14 г. и половина затвор за обирджията на банката в Сливен

Стефан Петров трябва да плати 150 000 лв. на простреляния охранител
Обновена: 25 окт 2011 16:37 | 25 окт 2011 16:36,
130
14 г. и половина затвор за обирджията на банката в Сливен
Стефан Петров на влизане в съда в Сливен. Снимка: БТА

Сливенският окръжен съд осъди на 14 години и половина затвор Стефан Петров за въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в града.

На 23 март мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде. Петров ще изтърпи присъдата при първоначален строг режим.

Процесът започна днес и се гледаше по съкратената процедура по искане на Петров, който се призна за виновен. Срещу него са повдигнати девет обвинения.

Съдът призна мъжа за виновен за опит за убийство на охранителя Станчо Станчев, за държането на петте жени като заложници и поставянето на условия за тяхното освобождаване, за незаконно притежание на боеприпаси и за умишлено унищожаване на имущество на банката.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397

Стефан Петров трябва да плати 150 000 лева на охранителя, който бе в критично състояние и за живота му имаше опасност, след като бе прострелян. По-рано Станчо Станчев поиска половин милион лева за нанесени имуществени и неимуществени щети.

Петте служителки на банката, които Петров взе за заложници, предявили иск за по 500 лева имуществени и по 10 000 лева за неимуществени щети. Окръжният съд постанови Петров да изплати по 200 лева на всяка една от заложничките за направени разноски по делото.

Адвокатът на Стефан Петров Марин Марковски заяви, че ще обжалва днешната присъда, тъй като не е съгласен с обвинението, че мъжът е направил опит за убийство. Тезата на защитата е, че охранителят е бил прострелян без умисъл.

Адвокатът на Станчо Станев също ще обжалва определението на Окръжния съд. Той коментира, че е доволен от размера на обезщетението, но не и от присъдата на Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие що за проста пасмина сте бе? 14 години били много? 5 човека са увредени до края на живота си. Даже и 14 години са малко за такова ***! Много добра пръсъда, надявам се да послужи за пример и други съдии да отсъждат така смело. От тази ситуация на безнаказаност и най-големите мишки взеха да се чустват неуязвими и да правят въоръжени грабежи.
47
3
 
9
 
! Отговори
испанеца преди 12 години
Е нема такава държава.....без коментар ,за един хляб да откраднеш те вкарват на топло ....За 1 милион те снимат и дават по тв то......ЗА кой ли път се оказва че закона лови само конете,за лъвчетата закон нема.....
46
3
 
7
 
! Отговори
Сталин преди 12 години
Не гледайте последствията а първопричината!Има банки-има проблем!Няма банки -няма проблем!
45
11
 
3
 
! Отговори
666 преди 12 години
Адвокатът на обирджията под ножа! Тия хора нямат съвест - те са по - големи прасета и от престъпниците!
44
15
 
2
 
! Отговори
Банки-манки-доживотн преди 12 години
До живот трябваше да го осъдят! Тия жени държани заложнички са с психични проблеми и страхова невроза до края на дните си!
43
14
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Този "баймак" (нямам идея какво ще рече това) е прострелял човек и държал още 5 като заложници. Ти имаш ли си на идея колко е приятно да те прострелят или пък да те държат като заложник? 14 години са малко даже за това.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е затова навремето са скочили комунистите и са изтрепали тарикатите с парите.После обаче тях са ги изтрепали партийците и утопията за равенство е изчезнала.Днес пак се завъртя колелото и имаме една партия една държава.очаквам да се приеме закон който да гласи:''Който е против ГЕРБ е враг на родината!''
41
3
 
6
 
! Отговори
do 28 преди 12 години
Ako pro4ete6 malko po-vnimatelno komentarite 6te razbere6 za6to negoduvat pi6e6tite ! Da , trqbva da si ponese posledstviqta i nakazanieto no 14 god E BEZUMIE..
40
5
 
23
 
! Отговори
dred преди 12 години
Българския Съд - най-ИЗМЕКЯРСКИЯТ на света !!!Убийства по 8-10 години, за изнасилвания по 4-6г. а на този баймак 14 и 1/2 страхотно !Пияния Ставийски уби двама и какво - 2 г УСЛОВНО.Така е в държавата на Тиквите
39
3
 
30
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Такива ИСТИНСКИ престъпници са на свобода или лежат по 1-2 години...А това момче е осъден на над 14 години. За какво говорим?!?!? Да Ви *** майката на цялата правосъдна система. Бойко, Бойко първо си оправи нещата в държавата и после се хвали какво казват за нас в чужбина. Май и ти си подло комунистче...
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срамота!!!!!!!!!!! Нямам думи в каква държава живеем! На изнасилвачите им дават по 5 години, а на този *** 14. Да не говорим за вече споменатите свръх заможни лица. Срам ме е !
37
5
 
2
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Не, не, това е прах в очите, нали бе комунисти? Друго си беше по времете на тройната коалиция! Тогава хванаха и осъдиха бандата с отвличанията и тези с убийствата също. Тогава нито една бомба не избухна и нито едно поръчково убийство не беше извършено в центъра на София. Тогава затворите започнаха да се пълнят с далавераджиите със заменките (главно партийни другари!) и еврофондовете течаха към България като пълноводна река!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Staviiski ubi 2 ma du6i 6ofiraiki piqn i e na svoboda a tova mom4e 14 god - za kakvo ???
35
0
 
8
 
! Отговори
чететебе преди 12 години
За раненият охранител му е наложена непосилна глоба-заслужена,а и затвор,ама 14 години!?!?
34
1
 
10
 
! Отговори
винету преди 12 години
,,браво,, на съда ,велики сте .ПФУ
33
6
 
7
 
! Отговори
много здраве преди 12 години
нищо не е ограбил, но е прострелял човек, почти го уби. това не е дребно престъпление.
32
3
 
21
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Ако имаше милионите на Масларова, ако имаше милионите на "трактора", ако имаше политическата защита на комунистите, ако имаше политическата защита на Гоце, ако беше световен шампион по фигурно пързаляне - човекът щеше да мине без присъда или в най-лошия случай с условна присъда.;)
31
4
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
нищо не е ограбил просто е абсолютен люзър ....хората вчера задигнаха кила злато тоя балък побърка хората в банката за няма нищо .да лежи загубеняка да му дойде акълът
30
0
 
16
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Как не разбра? Открадна медийно време,през това време можеше да дават бойко борисов,а не опит за грабеж!!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кокошка няма прошка.....................................Кокошкарят няма как, ще лежи в затвора пак.Този излезе най-големия злодей в държавата. Все пак трябва с нещо да се представим на Брюксел.