Побоите в Студентски град били нещо нормално

Свидетели разказват за убийството на Стоян Балтов пред "Амнезия"
Обновена: 14 ное 2011 14:48 | 14 ное 2011 13:32,
167
Побоите в Студентски град били нещо нормално
Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото

Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, били нещо нормално за Студентски град и подобни ексцесии не правели впечатление на обитателите на квартала.

Това разказа пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета нападали други двама души, но не е видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

Още по темата

По думите му групата е била враждебно настроена и не е била предизвикана с нищо. Свидетелят е видял един от нападателите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Свидетелят, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се е намесил в ситуацията. По-късно се е върнал на мястото и е видял, че битото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес дадоха показания и двама полицейски служители – Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека "Амнезия" след сигнала за побоя.

Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на мястото лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели.

Подсъдими за убийството на 20-годишния студент Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Побоите в Студентски град били нещо нормално"Как бе. Престъпност нали няма... не разбирам... престъпленията станаха нещо нормално и вече не са престъпления, затова ли няма престъпност? Глей ти...
1
18
 
7
 
! Отговори
Малчо преди 12 години
Ха 1ви!