Дачи отива на съд за стрелбата по Джованито през 2005 г.

Георги Петков е обвинен в опит за умишлено убийство
Обновена: 3 май 2011 21:56 | 3 май 2011 21:48,
18
Дачи отива на съд за стрелбата по Джованито през 2005 г.
Един от опитите за покушение срещу Ивайло Паунов – през 2009 г. бе стреляно по джипа му. Снимка: архив Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Георги Петков – Дачи, за стрелбата по Ивайло Паунов – Джованито, през 2005 година във Варна.

Дачи е обвинен в опит за умишлено убийство на Ивайло Паунов и Михаела Мирчева – бившата манекенка, която също пострада при неуспешното покушение пред варненския бар „Сохо“.

"Деянието е останало недовършено поради независещи от обвиняемия причини", се посочва в съобщението на прокуратурата.

Дачи е обвинен и за притежание на огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, и боеприпаси, без да има необходимото разрешение.

Припомняме, че на 13 март 2005 г. неизвестен стреля с автомат „Калашников“ по Ивайло Паунов пред собствения му бар в центъра на Варна. Тогава Джованито бе прострелян в гърдите и корема, но оцеля. При инцидента пострада и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева.

Пет години след неуспешния атентат за стрелбата бе обвинен Георги Петков – Дачи, след като бе задържан при полицейската операция „Килърите“ за убийството на бизнесмена Юри Галев.

Ивайло Паунов пък е известен на полицията за кражби на автомобили. През 2003 г. той бе арестуван в Мадрид, когато бе разбита групата за трафик на крадени коли на Константин Рогов – Рогача, но бе пуснат благодарение на смяна на имената си и новия си паспорт.

Той оцеля и в още два опита за убийството му – през 1999 г. бе взривен автомобилът му, а в края на 2009 г. неизвестни стреляха с автомат по джипа му. Пострадаха жената и 11-годишният тогава син на Джованито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 12 години
какво чакате ,да влизат в затвора за по ,,15,,ГОД. БЕЗ ВРЪЩАНЕ ОТ 1999ГОД.
16
0
 
3
 
! Отговори
Друг гражданин преди 12 години
М.Марковски е обещал условна присъда на Ст.Петров, нападнал и задържал служтели на Инвестбанк-Сливен,и ако делото се гледа в СГС, ще си изпълни беззатруднения обещанието. Защото съдийките от този съд и САС не съдят престъпниците, а ги оправдават. Мисля,че посланикът на Германия г-н М.Хьопфнер беше прав, когато миналата седмица пред в-к Дойче веле каза,че в БГ има две съдебни власти - едната за хората с власт и недосегаемите. Може би е забравил да допълни,че тези съдилища и тези съдии съдят и обвиняеми с много пари, ама то си е ясно: който има много пари, си откупува и "индулгенция" - оправдателна или в краен случай условна присъда. Въобще, прочетете ли или чуете ли,че адвокат на някой обвиняем е станал някой от "великолепната адвокатска петорка", смятайте,че оправдаването му е в кърпа вързано и после може да съди БГ в Страсбург за пропуснати ползи и морални щети.
15
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
В днешния брой на Труд четем, че прокуратурата отново поискала имотите на Ковачки и определено не е доволна от произнесената от съдия А.Йорданова от СГС присъда.. Г-жо съдия , Ковачки е скрил ДДС на стойност 16 млн лв, а вие му опрощавате конфискация на имуществото от порядъка на 10% и го осъждате условно?! Според вас, какъв данък той трябва да скрие, за да бъде осъден ефективно: 50 млн, 100 млн лв?? Как да разбирам: че за едни ,т.нар. недосегаеми хора според посл. Хьопфнер, присъдите са едни, а за обикновените хора - съвсем други? Може би, дано да се лъжа, тъкмо СГС и САС са съдилищата, които съдят недосегаемите и бившите властници и съдийките от тези съдилища имат за задача да оправдават тази категория престъпници?! Проф.Груев пак се оправдава с прокурорите, а Б.Велчев си мълчи... Ирена, това ли са честните и доблестни съдии, отсъждащи въз основа на закона, морала и т.н. и малко въз основа на вътрешното или външно убеждение?
14
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Дали даден човек е престъпник или не решава само съдът. Само че този съд съди много интересно, да не кажа по-груба дума: напр.СГС и САС бяха съдадени да съдят престъпници с тежки престъпления и тези с имунитет. Вече 13 години откакто са създадени тези два съда, досега от НК осъден човек с имунитет няма и няма да има. Оправдаването с некадърни прокурори и доказателства е наивно, защото за толкова години не се намери поне един прокурор, чийто доказателства да издържат пред съдийките от СГС. Да говорим ли,че топмагистратите са такива с червено минало и хванали веднаж кокала няма да го пуснат, докато не ги изгонят!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to deloto stava tolkova "BYRZO" ? iz4akaite o6te 20 tina godini pa togava go sydete. otnasia se i za vsi4ki ostanali, koito ot godini svobodno se razhozdat bez da im e napraveno dori delo.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лесно
11
0
 
