gr. QMBOL.Tolkova nevinni hora poginaha zaradi bezotgovornostta i na 6ofiora i na sobstvennika.Razbira se, 4e i 2-mata sa vinovni, kato 6ofiora e savsem na qsno kakuv razbit avtobys kara, kakto i sobstvennika znae mnogo dobre kakvi tro6lqci pyska v dvijenie.6oriora znae no kara, za6toto a si se opul4il a sa te ybolnli, koeto ne go opravdava razbira se.Sobstvennika nosi po-golqmata otgovornost.Za nego ne bi trqbvalo da ima namalenie na prisudata!
23
0
 
3
 
! Отговори
Моето мнение преди 13 години
Според мен справедливата присъда е 20г. за собственика и 10 за шофьора но на колкото и да ги осъдят няма да върнат погубените хора на близките им .....Надявах се след тази трагична случка нещо да се промени в системата за технически предледи и използването на 30г таралясници но естественно намираме се в България
22
0
 
1
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
смърта да се чете смъртта
21
1
 
7
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Съдът е отсъдил много мъдро!Собственикът и шофьорът на автобуса са виновни за смърта на невинните жертви,но не са убийци.На фона на цялата съдебна ситуация,тези двамата са осъдени изключително строго.Като се има предвид възрастта на нещастниците,всяка по-голяма присъда е равносилна на доживот!
20
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Не намирам за оправдано да им намаляват присъдите. И двамата са виновни. С такова криворазбрано милосърдие обществено съзнание не може да се гради. 18 погубени живота и сега *** истории. Българите трябва да се научат на отговорност, а не като се разциврят и да им прощават всичко.
19
0
 
6
 
! Отговори
Извода.... преди 13 години
От затвора се Излиза,от гроба Не.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма трагедия и за смействата на загиналите и за шофьора... Безсъвестните собственици, за да спечелят някой лев са съгласни и майките си да продават... И не само този собственик на автобус, познавам сумати подобни на него... просто някои хора не са ЧОВЕЦИ...
17
0
 
7
 
! Отговори
do 14 преди 13 години
6ofiora ne si e poznaval mnogo dobre avtobusa za6toto e bil naet 2 dno predi katastrofata.
16
0
 
25
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Не се опитвам да оправдавам шофьорът,но всеки на неговото място, причинил волно или неволно смъртта на 18 души едва ли би заспал спокойно.Трагедията е жестока.Този човек никога нама да бъде същият.Определено и той има вина,но РАБОТОДАТЕЛЯТ е виновен основно!Нечовешко и неморално е да печелиш по този начин-на гърба на трагедията, която е трябвало да предвиди,като си знае скапания автобус.БОГ да прости на загиналите,шофьорът да намери покой,а работодателя...не искам и да го мисля!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то като тръгнем да се съдем трябва прецаканата да е държавата и министрите.Никви ограничения никви пътища.Преди няколко години си изгубих тазовете и си изкривих джантите докато стигна до горе.Беше вечерта и нищо не се виждаше.На сутринта ходих да ги търся из канафките.Едната беше чак на 100 метра от дупката в която попаднах.Имаше много дупки но в тази голямата можех да се скрия от турците.
14
3
 
15
 
! Отговори
бат гошу преди 13 години
Вината е и на шофьора и на собственика. Шофьора много добре е знаел, че автобуса е неизправен. Както аз си познавам колата и зная какво не й е наред, така и шофьора много добре си познава автобуса (плюс това той навърта доста повече километри от мен). От друга страна го разбирам, защото надали е имал много голям избор от работни места. Така или иначе и двамата заслужават затвор. Друг е върпоса, че на собственика трябва да се дадат повече години.
13
0
 
16
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
Трябваше да я намалят само на шофьора. Собственикът пуска таратайка, вероятно и друг шофьор да я беше свършил такава при същите обстоятелства
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zelta e bila da namaljat prisadata na sobstvenika...e,njama kak, namalili sa i na shofjora !!!!
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А мотиви, оправдание, нео поне да ни залъжат, че така хептем балъци излизаме!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По нашите пътища и 10 годишен автомобил се превръща в таралясник...
9
0
 
35
 
! Отговори
Ataman преди 13 години
Жертвите биха били, много повече, ако не беше съобразителността на водача на стария "Чавдар". Предлагам да бъде онивинен, а присъдата на собственика да бъде завишена на 25 години затвор. Мотивите са ясни и не подлежат на обсъждане.
8
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 13 години
А държавата няма ли кой да осъди за престъпното движение на 40 годишни таралясници като автобуса причинил смъртта на толкова хора ...
7
2
 
30
 
! Отговори
бракми преди 13 години
Собственика трябва да лежи 20г. ..имал е автобус барутник...а още колко такива се движат по пътищата...трябва да има някакъв срок за тия стари автобуси,не може шофльора да отговаря като кара стар счупен автобус.
6
7
 
4
 
! Отговори
яаз преди 13 години
Ако това беше при простите ви американци щяха да получат поне по 200 години присъди.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е,те ще го освободят пресрочно някога.защо въобще го съдихте тогава.