Затвор за братя Галеви. Общо 12 години

Апелативният съд ги призна за виновни по делото за изнудвания
Обновена: 6 юли 2011 18:37 | 6 юли 2011 18:01,
351
Затвор за братя Галеви. Общо 12 години
Пламен Галев и Ангел Хрисов. Снимка: Булфото

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са признати за виновни в организиране и ръководене на престъпна група за изнудвания.

Софийският апелативен съд им наложи ефективни присъди – на Пламен Галев 7 години затвор при първоначален строг режим, а на Ангел Христов 5 години при общ режим.

Така магистратите отмениха решението на Окръжния съд в Кюстендил, който през ноември 2010 г. оправда братя Галеви по всички повдигнати обвинения.

Пламен Галев ще трябва да заплати и 10 000 лв. глоба, а Ангел Христов - 7 000 лв.

Една трета от имуществото на Галев и една четвърт от имуществото на Христов ще бъдат отнети в полза на държавата, постанови още съдът.

Още по темата

Дупнишките бизнесмени и още петима души са подсъдими за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване, принуда и извличане на облаги чрез внушаване на страх. Като ръководител на групата е обвинен Пламен Галев, а Ангел Христов е сочен за втория в йерархията.

Според съда участници в групата са били още Георги Градевски, който получи една година условно лишаване от свобода с пет годишен изпитателен срок, Владимир Ангелов, който бе осъден на 4 г. затвор, Апостол Чакалов, който също получи 4 г. затвор и Георги Блатски, който бе осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода. Всички те ще излежават присъдите си при общ режим.

Единственият признат за невинен от подсъдимите е Красимир Оков, който получи оправдателна присъда и на предходната инстанция.

По-рано днес прокуратурата поиска до 10 години лишаване от свобода за братя Галеви.

Делото срещу скандалните дупнишки бизнесмени започна в края на 2009 г. и бе следено от Европейската комисия.

Месеци преди старта на процеса братя Галеви бяха освободени от ареста, след като се кандидатираха на парламентарните избори и това им осигури временен имунитет.

След като те бяха оневинени от съда в Кюстендил се разрази друг скандал – три месеца след края на делото съдия Мирослав Начев така и не бе обявил мотивите си за оправдателните присъди. Затова и Висшият съдебен съвет се зае с проверка по случая.

Подсъдимите отказаха коментар пред медиите след края на заседанието. 

Днешното решение на Апелативния съд в София може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквочът разчиства мутренски територии. Какво от това че конкурентни мутри влизат в затвора? Другите стават още по-нагли.
332
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е сега запалката? Много ми е интересен неговия коментар! Хахаха
331
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
NAI NAKRAJA STE GI VKARAT < SAMO TAM IM E MIASTOTO NA TEZI !!!VKARAJTE VSICHKITE TAM HEIDE NARODE TRIABVA TAKA DA SE DEISTVA SUS VSICHKI PODOBNI OLIGOFRENI ili po tochno MUTRI narecheni
330
0
 
5
 
! Отговори
седесар преди 12 години
Като влезат в затвора ми се обадете
329
0
 
3
 
! Отговори
332 преди 12 години
SMOTANAK
328
0
 
3
 
! Отговори
KIRIL преди 12 години
A TI SI NAI ZABLUDENIQ TIP - 332 - TUZEMEC 1-VA KLASA
327
0
 
2
 
! Отговори
KIRIL преди 12 години
1-VIQ 6TE IZLEZE SLED 3 GODINI , A DRUGIQ SLED 5 GODINKI AXAXXAXAXAX NAI MNOOOOGO XAXXA
326
0
 