7
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Темата за двойното правосъдие в България, която подхвана г-н Дж. Уорлик и беше продължена и от немския му колега М. Хьопфнер, беше засегната от шефа на ВКС Л. Груев. Груев веднъж отрече да има две правосъдни системи - една за обикновените и друга за богатите и овластените. Днес той категорично отрече в страната да има две правосъдни системи, но този път той пак оправда съдиите с прокурорите: "До съда стига онова, което се внесе в съда, следователно съдът не е отговорен за това". Г-н Груев, а не смятате ли,че съдийките от СГС и САС съдят овластените и хората с много пари и като правило вече 13 години ги оправдават. Хайде да престанем да правим прокурорите на *** , те съвсем не са такива. Вие се опитвате да пробутвате това си мнение. Ние отдавна смятаме, че е невъзможно толкова години да не се намери поне един прокурор, който да задоволи капризите на съдийките от посочените съдилища. Просто така ви отърва.
10
4
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Е,щом СГП ще внесе обвинителния акт с/у Дачи, това означава съд от Софийския градски съд, специализирал се в произнасяне на оправдателни присъди на видни претъпници, т.нар. недосегаеми. Интересно как адвокатът на Дачи е "уредил" той да бъде съден от СГС? Очевидно, Дачи разполага с много пари, значи и той е недосегаем! Иначе него щяха и трябваше да го съдят във Варна, ама на, оказва се,че наистина съд.система се е разделила на два сегмента, като СГС и САС са по подлежащите на оправдание.
9
2
 
3
 
! Отговори
madrid до 4 преди 12 години
много добре написано,но няма нищо вярно в това гн4....аз живея в хетафе,работя в мадрид...в тукашната преса нищо не се споменава.....незнам от къде сте взели информациата....няма нищо вярно в това не знам от къде сте копирали,какви сервизи в хетафе,какви кражби на коли ....дооточнете се...
8
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Добре де Г-н 4 (анонимен),ти един вид с тази жълта статия,копирана от незнайно кой измислен сайт като този тук...какво се опитваш да ни кажеш ?!?!?! Че испанските съдии са се преклонили пред един български джамбаз,който прави цяла Испания смешна ли ?!?!? И само защото пипа коли на видни футболисти бива арестуван......Че то живота на тоя човек само по тая статия може да се превърне в сериал за 10 сезона.....Айде излезте малко на улицата и се запознайте с хора......!!!!
7
3
 
12
 
! Отговори
345414524 преди 12 години
роднините на дачи да бъдат спокойни.скоро ще бъдат пуснати от българският съд.съдиите не си докарват доходи от заплати ами от даренията на престъпниците.незнам защо изобщо има съдебна система.така и так не работи а дърпа от бюджета половин милиард на година.
6
0
 
4
 
! Отговори
Wow преди 12 години
NYAMAL RAZRESHITELNO ZA "Kalashnikov" ,,,ima li smisul ot komentar?,,OUR COUNTRY AND COURT , are SIMPLY P O R N O
5
0
 
