Повдигнаха ново обвинение срещу кмета на Хасково

То е за злоупотреба със служебно положение
Обновена: 20 юли 2011 12:48 | 20 юли 2011 12:47,
54
Повдигнаха ново обвинение срещу кмета на Хасково
Кметът на Хасково Георги Иванов. Снимка: Булфото

Прокуратурата в Хасково повдигна ново обвинение срещу кмета на града Георги Иванов. То е за злоупотреба със служебно положение.

Според обвинението общината е платила 91 000 лева за разчистване на терен, което по изчисления на прокуратурата струвало 21 000 лева.

Парите са преведени на кметството от търговска верига преди около 10 години. Тя е трябвало да строи хипермаркет, а общината да разчисти терена.

След това сделката обаче пропадна, а градоначалникът има и друго обвинение по този казус. То е за това, че община Хасково не е върнала навреме парите на веригата и така са настъпили щети в размер на 113 000 лева от лихви.

По-рано днес кметът на Хасково пристигна в полицията, за да му бъде повдигнато новото обвинение, но отказа да го подпише без присъствието на адвоката си.

Според Георги Иванов сумата от 91 000 лева за разчистване на терена е дадена по волята на търговската верига. Той вече е бил санкциониран за това, че не е обявена обществена поръчка за случая.

Градоначалникът заяви, че новото му обвинение е част от пиар акция преди изборите, и поиска отвод на прокурора Петър Мидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Хасково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
А по малките улички ходил ли си, и даже не съвсем малките , само виж пресечките по ул. Банска в какво състоание са и тогава говори как лъскали улиците.
50
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Gerberite iskat da omarsqt edin hubav chovek-Iv. Panaiotov ,no dano toi ne se podade,no Georgi Ivanov hte si ostane kmet-preizbran zahto li,zahtoto znae kak da raboti i kakvo da pravi s takiva koito da prechat za razvitieto na obhtinata.Dano obarne poveche vnimanie za splotqvaneto na obhtinata-da ne razdelq horata na balgari,romi ,turci .......tova hte mu kostva mnogo,da bade kmet na vsichki grajdani,drugoto gospod si znae rabotata.USPEH GEORGI!!!
49
3
 
1
 
! Отговори
бивш Хасковлия преди 12 години
Хора,щом всички политически сили са се обединили срещу кмета ,то това не е нормално.В никой друг град в България всички да са срещу кмета.Помислете!!!!Огледайте си града и се разходете до Сливен,опитайте се да паркирате във Варна и покарайте по ,,оправените" улици на Шумен и ще се осъзнаете.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасковлии, пазете този човек.Той промени градът ви, промени отношението ви към заобикалящата ви среда, към красотата. Той работи, за разлика от всички останали."По делата им ще ги познаете", но не по съдебните (скалъпени) такива, а по това какво стойностно са оставили след себе си.А той остави много, и се радвам, че Вие-хасковлии оценяте това.А продажниците, завистниците,Барековците, и политическите бездарни *** нека се пукат.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Иванов само крадеше нямаше да има проблеми ни с предните политически пиявици, ни с тези-сегашните.Ама той и РАБОТИ, за благото на хората от този град. И това не е трудно да се види, дори и от предубедените.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естетвено ,че ще краде нали е кмет на прехода. Но поне като влезеш в града виждаш паметника влязал в Гинес на Св. Богородица, караш по оправени пътища и децата играят в новопостроени детски площадки. Влизаш в парк Кенана и всичко е обновено...... може да краде, но очевидно може и да строи ,както направи 2 църкви. А сега е казал ,че ще даде пари за да се направи 100 метров (Огромен) паметник на Васил Левски на границата с Турция до Свиленград.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Отговарям. Кмета на Шумен прави толкова за града си също! Миналата година центърът беше цялостно обновен. Градският парк също. И центърът и паркът светнаха така, както никога не са били. Огромни ремонти течаха по улиците-не беше приятно, но вече всичко е оправено. Преди 2 години се построи парк Студенстки със сцена за концерти, зелени подредени градинки, и забавления за свободното време. Чужденци като видяха центъра казаха, че по-уютен център в България никъде не са виждали.
44
0
 
