Съдия Тодорова съди Цветанов за клевета

МВР шефът я обвини, че обслужва организираната престъпност
Обновена: 8 фев 2012 13:46 | 8 фев 2012 13:46,
210
Съдия Тодорова съди Цветанов за клевета
Мирослава Тодорова. Снимка: humanoftheyear.org

Съдия Мирослава Тодорова е завела дело за клевета срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от Районния съд в София.

Скандалът между двамата избухна преди седмици, когато МВР шефът я обвини, че обслужва организираната престъпност.

Още по темата
Повод за нападките станаха забавени мотиви по дело срещу наркобоса Васил Маникатов - "емблематичен за Европа трафикант на наркотици", както се изрази Цветанов.

Веднага след това последва остра реакция от шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която призова вътрешния министър, ако има доказателства срещу нея, че "обслужва" организираната престъпност, да започне разследване срещу нея.

По думите й обаче клеветата на Цветанов засяга достойнството на човека, а думите на министъра не са засегнали само нейното достойнство, но и на съдийската гилдия, която е важна за реформата в съдебната система.

"Съдът, който съм председателствала, е постановил присъда срещу лицето и други лица", отбеляза Тодорова по случая "Маникатов".

"Забавянето на мотивите е, защото подсъдимите така или иначе са били в затвора", защити закъснението си съдия Тодорова.

Тя посочи още, че това забавяне не е довело ефективно до това някой да се е отклонил от изпълнението на наказанието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
9
 
20
 
! Отговори
милото преди 12 години
Тази със сигурност е корумпирана.
130
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ Е ЛЕЖАЛА ПОД ЧАДЪРЧЕТО НА ГОЦЕ АМА МАЙ ЩЕ СЛЪНЧАСА!
129
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чух интервюто на Цветанов в нова тв съм абсолютно сигурен че тая нагла слива е яко корумпирана! Шут в *** и в затворааа!
128
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жената излезе пич, за разлика от цветанов
127
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами все някой трябва да зашлеви публично някой шамар на Цветановте че са ни цвете съдиите и съдебната система, е ясно, но законодателната власт е в Герб, за 3 г. ако искаха, щяха много неща да направятно такова кьор фишеци като тоя физкултурник само ни сриват и малкото чест и достойнство пред света
126
13
 
26
 
! Отговори
haho преди 12 години
Съдиите в БГ са много корумпирани.Прав си е Цецо, истината си казва.Много рушвети много нещо и НИКАКЪВ контрол върху работата на Българския Съд няма.Правят си каквото си искат.Плевнелиев по-скоро трябва да упражни правото си да назначи други съдии от квотата която има във Висшия Съдебен Съвет !!!
125
8
 
19
 
! Отговори
БОБИ преди 12 години
Тази защо се прави на ощипана?!Американският посланик ни го каза,ЕС ни го каза,ЦЦ и той(да кажем той говори глупости),всички граждани в България,че съдебната система е КОРУМПИРАНА!Само тази иска да ни убеди ,че не е така.Въпросът е защо?Може би,защота е много корумпирана.Имайки предвид,че тази е представител на гилдията.....
124
0
 
8
 
! Отговори
Съдебна реформа преди 12 години
Според ЕК е необходимо да се реформира процесът за избор на Висшия съдебен съвет с цел постигане на по-голяма прозрачност и съблюдаване на етичните норми, както и като важна стъпка към основна реформа на съдебната система.От миналото лято насам редица назначения на висши магистрати, осъществени от Висшия съдебен съвет и парламента, повдигнаха множество въпроси по отношение на тяхната обективност, прозрачност и състоятелността на оценката на достойнствата и етичното поведение на кандидатите. Бяха изразени опасения и по отношение на процедурите за атестиране", се посочва в доклада. Ето защо препоръката е в бъдеще при атестирането и повишаването в длъжност да се демонстрира способността на системата да отразява правилно разликите в професионалните постижения и да отчита в пълна степен спазването на етичните норми.Освен това Комисията препоръча на България да демонстрира резултати в последващите действия от дисциплинарен или наказателен характер в случаи на корупция или професионални нарушения в съдебната система и да осигури пълен електронен достъп до постановените от съда присъди, както и да гарантира стриктно прилагане на принципа на разпределение на случаен принцип на съдебните дела.Взетите до този момент решения и постановените наказания по случаи, свързани с корупция по високите етажи, измами и организирана престъпност, които се разследват или които са на съдебна инстанция, все още не са довели до убедителните резултати, необходими за постигането на действителен възпиращ ефект, смятат от ЕК.
123
6
 
