3 години и половина затвор за Цар Киро

Боли ме главата, не искам да говоря, каза осъденият ромски барон
Обновена: 23 яну 2012 20:15 | 23 яну 2012 19:49,
184
3 години и половина затвор за Цар Киро
Снимка: Булфото

Присъда от три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим постанови Асеновградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен.

Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.
 
Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 
 
Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон. 
 
Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 
 
Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 жители на Катуница със свещи в ръка. Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората. 
 
От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те месеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд. 
 
Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Цар Кироприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
12
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
Само толкова ли бе?? Тоя заслужава да изгние в килия без прозорци, да яде само сух хляб и да му дават вода колкото да не умре.
55
2
 
5
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
daite da se organizirame za protesti pred sgradata na sada kogato sa delata ????
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е вмирисано.Тоя *** няма да лежи и ден.Ако го осъдят ще бъде за срока,който е стоял до окончателната присъда.Вервайте ми.....
53
2
 
3
 
! Отговори
ivo преди 12 години
kiro.sled.edna.godina.e.izleznal.i.togava.stava.mazalo
52
14
 
3
 
! Отговори
Asen преди 12 години
Несправидлива присада ми са струва, не са ли много 3 години, все пак той нищо не е направил ???? Това не е ли расизам???
51
0
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
//Боли ме главата.......///........защото докато съм в затвора няма да мога да я ползвам
50
1
 
3
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
i nqma da leji v zatvor a v "zatvornichesko obshtejitie"
49
0
 
1
 
! Отговори
axa преди 12 години
aide samo ne mi izrejdaite mnogo vi se molq kakvo shtql da plashta.. che raznoski, che kruvnini che tva che onova.. mn dobre sa se dogovorili kakvo da se sluchi i suotvetnata PAKETNA CENA.. v Buglariq kontakti da imash mu e maikata dragi sugrajdancheta.. nasladete se na predstavlenieto! to e za vas :)
48
0
 
18
 
! Отговори
БОИ И ЕБАНЕ преди 12 години
Дано скоро и гъзъ го заболи тоя пор вмирисан .
47
2
 
4
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Калине а бе вярно ли е ,че си ***? Аз си мислех ,че си гагаузин.
46
1
 
9
 
! Отговори
Гурлю преди 12 години
Ако пред районния съд в Асеновград имаше 2000 души протестиращи, а не 50, Киро *** щеше да бъде осъден най- малко на 5 г. затвор. Българската съдебна система реагира адекватно само на силен обществен натиск.
45
2
 
4
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
SMESHNO E !!!
44
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 12 години
Абе авторе, стига с този цар, и то с главна буква. Смешно и дразнещо е да пишете така за Рашков. Относно присъдата изобщо не вярвам, че човека ще лежи в затвора. Нали е ***. Ще го пуснат много скоро, за да тормози хората и да се подиграва на правосъдието.
43
1
 
1
 
! Отговори
Цар Киро: преди 12 години
Убивам деликатно, не се заканвам!
42
0
 
2
 
! Отговори
do 45 преди 12 години
Zashtoto i Kalin e *** . Te se podkrepiat po mejdu si :)))
41
3
 
9
 
! Отговори
холандеца преди 12 години
Няма Шенген с ТАКАВА СЪДЕБНА СИСТЕМА!Не наричайте ДОКАЗАНИЯТ и ОСЪДЕНИЯТ ( макар и много меко ) престъпник ЦАР!БЪЛГАРИЯ заслужава ОБЕКТИВЕН И НЕЗАВИСИМ СЪД!Направете си Чиста и Свята Републиката си и ще ви зауважаваме!
40
1
 
5
 
! Отговори
до Калин преди 12 години
Защо го защищаваш тоя ***????
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя ще умре в затвора ,инак мое да запее за неговите покровители политиците
38
0
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Ако не беше народният гняв , с тези трима адвокати , *** би посрещнал Нова Година вкъщи ! Не вярвам на българския съдия , за куп престъпления 3 години !!? Къде е истината и правдата , убити хора , мете алкохол , хотели , даначни измами ? Има ли прокуратура в България ? Кога българина ще заживее спокоино в РОДИНАТА си? Само въпроси без отговри !
37
1
 
8
 
! Отговори
азз преди 12 години
от всичките му безбройни престъпления....само за закана,толкова ли неможаха да изровят нещо великите бг полицаи