"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза

Дадоха му 2 г. условно за лъжесвидетелстване
Обновена: 22 фев 2012 14:55 | 22 фев 2012 13:09,
97
"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза
Снимка: БТА

Красимир Георгиев, известен с прозвището си Красьо Черния, отърва затвора по едно от двете дела, които се водят срещу него.

Софийският районен съд му постанови днес присъда от две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

"През целия си съзнателен живот съм живял според повелите на закона, включително и по време на следствията, които са се водели срещу мен. Съдействал съм през цялото време", отсече Красьо Черния.

Свидетелски показания обаче сочели, че той много добре е знаел какви длъжности заемат магистратите, обявиха от обвинението.

Още по темата

По думите на прокурора има достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление, включително и свидетелски показания на висши магистрати, които Георгиев отрича да е познавал, но, според техните показания и според телефонния указател на подсъдимия Красьо Черния е поддържал отношения с тях.

"Анализът на всички събрани доказателства сочи, че има съзнателно лъжесвидетелстване", обяви прокурорът.

Въпреки че прокуратурата настоя за ефективен затвор от 2 години, "кадровикът" на съдебната система получи само условна присъда, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

"Ще обжалвам", категоричен бе Красимир Георгиев.

"Уважавам волята на съда, но това няма нищо общо с факта, че ще обжалвам. Честно казано, не очаквах тази присъда, мислех, че все пак като погледнат доказателствата и видят, че нямам зададени конкретни въпроси по делото, това ще бъде отчетено", каза той.

Той обясни, че не е питан дали познава всички тези магистрати поименно, а му е бил зададен въпрос само за четири имена. За две е отговорил, че не ги познава, за други две, че ги познава.

"На мен въпросът, който ми е зададен конкретно, е: Познавате ли магистрати, които да са ви предлагали нещо, или на които вие да сте предлагали нещо. На този въпрос аз съм отговорил, че не познавам такива магистрати. В разпита съм казал кои магистрати познавам конкретно", допълни той.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Срещу станалия печално известен плевенчанин има още едно дело и то е за укриване на 95 хиляди лева данъци.

Ако по него съдът го признае за винове, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Е това е истината!
24
1
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Да довечера,ще бъдете в Ориент33 с Красьо и всичките *** ще ви ***.........
23
2
 
6
 
! Отговори
Цвъ преди 12 години
Вече е нещатен към нашата милиция, т.е. уше. Така се отървава кауша.
22
2
 
12
 
! Отговори
попа преди 12 години
За пореден път блестящо българско правосъдие. Премиерът дето се тъпанчи насам-натам, само не си дава сметка, че Брюксел гледа тия работи и отмята в бележника - и пак ще има скептичен евродоклад, и пак ще сме вън от Шенген, което рано или късно ще доведе до смяна на правителството. Не можеш да лъжеш колко сме били добре, и в същото време ЕС да пише фермани колко сме зле.
21
0
 
9
 
! Отговори
...? преди 12 години
И тоя ли няма 8-ми клас?Няма ,няма,ама ---важи,....САМО в Бг!
20
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Това ми прозвуча като новината "слънцето свети".Ако той не се оправи,кой друг ще може
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естественото развитие на нещата в БГ
18
2
 
9
 
! Отговори
ggg преди 12 години
celiq sadeben sastav na bg,na sad,samo taka 6te se opravim
17
2
 
9
 
! Отговори
Говорите преди 12 години
Говорите Говорите ама ние довечера с Красьо сме в Ориент 33 и вс *** ще пеят за нас.
16
0
 
16
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА,....22г.Какво още не се е случило в Бг ...?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде бе, *** осъдете вече някой,стига с тея условни присъди,че вече ми се драйфа от вас.Загубена държава сме си и това е:(
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е КАК НЯМА ДА ОТТЪРВЕ ЧЕ НА НЕГО СИЛАТА МУ Е ТОЧНО В СЪДЕБНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ. НАЛИ НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛЧЕТА ГО СЪДЯТ.
13
3
 
19
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Този е човек на Гоце и БСП жалко, че се измъкна. Другарите добре са си постлали, така че дори и когато не са на власт да им е мекичко.
12
0
 
20
 
! Отговори
Женшен преди 12 години
Ще видим Шенген някой ден. Ама през крив макарон.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ ПАРТИЗАНИН СИ СТРЕЛЯ ЯТАКА?ДА ТИ НОСИ ПО 200 000 Е за 1 пост ДА НЕ СИ ЛУДО НЕБЛАГОДАРЕН ТА ДА ГО ОСЪДИШ?Ако бяха осъдили момчето с ланците щях да си помисля ,че са дошли МАРСИАНЦИТЕ!ПРОДАЖНИ ДОЛНИ ТВАРИ !ПОСЛЕДНИЯ БАСТИОН НА БАНДИТА ГОЦЕ С ТЪНКАТА ЛУКАВА УСМИВКА!АУУ ГАДИ МИ СЕ ОТ ЦЯЛАТА ВИ ПАСМИНА ПОД КАЛЪП СТЕ ПРАВЕНИ-Р.ОВЧ,П.ДИМИТРОВ МАСЛАРКА ПИКАЕЩ ГОЦЕ СЕРгейМАЯ,*** ДОБРЕВМИХОВ и цялата ПАСМИНА ПЪПКИ,ОГНЯНОВЦИ ПРОФЕСОРИ АДАМОВЦИ хлъзгави увъртащи мазни и НАГЛИ
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E ся ми нали ако го осъдят ефективно той ще вземе да си спомня някои неща и тези дето са го вкарали ще отидат при него в панделата.
9
2
 
10
 
! Отговори
............ преди 12 години
Vsi4ko zna4i e zavurshilo normalno...Pak shte pieme po edna studena voda...
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 години условно, направо му съсипаха живота!!!!
7
1
 
24
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Този черния ако го изстискаш ще потече мазга и слуз,баси мазната физоономия,само от нея ти става ясно що за човек стои срещу теб..........ОТВРАТЕНЯК
6
1
 
38
 
! Отговори
Пора преди 12 години
Как да го осъддят човечеца - нали той ги е назначавал