ВАС не видя конфликт на интереси при Стоян Кушлев

Близките му в КУИППД не му били роднини по смисъла на закона
Обновена: 31 окт 2011 15:49 | 31 окт 2011 15:48,
18
ВАС не видя конфликт на интереси при Стоян Кушлев
Стоян Кушлев. Снимка: Булфото

Стоян Кушлев не е в конфликт на интереси. Това постанови състав на Върховния административен съд, който гледа делото срещу бившия председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Становището на съдиите бе подкрепяно по време на процеса и от представителя на прокуратурата по делото.

Процесът срещу Кушлев започна след сигнал на парламентарната комисия по конфликт на интереси. В началото на годината бяха изнесени данни, че той е назначил в комисията роднини на съпругата си и кумеца си.

Още по темата
Покрай назначенията се развихри скандал, след като стана ясно, че в комисията са раздавани и огромни заплати, като тази на Стоян Кушлев е била 9 хил. лева.

Освен това стана ясно, че докато е оглавявал комисията, Кушлев е бил председател и на сдружението "Царски ловен клуб" и член на управителния съвет на "Националната развъдна асоциация по овцевъдство", без да обяви това в декларацията си за конфликт на интереси.

В решението си тричленния състав на ВАС приема, че назначените седем души не могат да се определят като роднини на Кушлев или "свързани лица" по смисъла на закона.

По отношение на членството на Кушлев в двете сдружения съдът приема, че то е в нарушение на закона. Магистратите обаче отбелязват, че може да е налице конфликт на интереси, ако той е извлякъл облага от тези постове. Доказателства за това не са събрани, се посочва в решението на ВАС.

Решението може да бъде обжалвано пред 5-членен състав на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Герб иска да свърши работата успешно, да разгледа последните 50 случая на комисията Кушлев. Да прецени действията и, както и пречките, които е срещнала и от къде са се появили те. Ще остане много изненадана, да открие комунистическите агенти сред своите хора. Успех!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кушлев си вършеше работата много добре, но от другата страна комунистите с общи усилия и с лица, поставени във властта, му създаваха безброй пречки. С вътрешни подставени лица източваха оперативно инфо, техни съдии го спъваха при замразяване на имоти (един такъв имот беше продаден в същия ден, след като съда отказа да го замрази). Заплатата му не е голяма при все, че прави разработки за десетки милиони и застава с 10-на човека срещу цялата мафия в БГ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кушлев го разработиха много добре от бившето ДС. Вместо да търсят роднини, да бяха търсили ДС агентите сред хората му. На няколко пъти изтича много важна информация, например случая с жената на Димата, където адвоката и знае на следващия ден какво ще предприеме комисията и защитава много добре интересите на клиенката си. Още няколко случая за по десетки милиони, спасени в последния момент. Накрая го натопиха за роднини, за да го извадят от уравнението. А вие се вързахте!
15
0
 
3
 
! Отговори
x преди 12 години
garvan garvanu oko ne vadi da ne bi da se iznenadahte
14
0
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Определението на ВАС е за ***!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Покрай назначенията се развихри скандал, след като стана ясно, че в комисията са раздавани и огромни заплати, като тази на Стоян Кушлев е била 9 хил. лева.""Магистратите обаче отбелязват, че може да е налице конфликт на интереси, ако той е извлякъл облага от тези постове. Доказателства за това не са събрани, се посочва в решението на ВАС."-------------------------------БРАВОООООО на съда Гоцев. Сам да си дадеш заплата от 9 бона, за нашия съд явно не е извличане на облага. Малко им остана на червените магистрати, това поне е радостното...
12
0
 
8
 
! Отговори
язе преди 12 години
проблема не е, че този тип е действал незаконно, а че просто са го оставили законно да си прибира тлъстата заплата, без да я заработва.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хе,как ще видят.
10
0
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 6: Напълно съгласен съм, но това няма никаква връзка с решението на ВАС, което коментираме.Към хулещите ВАС: прочетете допълнителните разпоредби на ЗПРКИ. Кушлев не е *** и много е внимавал кого урежда.
9
0
 
10
 
! Отговори
заек преди 12 години
За хора с чувство за хумор е новината
8
2
 
18
 
! Отговори
лъвица преди 12 години
Съдът в БГ никога не е виждал престъпленията и конфликтите на интереси, а само пачките....
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия от ВАС и другаря Кушлев барабар с родата си в бъчви с пирони отвътре и по нанадолнището от японския на долу към Хемус
6
0
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Проблема е, че Кушлев е ченге и компрометирана личност.Изобщо не трябва да се назначава.Вижда се, че дори и правилно решението на ВАС, Кушлев е trouble maker.Вдига шум около себе си, взима голяма заплата, назначава роднини(дори и несвързани лица, по закон).Смисъла е, че изобщо не му е мястото във властта.
5
3
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 4: В интерес на истината, по смисъла на Закона за предотвратяване и разкриване конфликт на интереси назначените не се явяват роднини на Кутев и затова няма как да виним ВАС. В случая проблемът е на законодателно ниво.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, с подобни решения на ВАС и с подобни хора като Кушлев на следващите избори се подготви да не сте така ухилени с Цецо.Спри с глупашките ченгиджийски назначения иначе същия този народ ще ви бие по един шут.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамата си трака. Целия съдебен съвет е за уволнение, все още са активни много червени плевели които високоскоростно трябва да бъдат изкоренени и пратени на топло!
2
0
 
26
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Каква е тарифата за невинност? Колко плати Кушлев?
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВАС - ОСТАВКИ ВЕДНАГА ! ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА *** *** !