Съжалявам за това момче. Не съм го видял!

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Ангел
Обновена: 27 сеп 2011 15:00 | 27 сеп 2011 14:01,
629
Съжалявам за това момче. Не съм го видял!
Задържаният Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обяви пред Окръжния съд в Пловдив обвиненият в убийство 56-годишен жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той обясни, че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

Преди да направи тази услуга, подсъдимият се е върнал от Гърция със стока за Пловдивския панаир.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според Йосифов най-вероятно той тогава е прегазил момчето.

Той твърди, че след инцидента е отишъл до къщата на Кирил Рашков, за да разтовари роднините му. По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал. Тогава Йосифов заминал за Турция, защото предварително поръчал 100 кашона веро, които трябвало да внесе в България.

Още по темата

Научил по телефона, че го издирват, и затова се върнал незабавно в България. Той е арестуван веднага на границата.

На днешното си заседание Окръжния съд в Пловдив остави в ареста Симеон Йосифов като му наложи постоянна мярка "задържане под стража“.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Съдът обаче е категоричен, че подсъдимият е извършител на тежкото престъпление и че има умисъл в него.

Постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Според прокуратурата задържаният е извършител на престъплението и срещу него има достатъчно събрани доказателства. Освен това според обвинението Йосифов умишлено се е укрил зад граница.

Симеон Йосифов е демонстрирал силово надмощие в центъра на селото и умишлено е прегазил 19-годишния Ангел Петров, обявиха от прокуратурата по време на гледането на мярката за неотклонение.

От своя страна защитата на подсъдимия пледира, че няма данни за поръчково убийство, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
525
1
 
12
 
! Отговори
111 преди 12 години
542 хиляди плюсове С КЕФ ДА ГО РАЗМАЖЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
524
1
 
27
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Кой му е адвокат на този ***???Кой по дяволите продава живот за 1000 лв. хонорар? Да мреш мамка ти...
523
2
 
10
 
! Отговори
kiril преди 12 години
AMA E GROOOZEN ,S KEF DA GO UBIE6!!!!!!
522
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес, ох, отново и днес четем за убийство извършено от ***, вчера четохме как *** продават децата си, по предния ден четохме как *** изсичат незаконно горите ни, или по - накратко всеки ден четем как *** изнасилват нашите баби, как обират къщите ни, как крадат релси и т.н.. Не искам да чета такава криминална хроника, вече не! Защо *** не плащат ток, вода, данъци, а аз да! Защо *** имат помощи, а аз не! Управници, къде сте? Няма да се предам! Ще съдя ЕON, ще съдя ВиК, ще съдя държавата за дискриминация! Когато аз не платя, се водя престъпник, а когато *** не плати се води малцинство! Ако сте съгласни с мен, сложете това на стените си и нека да създадем ние закон, който управниците да приемат и да не страдаме повече от ***!
521
1
 
30
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
А да и да питам още нещо. Точно повярвах, че в товарен бус ще се превозват роднини на Рашкови, които са с последни модели Мерцедеси. У ЛЕВО ***, У ЛЕВО!!!!!!
520
8
 
14
 
! Отговори
Мърдок преди 12 години
Миролюба Бенатова си свърши работата отлично.
519
1
 
27
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
Разбира се, и не си видял и другите хора, които си блъснал и полицаите, които за малко да прегазиш и си им счупил ръце и крака. Нещо много сляп си станал в тоя момент. А ве вие луди ли сте, как може да вярвате на такава скалъпена лъжа. Ти не може да минеш през няколко човека и да не ги видиш. Не може да ти крещят "СПРИ СПРИ" ти да натиснеш още газта. Аре стига с *** изказвания и опити да го оневинявате.
518
3
 
10
 
! Отговори
За крушата и дървото преди 12 години
Вижте само кой е бащата на Бенатова и всичко ще ви стане ясно - novinar.bg/index.php?act=news&act1=det&mater=MjYwOzQw
517
6
 
6
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 12 години
Силно се съмнявам, че тоя *** лъже. Имало е конфликт, имало е и куче, имало е и припряност. А и той нямаше да се върне от Турция, ако това беше предварително подготвено!Но случката запали бурето с барут, което отдавна си седеше в ъгъла.
516
1
 
30
 
! Отговори
kokala преди 12 години
А,бе то врабче удариш пък усетиш мангасара не разбрал кога го блъснал..СМЪРТ ЗА ТОЯ БЕ МАМА МУ ***
515
0
 
8
 
! Отговори
ХАНУМАН преди 12 години
За мен БЕЗСМЪРТНИ на тоя свят няма. А те с емислят за такива! На тях какво ще им кажете вие!?
514
0
 
6
 
! Отговори
ХАНУМАН преди 12 години
А ако все/пак стане напечено, тати после плаща и маже да не го приберат!
513
1
 
15
 
! Отговори
ХАНУМАН преди 12 години
Абе за всичко сте прави, Ама що само с/у *** сте наскачали. Я се огледайте що нагли пичлемета има около вас, дето татьовците им са крали до насиране и също държат политици в малкия си джоб. Тия хлапета се държат досущ като внуците на тоя ***. От край време си мисля да си купя една оптика, колко да струва 5-6 бона. Мамка му! Щом като не става пичовската. Да вземем да им играем курвенската бре! Къде е мъжкото да скочат 5-6 души срещу само човек. Ама богаташчетата се измъкват все така.
512
0
 
9
 
! Отговори
до №512 преди 12 години
Невероятно си прав. Малко, обаче са тези дето могат да те разберат.А иначе, след като случая влезе в съдебна зала, имам съмнение, че ще се опитат да изкарат гнусния *** силно стресиран, обиден и действащ в състояние на афект от думите на бащата на момчето: "Спри бе, ***, мачкаш ми детето". Тези думи бяха казани от него в интервю за някоя от телевизиите...
511
0
 
3
 
! Отговори
Бащата на Бенатова преди 12 години
novinar.bg/index.php?act=news&act1=det&mater=MjYwOzQw
510
1
 
22
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Мръсен убиец
509
3
 
17
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Миролюба Бенатова - прототип на родоотстъпника
508
3
 
19
 
! Отговори
писна ми преди 12 години
ако имате на убиеца е друго, нека хората от Катуница не си премълчават. стига писани сценарий. Мили протестиращи БЪЛГАРИ- не се отказвайте точно сега когато всичко изглежда замислено и провокативно. Те не знаят ние докъде можем да стигнем. Нека насочим гнева си към съдебната система, не само към Джамията, въпреки че "приказното" й огласяне на центъра на Пловдив в 9 вечерта няма как да не вбесява всички. Врагът е Съдебната палата!!! нямам против и някой *** да си изяде боя м/увременно.
507
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такъв филм да не го е видял.
506
1
 
26
 
! Отговори
Кой преди 12 години
Кой го защитава тоя убиец бе???? Кой се е продал и е паднал толкова ниско? Кой няма срам от роднините на двете момчета и от българския народ???Дайте да го видим!