9
 
! Отговори
14563 преди 12 години
Георги Иванов наистина направи много за града и хората от града са доволни. Дали е крал или не е друг въпрос който се решава от съда. Иначе града е чудесен - има много паркове градинки и е красиво. Относно изборите хората ще си преценят сами как да постъпят.
43
4
 
10
 
! Отговори
Ratan преди 12 години
Знам какво беше Хасково преди, знам какво е и сега. Обърнаха целия център с хастара и сега е вероятно един от най-подредените и живописните. Улиците са като стъкло. Монумента да не го обсъждаме - щом е в Гинес, е ясно. Имат скейт парк, живописни градинки и фонтани. Срам ме хваща като дойде клиент в Пловдив и каже, 4е си изпотрошил колата по улиците ни. Ясно е, 4е вси4ки кметове крадат, така е и по-света, въпросът е да има и резултати. То пак идат избори, хасковлии си знаят най-добре.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВАЛЛА НА ТОЗИ КМЕТ. НЕ СЕ ПОДДАДЕ НА КОМУНИСТИТЕ, НА ЦАРЕДВОРЦИТЕ, НИТО НА "ДЕМОКРАТИТЕ", А СЕГА И8 НА ЧЕНГЕТАТА И МУТРИТЕ.ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ КАДЪРНИ И ВОЛЕВИ ХОРА КАТО НЕГО.УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ, КМЕТЕ!
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма свестен кмет на областен голям град. Много добре знаете това.
40
5
 
4
 
! Отговори
) преди 12 години
едри зъбки, *** тен, сакото не е ходило никога на химическо, златен пръстен с черен камък -стил абитурент 87г, синя риза, еднотоново вратовръзка... ммм ааарвардски възел -черно кафе шикерлия - тесно дупе сикишлия - има нещо гнило в дания..... каза отело и ... стана бял
39
3
 
8
 
! Отговори
Той е познат крадец преди 12 години
Хасковлии познават кмета си отлично. Той много краде и много работи.Не познавам други областни градове които да са подържани така както Хасково. С кмета Иванов не могат да се мерят кметовете на Ст.Загора, Сливен,Ямбол, Пловдив и Кърджали. Мисля, че вторият като него, много да краде и много да работи за града си е кмета на Бургас, докато кмета на Варна прави само първото.Сигурен съм , че 23 октомври хасковлии ще заложат отново на него.
38
3
 
2
 
! Отговори
плевенчанин преди 12 години
Кметовете с повече от 3 мандата се превръщат в местни феодали. Те си осигуряват служебни "победи" чрез свои подставени лица навсякъде, приятелски фирми, които им помагат и хора, на които са правили услуги. Цяла България знае това. Затова трябва да се ограничат броя на мандатите до 3. Той президента има право само 2 мандата, пък някакви си местни дерибеи могат доживотно да си се самоизбират и да смучат като пиявици.
37
3
 
8
 
! Отговори
Мажоритарен преди 12 години
Дано Господ му даде здраве и сили да продължи.А, че ще спечели...това е повече от ясно. Ако не вярвате попитайте който и да е хасковлия, и ще се убедите.Дай Боже повее кадърни кметове като този.Ама как бърка в г*за на всички досегашни и сегашни управляващи политически тарикати и партийни ***, не е истина.
36
3
 
11
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
На този кмет трябва паметник да му се издигне, не само за цялостен принос Хасково да е светлинни години пред повечето областни центрове, ами и за това, че построи най високата в света стауя на света Богородица, призната от Гинес.С това той веднъж завинаги показа, че Хасково е ХРИСТИЯНСКА територия...че, християнството трябва да се тачи и почита.Ай сега ми кажете кой друг кмет е сторил толкова колкото кмета на Хасково?Няма такъв, нали!
35
0
 
1
 
! Отговори
) преди 12 години
след 2 месеца - то и за тва ги пишат тея нешица за този благ човечец.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще дойде ред и на кмета на Ст.З.
33
3
 
9
 
! Отговори
пв преди 12 години
жената на мой колега била в командировка в Хасково и когато се върнала казала, че била очарована от града - чист, подреден, с цветя. Моног й харесало там.
32
2
 
0
 
! Отговори
) преди 12 години
що па да не ни оправи верно - рязана бургия - ем игеинично, ем удобно - и за кво ми е тва дрисливо "х" в тая клавиатура... - мда май само за Хасвалта