2
 
! Отговори
das преди 12 години
Ne sa si platili na Boiko zatova
325
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ДОЛНИ *** КОИТО НЕ СА ОТ ДУПНИЦА ПИШАТ ПРОТИВ ПЛАМЕН И АНГЕЛ, НО В СРАВНЕНИЕ ОТ ВАШИТЕ ГРАДОВЕ ТУК НЯМА НАРКОМАНИЯ НЯМА КРАЖБИ И ХЕМ ПОДОБНИ БЛАГОДАРЕНИЕ ТОЧНО НА ТЕЗИ ДВАМАТА КОИТО ГИ ПЛЮЕТЕ. ЕДВА ЛИ ИМА РОДИТЕЛ КОИТО ЩЕ Е СПОКОЕН ЗА ДЕТЕТО СИ АКО ЗНАЕ ЧЕ ТО Е ЗАПЛАХА ОТ НАРКОМАН , *** ИЛИ НЯКАКЪВ ДОЛЕН ПРЕСТЪПНИК . ЗАТВОРЯТ ЛИ ГИ В ДУПНИЦА ЩЕ СТАНЕ ПЪЛНА АНАРХИЯ А ЕДВА ЛИ ДУПНИЧАНИ ЖЕЛАЕМ ТОВА .
324
0
 
6
 
! Отговори
олеее, че много преди 12 години
Това за 1/3 и 1/4 сигурно става дума за Мерцедес С-класа W 202 и ФОРД Ескорт '89г?
323
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като им гледам физиономиите , тези неандерталци , май не са излезли още от неолита !
322
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде кученца пляскайте с лапички и мислете че нещо се е подобрило защото това е едно голямо преставление.Това че са ги осъдили не значи нищо, само на лист ще пише че са в затвора но всъщност няма да са там а някаде по свойте хотелчета, и в затвора ще се мяркат само от време на време колкото да се вижда че уж са там.А хората на общ режим дори не се намират на територията на затвора, а в зграда подобна на пансион извън него където всеки си има стая с баня и тоалет ТВ и какви ли не екстри още.
321
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но това е скандално....... Да осъдят мутри!!! Мутрите са хора мили, скромни и с много крехко здраве. Вкараш ли го на "топло" веднага се разболява и отива или вкъщи или в болница да се лекува. А сега какво? Хората тъкмо са си позакрепили здравето и ще ги вкарат в затвора, че да се разболеят.
320
1
 
8
 
! Отговори
amigosan преди 12 години
Суфлеци кални, айдеее вътреее....
319
1
 
7
 
! Отговори
dfsf преди 12 години
Nai nakraq MUTRI V ZATVORA!!!!!!!!!!! , BIVSHI POLICAI ,MAI KATO SE ZAMISLQ TAKOVA PONQTIE KATO BIVSHI NQMA ILI SI ILI NE SI !!!!!!!!!I KAKVO E TOVA OBSHTEJITIE XA XA XA NA ???????????????????????
318
0
 
11
 
! Отговори
хех:) преди 12 години
ако влязат ефективно, даже може да се замисля за кой да гласувам и да дам втори шанс на ББ. ама надали
317
0
 
6
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
V Bulgaria , i osobeno v BG suda nikoga ne mojesh da si 100 procenta siguren kakvo se sluchva , no ima nachenki na podobrenie...sega ako potvurdqt prisudata na 3-ta instanciq napravo shte mi se izdignat v ochite. Da vidim...
316
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА- ХА ГАРАНЦИЯ ДЕЛОТО ВЪВ ВКС ЩЕ Е СЛЕД ИЗБОРИТЕ .............ДА МОЖЕ БОЙКО И ЦЕЦО ДА СЕ ХВАЛЯТ ВИДИШ ЛИ КАК БОРИМ ПРЕСТЪПНОСТТА .......... НЯМА ДА ГИ ОСЪДЯТ - ТЕ ВЕЧЕ ДАДОХА БИЗНЕСА НА КОГОТО ТРЯБВА , А ОСЪДЯТ ЛИ ГИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАК ТОЧНО Е СТАНАЛО ПРЕДАВАНЕТО ....... АМИ КАКТО СЛАВЧО СИ ДАДЕ БАНКАТА НА ЦВЕТЕЛИНА
315
5
 
9
 
! Отговори
men преди 12 години
Смешна работа...преди време ги искараха от ареста за да ги направят депутати...сметнете за какво става дума пак ще си платят където е необходимо и всичко е приключило...просто това е реалноста....кажете ми ако вие сте чуждестранен инвеститор бихте ли инвестирали в такава държава в която не се знае утре какво ще се случи с имуществото ти
314
3
 
15
 
! Отговори
Кай преди 12 години
Никога, ама НИКОГА няма да влязат в затвора.Просто ни правят новия филм по-интересен.