Поправителен на делото срещу братя Галеви

Процесът за ръководене на пресъпна група тръгва в Апелативния съд в София
Обновена: 27 май 2011 07:35 | 27 май 2011 07:03,
13
Поправителен на делото срещу братя Галеви
Пламен Галев и Ангел Хрисов. Снимка: Булфото

Днес се очаква Софийският апелативен съд да даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Те заедно с още петима души са подсъдими за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда.

Като ръководител на групата е обвинен Пламен Галев, а Ангел Христов е сочен за втория в йерархията. Основен свидетел срещу тях е бизнесменът Пламен Миланов, който твърди, че е бил принуден да им плаща 1500 лева „такса спокойствие“ месечно.

Още по темата

Процесът започва на втора инстанция по протест на прокуратурата, след като през ноември Окръжният съд в Кюстендил оправда братя Галеви по всички повдигнати обвинения.

За невинни за участие в престъпната група бяха признати и останалите подсъдими – Апостол Чакалов – Тоци, Владимир Ангелов – Стъклето, Георги Градевски – Конана, Георги Блатски и Красимир Оков.

Те получиха присъди, но по други обвинения като незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, непристойни действия и нанасяне на средна телесна повреда.

Делото срещу скандалните дупнишки бизнесмени започна в края на 2009 г. и бе следено от Европейската комисия. Месеци преди това двамата бяха задържани след разследване на Софийската градска прокуратура, но бяха пуснати от ареста, след като се кандидатираха на парламентарните избори и това им осигури временен имунитет

След като братя Галеви бяха оневинени от съда в Кюстендил се разрази друг скандал – три месеца след края на делото съдия Мирослав Начев така и не бе обявил мотивите си за оправдателните присъди. Затова и Висшият съдебен съвет се зае с проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА преди 12 години
верно е, единият прилича на Кондьо, другият- на ударен с мокър ***, а съдът, който ги е оправдал е НЕЗАВИСИМ
11
0
 
3
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
GOCE I RUMEN PETKOV PAK 6TE IM OTIDAT NA GOSTI.NEKA GOCE DA ZASTANE NA DETEKTORA I DA KAJE DALI E IMAL SRE6TI S TQH?TE PAK 6TE SA NEVINNI.GOCE O6TE DIKTUVA NE6TATA V SADA.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми нали трябва да си платят и на по-горните инстанции...
9
3
 
1
 
! Отговори
проверка преди 12 години
тук след справка с чичко Гугъл открих "забавените" мотиви, които се оказаха към 100стр. и се отказвам да ги чета. Може да са полезни за тези, които искат да коментират качествено, след проверка на факти и документи, а не просто да се намират на робта в нета.
8
4
 
11
 
! Отговори
Чичо ти преди 12 години
Пак ли дознателите некадърни и не могат да събират годни доказателства?Бандитите в дранголника,защо избрахме ГЕРБ-нали това искахме!
7
3
 
10
 
! Отговори
Леля ти преди 12 години
Затова и Висшият съдебен съвет се зае с проверка по случая.И тече проверка, която ще завърши точно лятото когато всички са в отпуска, на море, няма ги, пият кафета до климатика из града - и резултата от проверката ще е че всичко е точно и пропуски и грешки няма! Резултатите никой няма да ги чуе и разбере, ще дойде есен и зима и ще се раздадът премийте в Съда, а всички знаем че там премийте са корави ! Тези номера ги знам, дано за лекарства да си ги харчие парите..
6
3
 
13
 
! Отговори
KONAN VARVARINA преди 12 години
KAK NE MOJAHTE DA IM VIDITE SMETKATA NA TIA BOKLUTZI......
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдията Мирослав Начев е получил хонорара си от братята и затова е обявил оправдателни присъди ....
4
2
 
15
 
! Отговори
Мотивите преди 12 години
"След като братя Галеви бяха оневинени от съда в Кюстендил се разрази друг скандал три месеца след края на делото съдия Мирослав Начев така и не бе обявил мотивите си за оправдателните присъди". Какви мотиви да напише окръжният съдия Начев за освобождаването на Галевите? Би трябвало да напише "Оправдавам ги" и толкоз! Мотиви няма. Впрочем има, ама те са зад кулисите: нерядко магистрати и престъпници действат в общ фронт срещу спокойствието в страната. Тяхната цел е : напрегната обстановка плюс хаос в страната: много пари в джоба!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
презентация ли им правите? за изборите?
2
2
 
18
 
! Отговори
Boroka преди 12 години
Тоя малко ми прилича на Кондио
1
5
 
32
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ЧУДЯ СЕ ,КАК ОЩЕ ГАЛЕВ НЕ СЕ Е КАНДИДАТИРАЛ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!МОМЧЕТО НЕ Е ВИНОВНО . СЪДА Е ЗА СЪД . !!!!!!!!