Валят искания за отводи по делото "Килърите"

Свидетел давал оръжие на подсъдим, знаел за взривове, поръчани от Сумиста
Обновена: 30 юни 2011 18:58 | 30 юни 2011 18:58,
12
Валят искания за отводи по делото "Килърите"
Снимка: БТА

За четвърти път от старта на процеса „Килърите“ бе поискан отвод на съдебния състав.

Този път защитниците поискаха отвод с мотива, че не са имали възможност да попитат един от свидетелите – Лозан Цеков, защо при четири разпита досега не е казал, че Петър Стоянов – Сумиста го е накарал да подпали микробус в с. Железница.

Адвокатите твърдяха, че преди разпита Цеков е престоял в стая на прокуратурата, но от държавното обвинение отрекоха твърдението и поискаха то да бъде доказано.

По-рано Лозан Цеков каза, че не е работил за Петър Стоянов като шофьор – взимал пликове с пари от магазини и офиси и ги предавал на Сумиста.

Свидетелят каза, че знае за палежи и взривове, поръчвани от Стоянов. По негово нареждане е купил предплатени сим-карти от Търговище, които са улики за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. По думите му е държал оръжие в гаража си, което е давал на друг подсъдим по делото – Васил Костов – Кеца.

По-рано днес адвокатът на обвиняемия Петър Стоянов – Иво Найденов заяви, че свидетелите Георги Петков и Лозан Цеков трябва бъдат привлечени като обвиняеми, защото си признават, че са извършили престъпления.

Според защитника Петков, който вчера заяви пред съда, че е заплашван от Петър Стоянов – Сумиста, и се страхува за живота си, отправял закани към юриста, клатейки глава.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
ЖАРТ преди 12 години
Мутренските защитници на главирезите се активизираха!
10
1
 
2
 
! Отговори
Мим преди 12 години
До:електоратДругарю Прос, ако искаш да се върне кумунизма без съд и присъда в Белене? За да може такива като теб да си си ок! Жалък червей.
9
3
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
От злоба дори пишеш неграмотно, с каквоги е разплакал тия семейства ,като им е дал работа ли? Колко семейсва си изкарват прехраната знаеш ли ?За разлика от другите неговия бизнес е прозрачен,и дори да е измамен той е имал доблеста да заведе дела, едва ли е разчитал на "удар" както го изкарват.Не е необходимо да си Монк да прозреш че убитите адвокат са го излъгали за парите,с помоща на някойдруг който е взел парите иги е убил да заличи следите,Вълев е достатъчноумен и интелигентен да извърши това
8
1
 
0
 
! Отговори
до добавен от преди 12 години
жорко въев е познат в в.тълново.този лилипут е разплаквал не едно и две семейства.тъка ,че въобще не е измислица.вчера продадоха негов магазин незнайно как придобит.ами хората който работят в имотите му за жълти стотинки.тъка,че знайте БЕЗПАТЕН ОБЯД НА ТАЗИ ЗЕМЯ НЯМААААААААА.а ми е интересно да видя Радослав(прокурорският свидетел)какво ще стане с него.сег
7
7
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
Соня, да ти кажа честно не го познавам г-на , но така като наблюдавам ситуацията, а смея да твърдя, че за разлика от останалите хора, когато чета тези "статии" гледам да чета през редовете т.е. права опити да мисля , а не като болшинството овце в Б-я да се доверявам сляпо на всичко казано от долните ни, подкупни медии, та олисах се исках да кажа, че смятам, че този човек сигурно дори не знае за какво е там, искрено вярвам че е неудобен на някои от управляващите ни!!!
6
5
 
0
 
! Отговори
sonq преди 12 години
Georgi Vylev e nevinen!I nqma nikakvo mqsto tam!!Unishtojavat edin chovek napravil tolkova mnogo, samo zashtoto e neudoben na nqkoi hora i za da mu zavzemat biznesa!Za drugite neznam, no kato vijdam kakvo pravqt s edin nevinen chovek mi stava vse po jalno i sramno da se naricham bylgarka!!Neshtastnici !!!
5
3
 
0
 
! Отговори
Angel преди 12 години
Pylni ama pyyylni gluposti pishete, nikoi li ne se opitva da si napyne malko mozyka?? Tva cqloto e razchistvane na smetni na Cvetaneca i Boiko s hora neudobni za tqh!Za tova dyrjavata ni e na tova deredje, zashtoto sme prost narod napisali vi edna skalypena statiika i vie 4etete i vqrvate maimuni!!Poneje ne mojahme da vkarame v zatvora ni oktopodi , ni skaridi, sega dai predizborno da osydim ei teq hora 4e da pokajem kolko mn rabota vyrshim!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
потърпевш преди 12 години
Тези адвокати имат ли съвест, или са някакви комерсиални ***? Тези алчни същества имат ли семейства,деца,близки,с каква съвест лягат и заспиват?
3
3
 
11
 
! Отговори
гоце преди 12 години
Толкова пари харчат за тези доказани убийци! И вижте все едни и същи са им мутренските адвокати,също доказани мошенници! Само Сашо Диков помияра нещо се не мярка....
2
3
 
10
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Абе след като не били виновни, защо по всякакъв начин се опитват да протакат и отлагат делото и всякакви адвокатски хватки използват, изведнъж се разболяха (типично за българските престъпници) когато ги опнадизиха ?
1
4
 
16
 
! Отговори
електорат преди 12 години
До сега по 9 гр. олово и, всичко щеше да е на ред!!!.Дават милиони за разните разследвания и маймунжилъци на адвокати и съдии!!!