2
 
! Отговори
dkp преди 12 години
do n` 4 mnogo dobro oprovurjenie na dvata im reda ot ,, dnes ,bg,, osnovno vlisam v saita blagodarenie na takiva kato teb :)
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки усилията на полицията да ни убеди, че българската автомафия вече е част от миналото, бандите от хора, препитаващи се с кражби на коли, продължават да съществуват. Коли продължават да изчезват както в България, така и в държави от Западна Европа като Италия или Испания.Поредната българска организирана престъпна група, занимавала се с кражби на луксозни автомобили, е разбита в Испания. Този път арестуваните наши сънародници са 16 или 17 според различните информации в медиите на Иберийския полуостров. При обиските на някои от квартирите и гаражите, където автокрадците са държали част от задигнатите коли, са открити над 80 автомобила, като цената им е над 50 хил.евро всеки. Стойността на откраднатите коли надхвърля 4 млн. евро. Колите са били задигани от луксозни предградия на Мадрид или от курорти като Коста дел Сол. Повечето от автомобилите са Мерцедес, Ауди и БМВ. Според испанската информационна агенция ЕФЕ най-честите купувачи са богати хора от Източна Европа.Властите в Рим и Мадрид обаче са направили законите така, че направо улесняват действията на родните автоджамбази. В Испания полицията няма право да те спира, ако не нарушаваш правилата за движение по пътищата. Ако си изряден шофьор и колата ти е крадена, на практика никой няма да те спре. Точно това използват българските банди от автокрадци, които в момента в Испания са около 7-8. Начело на такива отряди за кражби на коли бяха хора като Кольо Бързия, Богдан Рибарски или известният врачански автокрадец Венцислав ВасилевВенко. Според информация на Дарик, в периода 20032005 година тези хора неведнъж са влизали в испанския арест, но след това са се отървавали само с условни присъди и големи глоби.В същото време се говори, че границата между автокрадците и контрабандистите на наркотици и пласьолите на фалшиви пари е съвсем тънка. Повечето трафиканти на коли често поставят в тайници в луксозните возила пакети с кокаин, марихуана или пачки фалшиви пари. Същите тези престъпни групи участват и в канали за трафик на дрога от Латинска Америка към Европа. Примери са Стоян Манов от Елхово заловен с близо 3 тона кокаин на борда на катамарана Тативат, както и две други яхти с екзотичните имена Океански вятър и Океански бриз, също натоварени с дрога.Въпреки усилията на властите на Испания и България в продължение вече на близо 12-13 години родните банди са се превърнали в истински господари в Испания, а проблемите по между си решават с кървави конфликти. Най-ниските етажи на подобни банди продължават да се намират тук, в България, въпреки че МВР твърди обратното. Това са хора, които са отскоро в бизнеса с крадени автомобили и не са заслужили доверието на босовете си. Десетки са операциите на испанската полиция в Мадрид и други големи градове на Иберийския полуостров, които не успяват да вкарат за постоянно в ареста българските автокрадци. В повечето случаи автоджамбазите излизат сухи от подобни ситуации благодарение на съдии, които не им налагат сериозни наказания. Един от най-големите босове на подобни престъпни групи е Богдан Рибарски от Перник, познат с прякора Тупи. Според запознати, Рибарски е на около петдесетина години и говори свободно испански, английски, италиански и френски езици. Преди около година Рибарски заедно с цялата си банда попада в ареста в Мадрид.Тупи е задържан след като хората му задигат джипа на футболист от Атлетико (Мадрид). След кражбата в Мадрид избухва скандал, а полицията взема спешни мерки и Рибаски заедно с бандата си е арестуван. Тактиката на бандитите е следната набелязва се луксозна лимузина и за задната и броня се връзва кутийка от безалкохолно. Когато собственикът тръгне да проверява какво трака и отвързва металната кутийка, крадците влизат в колата и изчезват. Често се инсценират леки катастрофи, а друг вариант е пред колите да се хвърлят *** или улични кофи. След кражбите луксозните коли се крият около седмица на различни подземни паркинги в Мадрид и околностите на града. После в работилници в близкия град Хетафе старите номера на рамата на двигателя и купето се трият с лазер и се набиват нови. Специалисти твърдят, че по този начин, дори и с проверка с инфрачервени лампи, не може да се открие разликата. Запознати разказват, че важно място в бандата на Богдан Рибарски има и жена му Елеонора, която подготвяла фалшивите документи с помощта на познати адвокати и нотариуси в Мадрид.