Тръгват делата на "Зелените" и ОДС срещу вота в София

Административният съд ще гледа процесите следващата седмица
Обновена: 2 ное 2011 19:32 | 2 ное 2011 19:32,
10
Тръгват делата на "Зелените" и ОДС срещу вота в София
Снимка: Архив, Булфото

Софийският административен съд (САС) образува две дела за касиране на местните избори в столицата.

И двете дела са по жалби на политическата партия „Зелените“ и коалиция „Общност на демократичните сили“. Те са срещу решенията на Общинската избирателна комисия (ОИК) за избор на кмет и на общински съветници в София.

В жалбите до съда те посочват, че множеството нарушения на Изборния кодекс са довели до опорочаване на вота. Изтъкват проблема с големия брой недействителни бюлетини, информацията, че 80% от протоколите в София бяха сгрешени, както и че неправомерно хора са изваждани от избирателните списъци и така не са успели да упражнят правото си на глас

Според тях процедурите са нарушени и чрез допускането на хора да гласуват след определен час и че е имало изборни секции за повече от 1000 души.

Още по темата

Делото за касиране на избора на кмет на София е насрочено за 7 ноември. На следващия ден САС ще гледа делото срещу резултатите от изборите за общински съветници.

ПП „Зелените“ излязоха с позиция за провеждането на вота още миналата седмица. Тогава от партията заявиха, че това са избори, които връщат страната във времето на тоталитаризма.

Те определиха присъствието на депутати от ГЕРБ в ОИК-София, докато се обработваха протоколите и изнасянето на бюлетини извън позволените места като „крещящи нарушения на правилата за преброяване“.

Според „Зелените“ изборните резултати са постигнати в условия на „психологически терор, корпоративен натиск върху избирателите и откровена търговия с гласове“.

„Искаме касиране, за да опровергаем вица за ЦИК — Цецо Избира Кандидатите, и за да останат хора в България“, заявиха от партията в оценката са за изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
rsr преди 12 години
Не, неми се живее в България! Тези господа, какво искат? Имат ли поне малко акъл ? До кога ще се търси под вола теле? Спрете се и да започнем да работим, да сложим край на тази омраза, на тази завист и да имаме реална оценка за собствените ни малки възможности.Да подкрепим тизи които могат и знаят,а не тези които рушат. И да се стигне до касиране пак Г-жа Фандъкова ще спечели. А Вие и г-н Прошков ще се чуствате още по озлобени и по нещастни. Спрете сеV
8
0
 
9
 
! Отговори
ДО 7 преди 12 години
В ГЕРБ да не би да няма" бивши" на ДС и "бишви" комунисти ??? Сложил съм ги в кавички защото от тези бивши няма. Даже лидерът им е "бивш" комунист !!!
7
0
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Много политизирани "истина". Иначе съм съгласен - щом има съмнения за нередности - нека се изяснят.
6
11
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Явно и ти си млада и зелена и още си мислиш, че каквото хвърчи и се яде, ама не, щом са против Фандъкова, която направи толкова много зо София и като цяло против ГЕРБ, значи и те са водени за носа от БСП и остатъчните структури на ДС, които са царе на манипулациите. Така беше и в СДС, много млади и кадърни хора имаше там, които вярваха че СДС са истински демократи, оказа се че това е проект на БКП и всичко е замислено и изпълнено от ДС офицерчета, които се внедриха в СДС и превзеха власта отвътр
5
2
 
20
 
! Отговори
истината преди 12 години
"Зелените" са млади амбициозни и готини хора, единствената партия срещу която няма абсолютно никакви сигнали за купуване на гласове. Това са млади думократично мислещи хора. При тях няма агенти, доносници, мафиоти, олигарси, мутри. Това са млади усмихнати и жезнерадостни хора, които обичат и милеят за родината България.
4
1
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Точно в това е проблемът. Става въпрос за избори, а не за боеве. Мутрата само се хвали, как "бил" за пореден път.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"в условия на психологически терор, корпоративен натиск върху избирателите и откровена търговия с гласове."И това е в София. Представяте ли си какво беше по селата. Мутрите пребиваха *** босове и циганорите гласуваха като овце на Гроб.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що толкова закъсняват съдиите:) В Кърджали го гледаха светкавично:)))))
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на зелените и акъла им е зелен.що харчите държавни пари,бе,плашила?Фандъкова би с повече от 30%,тея 20 палячовци се пеняват.опит за трупане на реитинг от прииомите на янка пираткаджиикова флашкова.СМЕХ!