Потвърдиха присъдата на кмета на Садово за клевета към полицаи

Мартин Йосифов е осъден на година и половина условно
Обновена: 30 мар 2011 13:45 | 30 мар 2011 13:45,
6
Потвърдиха присъдата на кмета на Садово за клевета към полицаи
Снимка: Булфото

Година и половина условна присъда получи кметът на община Садово Марин Йосифов. Присъдата на Военния съд в Пловдив беше потвърдена от Военно- апелативния съд в София.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Управникът е признат за виновен за това, че на изборите през 2007 година е наклеветил полицаите Тошко Делев и Васил Костадинов, че са агитирали хората от ромската махала в село Милево да не гласуват за него.

Кметът подал жалба, в която твърдял, че униформените са използвали заплаха и сила и са купували гласове.

Разследващите са установили, че по време на вота полицаите изобщо не са били в селото, а разпитаните роми категорично отричат твърденията на Йосифов.

“Не зная какви стъпки ще предприема, след като решението не подлежи на обжалване, но ще предприема нещо”, бе краткият коментар на кмета пред кореспондента на Dnes.bg.

В момента кметът е отстранен от длъжност. Той е обвинен в търговия с влияние и е разследван за подкуп в размер на 170 000 лева.

Скандалът избухна през лятото на 2010 година, когато антимафиоти нахлуха в кметството и арестуваха Йосифов и двама негови служители.

Според разследващи кметът е поискал подкупа от фирма, за да й осигури спечелването на обществена поръчка за канализацията на село Кочево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
.......... преди 12 години
към фен:Вероятно живееш в друг свят та защитаваш полицаите.всички до един се правят на велики и само искат ли искат,отвори си очите.Много тънкообидни бе,обиди ли ги и ....присъда,та за убийство дават такава присъда и това ако не е гадост....
6
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 13 години
Към 5!! Ти познаваш ли тези полицаи?! Знам че те са цивилни и няма как да вземат книжки или да пишат актове.Да те светна драги, за да получи оправдателна присъда за 10минути, непрежалимия ти ПОЗОР се е похвалил, че е броил по 10 000лева на тричленния съдийски състав.Драги анонимнико, коментара ти е абсолютно словоблудство.За твое съжаление Голият *** отдавна и поел пътя на позорната слава. Рони крокодилски сълзи, това ти остава.......................................
5
7
 
3
 
! Отговори
..... преди 13 години
Не се радвайте ,решението може да се обжалва !А полицаите които използваха връзки и пари за да се вземе това решение си е техен проблем.Не стига,че заплашиха свидетелите по делото ,че бял ден няма да видят ако свидетелстват срещу тях ами продължават да се перчат.След като са такива моралисти ,защо не си признаят как точно са заплашвали....със вземане на книжки и ежедневни актове...и какво ли още не.
4
2
 
9
 
! Отговори
фен преди 13 години
Драги alex, къде видя ръката на ГЕРБ в случая?За твоя информация, това решение на съда се забави цели два месеца, а предишното на същия този съд бе оправдателна присъда за Йосифов, произнесена за 10минути.Слава богу, във ВКС има читави съдии и финикийските знаци не ги блазнят.Сегашния състав изми позора на предишния постановил оправдателна присъда
3
4
 
21
 
! Отговори
малекс преди 13 години
alex, аз лично смятам ГЕРБ за най-голямото зло за Бг, ама в случая пък с какво са сгрешили? пише си - имало е проверка, казаното от кмета не отговаря на фактите, затова е осъден. и още нещо - полицаите пък за какво да ги наказват? нали според проверката полицаите дори не са били в селото?
2
2
 
18
 
! Отговори
бг преди 13 години
браво на съда,аман от такива кметове келешари
1
16
 
8
 
! Отговори
alex преди 13 години
Който не е удобен на ГЕРБ вижте какво ще го сполети.А тези хубовци "полицаите Тошко Делев и Васил Костадинов, че са агитирали хората от ромската махала в село Милево да не гласуват за него." за тях няма да има никакво наказание нали? Сега ще сложат ГЕРБ-ер на негово място и няма да има скандали повече.