Сред ъндърграунда у нас се говори, че последната банда, занимавала се с кражби на коли в Испания и разбита едва преди два дни в Мадрид, е издадена от българин, живеещ в Испания.Той работел за конкурентна групировка. Ако тези твърдения са верни, то най-вероятно или в Испания, или у нас скоро ще станем свидетели на поредния разстрел на виновника за провала. Ако трябва да говорим с факти обаче, общо 16 са българите, заловени от испанската полиция при последната операция. Техните испански съучастници са били петима, а все още полицията изчислява парите, придобити от действията на бандата в последните няколко месеца. Засега са установени 83 откраднати коли на стойност общо над 4 милиона евро. Тепърва ще се изчисляват и щетите, нанесени на испанските граждани от родните автоджамбази. Говори се още, че конците на тази престъпна група се дърпат от Грузия, като каналът минава и през България. Начело пък стояли известни на полицията у нас хора с прякора Близнаците.Всъщност една от най големите операции срещу български престъпни групи в Испания е още през 2003 година. Тя носи кодовото название Адриатик и при нея са задържани повече от 20 българи. Сред тях е и дясната ръка на Богдан Рибарски врачанският автокрадец Венцислав Василев-Венко, както и други членове на бандата Ради-Дългия и бившият футболист от Варна Георги Павлов Гъзара, както и десетина автомонтьори от сервиз в Хетафе, които са извършвали подмяната на номерата на колите. След акцията става ясно, че зад бандата на Богдан Рибарски стои мощна международна организация за трафик на леки коли возилата пристигат в България и се крият в автокъщи във Враца, Перник, Стара Загора и Велико Търново. След като мине около месец, колите поемат с новите си документи в посока бившите съветски републики или страните от Близкия изток. Там се продават на цена около 2/3 от реалната им стойност. Парите се внасят в България, без да се декларират и се предават по веригата, докато достигнат човека, който е най-високо във веригата на престъпната организация.Тогава обаче Богдан Рибарски се укрива за известно време в Истанбул и Солун, след което отново поема към Испания. Арестуван е още на летището във Валенсия, след което е осъден условно за кражби на автомобили и е пуснат с четири години изпитателен срок. Вместо да се откаже от бизнеса си с крадени коли, Тупи отива на юг в Марбея и организира нова група за кражби на коли. Този път дясната му ръка е друг известен врачанин Кристиян Митев-Косера. След като открадват скъпо Порше, хората от бандата на Богдан Рибарски пак попадат в ареста. Тогава властите в Мадрид намират в тайници на престъпната група автомобили за над 300 хил. евро. В апартамент в испанската столица пък са открити оръжие, фалшиви банкноти евро и долари, и малко кокаин. И това не стига на испанските съдии, за да осъдят Рибарски на затвор. След няколко месечна съдебна сага той пак е на свобода.Докато продължават опитите на испанската полиция да вкара бандата на перничанина в затвора, той си купува луксозна къща в скъпото мадридско предградие Виа Алба и сформира нова банда за кражби на автомобили. И този път Тупи налита на кола на грешен човек хората му открадват луксозния Мерцедес на френския нападател на Атлетик (Билбао) Гюлен Люпетели. И отново след инцидента става скандал и започват да се обсъждат действията на българската организирана престъпност в Испания и бездействието на полицията на Иберийския полуостров. На всичкото отгоре след скандала при разследване на българската полиция колата се оказва, че е в България на платен паркинг в Несебър. Следва нова операция срещу бандата на Рибарски този път заедно с него са задържани няколко от най-добрите му хора Георги Живков-Фогата от Бургас, Павел Донев-Пачата и известният несебърски автокрадец Иво Ряпата. Последният е издирван от властите в Испания за няколко опита за убийство при кражби на автомобил. Две трети от заловените автокрадци са с паспорти на косовари, твърдят запознати. Според полицаи от ГДБОП масова практика сред българските мафиоти в Испания е да се подвизават с чужди паспорти.