Съжалявам за това момче. Не съм го видял!

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Ангел
Обновена: 27 сеп 2011 15:00 | 27 сеп 2011 14:01,
629
Съжалявам за това момче. Не съм го видял!
Задържаният Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обяви пред Окръжния съд в Пловдив обвиненият в убийство 56-годишен жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той обясни, че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

Преди да направи тази услуга, подсъдимият се е върнал от Гърция със стока за Пловдивския панаир.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според Йосифов най-вероятно той тогава е прегазил момчето.

Той твърди, че след инцидента е отишъл до къщата на Кирил Рашков, за да разтовари роднините му. По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал. Тогава Йосифов заминал за Турция, защото предварително поръчал 100 кашона веро, които трябвало да внесе в България.

Още по темата

Научил по телефона, че го издирват, и затова се върнал незабавно в България. Той е арестуван веднага на границата.

На днешното си заседание Окръжния съд в Пловдив остави в ареста Симеон Йосифов като му наложи постоянна мярка "задържане под стража“.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Съдът обаче е категоричен, че подсъдимият е извършител на тежкото престъпление и че има умисъл в него.

Постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Според прокуратурата задържаният е извършител на престъплението и срещу него има достатъчно събрани доказателства. Освен това според обвинението Йосифов умишлено се е укрил зад граница.

Симеон Йосифов е демонстрирал силово надмощие в центъра на селото и умишлено е прегазил 19-годишния Ангел Петров, обявиха от прокуратурата по време на гледането на мярката за неотклонение.

От своя страна защитата на подсъдимия пледира, че няма данни за поръчково убийство, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
30
 
! Отговори
елена преди 12 години
4. Геноцидът : Почеркът на убийствата е на нашите роми. Милка Ивановска (84 г.) и Радка Митева (82 г.) бяха намерени мъртви миналата сряда, с вързани ръце и крака и натъпкани забрадки в уста.05.08.5. Трима роми в ареста за зверското убийство на самотник в Козловец.старецът е отказал да каже къде държи спестяванията и е бил пребит до смърт. Жертвата се е гърчила часове, преди да издъхне от раните си.24.06.2010
24
3
 
37
 
! Отговори
Цецко ко праиме? преди 12 години
По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал... мммм да Родната полиция това го прави най-добре, присъства, но нищо повече имаме 60 000 присъстващи униформени дето се хранят от две хранилки мутрите и престъпниците и нашите данъци. Цецо кажи че си некадърен и си тръгни сам.
23
0
 
15
 
! Отговори
da преди 12 години
така ще е докато *** партия е на власт
22
1
 
22
 
! Отговори
ваня преди 12 години
на тези които срутиха кулите в ню йорк са им казали дай газ, в беслан са им казали дай газ в метрото в москва и лондон са им казали дай газ!!! СТИГА ВЕЧЕ !!! стига с тия продажни адвокати,съдии,прокурори които направиха жените си нотариуси за да изперат парите им!СТИГА ВЕЧЕ!!!
21
0
 
28
 
! Отговори
който и да е преди 12 години
Как няма да го видиш,бе! Това да не е мравка! Лъже, та се къса, но не бива никой да се подвежда по мнимата му смиреност.
20
0
 
34
 
! Отговори
елена преди 12 години
Само ще припомня:1.Трима роми от ботевградското село Литаково пребиха, изнасилиха, обезглавиха и насякоха 64-годишна жена, защото отказала да им даде работа и пари.14.09.20092. Роми, обвинени за убийство на полски пазач, заплашват свидетели и полицейски служители в Кюстендил.09.20103. Пияни *** обесиха куче в столицата ни, и то не къде да е, а на българския трибагреник.... 29.08.2011
19
6
 
12
 
! Отговори
Етнически Турчин преди 12 години
Държавата незнае какво да направи, 20 години всички криеха доходи всичко, и мутрите завзеха властта,сега ако погнат данъчните този Киро ***, т.е ако има някакъв резултат ще гласувам за ГЕРБ, защото и не са етническа партия успех!
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как беше лафа:"Лъже като дърт ***"
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е защита на подсъдимия?Нека го напишат кой е и откъде е !
16
0
 
23
 
! Отговори
Astarot преди 12 години
Вече не се чудя от къде идва този лаф...Все едно слушам, как Киро се обяснява в телефонни интервюта.
15
0
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бащата на момчето как е молел този да спре,че гази детето му
14
0
 
40
 
! Отговори
Иво преди 12 години
веднага на бесилото,двамата с рашков!!!
13
0
 
47
 
! Отговори
z преди 12 години
Доживотна присъда !!!
12
0
 
12
 
! Отговори
stan преди 12 години
много лошо
11
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И накрая съдията ще отсъди за непредумишлено убийство.Цар Киро ще плати и всичко ще завърши поживо,по здраво.Нали е *** ще му се размине.
10
1
 
39
 
! Отговори
Фюрера преди 12 години
До стената и... момчетата знаят какво да правят с автоматите
9
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишете цифри! Kолко пари ни струват ***? По груби изчисления за година даваме над 10 милиарда лева за да издържаме тези ***. Това включва загубите от неплащане на данъци и осигуровки, програми за интеграция, всички видове помощи, болничното им лечение, разнасянето на болести, щетите от безбройните кражби (на всичко що видят) и покриването им, разходи за следствия и дела, престоя им в затвора, гледането на изоставените им деца, неплащането на ток и вода, делата в Страсбург и т.н. Е
8
0
 
46
 
! Отговори
kk преди 12 години
и след месец всичко ще бъде забравено
7
4
 
44
 
! Отговори
Хуманист преди 12 години
Изкупителна жертва за отклоняване на вниманието от истинските проблеми на обществото!
6
0
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Буквално лъже като дърт ***!