7
 
! Отговори
IVO преди 12 години
PLATENITE CHERVENI DRASKACHI KAK SE GARCHAT,DAVAI CECO IZXVARLI TAZI PRODAJNA SMRAD I EVROPA IM GO KAZA V TAZI DARJAVA AKO IMASH MNOGO PARI SI NEDOSEGAEM A ZA TODOROVA TOVA SE KAZVA CHERVENA NAGLOST XEM E VERNO CHE NAROCHNO BAVI DELATA XEM PYSKA YJ POD DOMASHEN AREST PRESTAPNICITE I POSLE KATO DYXNAT MVR VINOVNO,NADIAVAME SE OSHTE MALKO DA E NA SADEBNIA XORIZONT,VSICHKI KATO NEQ TRIABVA DA ZABRAVIAT ZA LAPACHKATA ZA KOQTO TREPERIAT,A DA CHERVENITE DRASKACHI SLOJETE 10000 MINYSI TOVA E POLOJENIET
122
11
 
25
 
! Отговори
за по един апартамен преди 12 години
Трябва да съдят Цецо не за пари, а за по един апартамент за потърпевшите, и той веднага ще млъкне.
121
13
 
24
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тази съдийка е по- голям "мъжага "от наперените и мъстити "мъжкари" ,които Цв.Цв. прави за мезета.
120
10
 
22
 
! Отговори
внимавай в картинкат преди 12 години
Тодорова, внимавай в картинката! Цецо Апартаменто първо ще ти прати качулати биячи с електрошокови палки, които ще те набият, ще ти опустошат жилището и ще те псуват. След което Шестакът лицемерно ще ти се извини по кабеларките, че е станала грешка.
119
5
 
12
 
! Отговори
Витерсен преди 12 години
България е единствената държава в света, в която могат да виреят такива душевни ***, като тази "съдия". Най- голямата *** на обществото ни се намира в българския съд. И тук правителството наистина е виновно. Трябват радикални мерки, твърди, сурови, защото в противен случай, заради ето такива магарета, като това на снимката горе, в опасност ще бъде не само демокрацията, но и държавата ни като цяло.
118
0
 
17
 
! Отговори
логиката преди 12 години
22г.,.....куфарчета с кинти ,под маса ,над маса ,....13,14,15,....ента заплати ....?А сега ,как ще се научат на НОРМАЛНИ заплати ,като нас .....?Никога няма да стане ----само в Бг!
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Мафията съдията Р.А.Л.И.Ц.А.,щяла да се храни с фекалии,а комунистите от цк на бкп-бсп са в нейна защита по поръчение на партията!!!
116
4
 
22
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ? преди 12 години
Всичките доклади от Брюксел за Бг започват с точка 1."Лоша Съд. система "...,не се ли усещат ,или дъжд вали от слюнки!?
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧОВЕК на мафията
114
1
 
7
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Всичките ДЪРЖАВНИ институции са ----МАФИЯ ,САМО В Бг!КОЯ ИНСТИТУЦИЯ НЕ Е МАФИЯ .....?
113
2
 
14
 
! Отговори
аватар преди 12 години
А нейният хотел къде, е не ли в Приморско !?!!!!!
112
2
 
6
 
! Отговори
до 128 преди 12 години
От 1944г досега ,кой министър на МВР е бил с нещо по-добър -------всичките са ---ПОСЛУШКОВЦИ ----,а най-големия който изби рибата бе ....Емануил ЙорданоФ/Мими/,неговото героство /според него самия /е ,че не се е подписвал с/у нищо ,никъде .....?Е ,какво е работил тогава ...?