Последният арест на Богдан Рибарски и хората му датира от 13 декември 2006 година. Бандата е задържана тогава, след като пак попада на неправилен автомобил в Мадрид са откраднати четири джипа. За момента няма точни данни от Иберийския полуостров дали Рибаски и хората му са на свобода или са останали в ареста. Преди около година пък испанските информационни агенции пуснаха новината, че е бил задържан 31-годишният Венцислав Василев-Венко, който дълго време е бил дясната ръка на Тупи.Именно част от хората на Венко са сред задържаните при последната акция на полицията в Мадрид от преди два дни. Друг от хората в Мадрид, занимаващи се с кражби на коли, варненецът Константин Рогов-Рогача също е добър познайник на полицията. Той е арестуван около 30 пъти през последните 7 години. За пръв път влиза в полезрението на полицията през 1994 година, когато полицията в Шумен го спипва, докато се опитва да отвори паркирано Ауди с лаптоп. Криминалисти твърдят, че Рогача е майстор на отварянето на скъпите автомобили, които са кодирани и със сложни защитни системи. Рогов успява да блокира кодовете посредством компютърна програма, изработена от двама сърби. Говори се, че дори след един от арестите на Рогача в Испания към него интерес проявяват и американските служби, които му предлагат да им съдейства. Той отказва. Сред съдиите и прокурорите във Варна се говори, че бившият шеф на Окръжната следствена служба Румен Радев е бил отстранен заради слаба работа по разследване срещу Рогача и бандата му.Това са все известни на властите у нас и в Испания български автокрадци като Марио Александров, Валентин Янков-Вальо Дебелия, Даниел Димитров-Дидо Бордюра, Атанас Атанасов-Изаурата, Атанас Косев-Гъската и още десетина човека все с подобни прякори. Повечето от тях се подвизават в Испания с фалшиви самоличности и са хора, чиито координати не могат да бъдат открити нито от българската, нито от испанската полиция. На няколко пъти бандата на Рогача е разбивана. Последният път беше преди около пет години. При тази операция с кодовото название Пътник се измъкнаха двама души Евгений Барбов и Ивайло Паунов-Джованито. Единият от тях и в момента се намира във Варна и общо взето бездейства като твърди, че вече е оставил зад гърба си кражбите на коли, а дирите на Джованита се губят отново в Испания. Всъщност преди време той беше арестуван от полицията във Варна, а след това пуснат от съда. Ивайло Паунов стана жертва на показен разстрел, като от куршумите, предназначени за него, пострада и бившата Мис Варна Михаела Мирчева. Тогава Джованито оживя по чудо.Накрая само заради статистиката ще ви предоставим няколко факта от полицейските сводки в Испания в последно време.Изводите са за вас:Мрежа за трафик на фалшиви банкноти от 100 и 200 евро от България бе разбита в Испания . При операцията са арестувани 23 души, повечето българи. Задържаните са обвинени във фалшифициране на пари и документи, незаконно притежание на оръжие и други. Испанската гражданска гвардия е арестувала двама румънци на летището във Валенсия при опита им да изнесат от страната 10 000 фалшиви евро. След това полицията е арестувала и 21 българи и е заловила 27 550 фалшиви евро и много фалшиви документи. Операцията, наречена "Ламарина", е била проведена едновременно в провинциите Аликанте, Барселона, Валенсия, Бадахос и на Балеарските острови.
3
2
 
22
 
! Отговори
Язе преди 12 години
Дачи и Джованито бе не ги ли познаваш, Дачи и Джованито...Да се чувствам ли длъжен да знам прекорите на сичкото ***, като ви четем заглавията по вестниците???
2
0
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
от 2003 чак сега стига в съда, ето на това му викам аз действаща съдебна система
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хах да мре гнидата, мен кво ме засяга. Само за някакви *** ли ще четем?