Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Земен

Ще разследват Димитър Сотиров за нарушаване на служебните задължения
19 авг 2011 21:00,
23
Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Земен
Снимка: Булфото

Обвинителен акт е внесен срещу кмета на Земен Димитър Сотиров, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник.
Дългогодишният управник е обвинен в нарушаване на служебните си задължения и на Закона за обществените поръчки.

Сотиров сключил договор за укрепване на отсечката до Земенския манастир с фирма, която не е била вписана в Централния професионален регистър на строителите и нямала право да извършва такова строителство. Кметът не поискал от главния архитект на общината да издаде разрешение за строеж, не осигурил строителен и авторски надзор, не изискал изготвянето на констативни актове "15" и "16" и не изискал от РДНСК издаването на удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Според обвинителния акт с незаконното строителство била причинена вреда на общината в размер на 198 723,83 лева. Кметът на Земен Димитър Сотиров е един от учредителите на СДС в града и в Пернишка област и има вече три кметски мандата.  За четвъртия си мандат ще се бори от името на ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: ЗеменДимитър Сотиров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
сашо преди 12 години
пич остави я малко и на мене и аз съм и голям мераклия
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АХ ДАНО И АЗ ИМАМ К Ъ С М Е Т
26
0
 
3
 
! Отговори
познат преди 12 години
КМЕТЕ ПУСНИ Я И НА МЕНЕ ЩЕ ЧЕРПЯ
25
2
 
4
 
! Отговори
познат на соня преди 12 години
този мазен кмет който гледа интереса на себеси и на своя зет БАРБУКОВ се чуди по какъв начин да го уреди ЛАГЕРА на земен да стане негова собственост не го интресува мннието на хората .постройката на площада я раздаде с някъкъв съмнителен търг .говори се чеТодорСергиев не плаща наем на помещението което ползва ЗАЩОТО жена му Соня е интимна с кмета
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя кмет не направи 12г нищо за града не откри и едно работно място а само крадеше а сега с новия мандат почва да си отмъщава на всички които се опълчиха срещу пагубнотому управление. общината е пред фалит а общинските съветници си гласуваха двойно по големи възнаграждения. няма ли кой да спре тоя ДЕРИБЕЙ
23
1
 
2
 
! Отговори
AZ преди 12 години
a za6to ne prebiete tozi mazaen i pleshiv kmet,sus zae6ko surce.mi6kata smazana
22
0
 
9
 
! Отговори
уф,забравих.... преди 12 години
та къде беше оградата от двора на старото училище?А-а-а сетих се,зам.кмета си е заградил собствения двор с нея.....
21
1
 
10
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Бих искала да питам кмета на Земен къде са медните ламарини, демонтирани от покрива на младежкия дом! Къде изчезнаха европейските пари за дигата по река Струма! И още нещо искам да питам; И за тези избори ли ще имаме закачени в торбичка на портичките бонбони и шише ракия! Е, ако има и ако има кебабчета сорт "Барбук", като на предишните избори, пак ще гласуваме!
20
1
 
6
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Някой е писал, че кмета на Земен е злоупотребил с 200 х.лв.! Фасурска работа за него! Срещу него -респективно Община Земен, има изпълнително дело, спечелено от строителна фирма за 1700 000 лева. Общината вече е фалирала, но през новия мандат Калинката ще я изправи на крака. Та като се изправи на крака може и да обясни на съглажданите си чии пари изпра със скъпия ремонт на вече пустеещата сграда на старото училище в града.
19
2
 
8
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Калинката е най-достойния катдидат кмет на Герб. Въпреки, че никой от организацията не го предложи за такъв, той е кандидата. Не че областния управител Иво Петров не знаеше, че е компроментиран, еднолично реши да е той. Всички в Земен знаят, че Димитър Сотиров два пъти е хващан да краде ток, че още като директор на гимнацията има опит за изнасилване, че в пиято състояние е правил ПТП, че ......... нямат край издънките му, той е най добрия! Но както е казано "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА".
18
0
 
4
 
! Отговори
СЪДЕБНА СИСИТЕМА преди 12 години
"Тука има ,тука нема "...!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ХУЛИГАН КМЕТ , СВЪРШИХАЛИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА
16
1
 
7
 
! Отговори
Nazi преди 12 години
Бг история,какво ви учудва? Съдбата на Чаушеску искат повечето независимо какви са-герберасти,комунисти или фесове. Докато няма политически убийства в бг няма да се стресне никой "богопомазан",нали са недосегаеми! Народа ***-слаба държава,а и си заслужаватези политици докато им вярваи гласува за тях
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ..ама и пачка,гаддът мръсен.
14
0
 
13
 
! Отговори
извънЗемен преди 12 години
Изпечен мошеник, корумпиран и нагъл земенски *** е тоя Сотирив
13
0
 
12
 
! Отговори
и бонбонки преди 12 години
Как е разпродаден блока срещу читалището,пак няма да питаме.Кои фирми печелят обществените поръчки пак няма да питаме.И защо училището е без ученици,пак .Какво направи кметчето за три мандата?Печели,печели,ама на карти и на табла насред площада,а когато някой се опита да го посети служебно,секретарката винаги казва,че е в чужбина!
12
1
 
12
 
! Отговори
получил бутилка и бо преди 12 години
Споко,зетко ще помогне на кметко.Нали дъщеричката му стана почетен гражданин на Земен,затова че раздаде двайсетина козуначета на бабите!Кой обезлеси поречието на Струма няма да питаме.Какво стана с укрепването надигите край реката пак няма да питаме.Как се прави мандра на 20 м от младеж-кия дом -също.Как се продава старото училище,как централни улици са без тротоар,а до "къщичката"на зетчето и до тази на зам.кметчето,дето са в покрай-нините има асфалт.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Димитър Сотиров-Калинката.Преди 10-ти ноември партиен секретар и учител по музика.След това виден седесарски кмет.Благодарение на парите на олигарха-мошеник Барбуков е между пионерите на изборното пазаруване и изборния туризъм.Обграден от момчета с ниски чела и дебели вратлета,на които раздава обекти.Сега кандидат от герб.Честит нов морал от стари к**ви.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като стане извънЗемен кажете.
9
5
 
12
 
! Отговори
КАТО ГЛЕДАМ.... преди 12 години
.... КАК СОТИРОВ Е ЗАОБИКАЛЯЛ ЗАКОНА И Е ВЗИМАЛ РУШВЕТИТЕ....ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ ПАРТИЙНАТА ШКОЛА ...ЗАЕДНО С Р.ПЕТКОВ , Р.ОВчия И сърГЕЙ И СА ОТ ЕДНА ПАРАЛЕЛКА....!!!СОТИРОВ ОБАЧЕ ..НЕ Е ОТ ТЯХНАТА КЛАСА:ОВЧия , "ПИКАЕЩИЯ ВЪВ ФОНТАНИ" И сърГЕЙ ---РАБОТЯТ С МИЛИАРДДИ И ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ОТ ЗАМЕНКИ, ДОКАТО СОТИРАВ ....ЛАПАЛ ОТ СКРОМНИЯ ОБЩИНСКИ БЮДЖЕТЕЦ НА СЕЛОТО.....!!ТАКА Е, др.СОТИРОВ--ЗА КОКОШКАта/те *** / ....И НЕМА ПРОШКА!/кради милиони ....за да не те ловят закони/ТАМ Е ИСТИНАТА!