По 10 години затвор за подсъдимите по делото Бакаджика

ВКС потвърди присъдата на бургаския апелативен съд
Обновена: 14 мар 2012 19:23 | 14 мар 2012 19:22,
25
По 10 години затвор за подсъдимите по делото Бакаджика
Автобусът, който причини трагедията в местността Бакаджика. Снимка: Булфото

Двамата подсъдими за инцидента в местността Бакаджика край Ямбол чуха днес окончателните си присъди. Те получиха по 10 години затвор, решението на ВКС е окончателно.

В затвора влизат шофьорът Господин Господинов и собственикът на автобуса Слав Славов. Господинов е лишен и от право да управлява моторно превозно средство 13 години.

В трагедията, която стана на 28 май 2009 година, загинаха 18 души. Те бяха премазани от автобус "Чавдар". Жертвите бяха тръгнали за традиционния тогава събор на "Бакаджика" навръх Спасовден.

С решението си от днес ВКС потвърждава присъдата на бургаския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Абе умник, доказа се, че водачът не е извършил нарушение, защо ще бъде наказван тогава? Има си механик, който се подписва преди всяко излизане, че автобусът е изправен и може да пътува.Той трябва да лежи. В медицината може и да си вещ, ама си жестоко скаран с правото.
20
0
 
1
 
! Отговори
Темида в действие преди 12 години
Общо 20 години затвор за 18 убити човека - това означава почти по 1 година на убит човек! Тези от ВКС въобще не смятат човешкият живот за нещо значимо - разхождат си тогите и оправдават на поразия! Виновни са и собственикът на автобуса - но много по-малко, и шофьорът, позволил си по този стръмен склон да превключи предавка! Но какаво са виновни убитите, та тези с черните раса от ВКС отново се направиха на разсеяни! Въобще, там където има магистрат, цялата работа започва да мирише, и то направо да вони! Да вземе да свършва мандатът на топмагистратите и на тези от ВСС, белким нещо се пооправи. То се видя,че любимите garbages от НС не са в състояние нищо в полза на обществото да направят. Повечето си гледат далаверите, други живота ,трети едва издържат и това е ....
19
1
 
3
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ преди 12 години
Към всички които ревностно пишат,че шофьорът трябва да се освободи-4 часа в моргата не успяхме да различим кой крак ,ръка или глава е на съответния труп.Съдебният лекар само пришиваше съответните части а главният лекар на Ямболската БОЛНИЦА седна на маса пред моргага и даваше пресконференции.Ако ВИЕ господа драскачи бяхте видели тази не приятна гледка може би сега щяхте да се засрамите пона мъничко!
18
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 12 години
ОТ КЪДЕ ВЗЕТИ, подбудител на убийство, съмнителни сделки където играят много пари и др - пак НЕВИНЕН, И ОЩЕ ПРИМЕРИ МОГА ДА ДАМ НО НЯМА ДА МИ СТИГНЕ МЯСТОТО.И КАКВО ИЗЛИЗА - В ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА НЕЩО НЕ Е НАРЕД. МИРИШЕ НА МНОГО ОМЪРСЕНИ ПАРИ !!!!! И ЛОШОТО Е, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗИ ФАРС.
17
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 12 години
За съжаление такова е правосъдието в България. Винаги е на страната на тези, които имат пари. В този случай шофьора НЯМА НИКАКВА ВИНА. ВСИЧКИ ЛИ В ТАЗИ СТРАНА КОИТО ЧЕСТНО С ТРУД СИ ВАДЯТ ХЛЯБА ЗА СЕМЕЙСТВОТО СА ВИНОВНИ? ОСВОБОДЕТЕ ШОФЬОРА. Според вас каква е правосъдната система?1. Максим Ставийски - кара колата пиян, убива едно момче, а друго момиче е в кома все още- НЕВИНЕН????????????!!!!!!!!!!!!!!2. КИРИЛ РАШКОВ - има незаконни къщи, не плаща данъци, ток вода и др. има много пари НЕЗНАЙНО
16
0
 
3
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ преди 12 години
За съжаление няма КОЙ да върне жертвите.Щом е бил толкова "добър" шофьор какво прави чак на върха на Бакаджика ?Кой и ЗАЩО го е пуснал дамине от място където и велосипедист не би могал да премине?Защо в българското законодателство няма натрупваща се присъда-по 10г за всеки но не повече от 50год-така е в САЩ-нали по тях се прихласваме и ги копираме? Вярно е,че няма колективна вина. Така ,че драги коментиращи-виновни има,няма адекватни наказания.А пък и ОНЗИ отгоре гледа!
15
3
 
1
 
! Отговори
марин преди 12 години
собственика трябва да излежи присъдата и на шофьора. виждал съм закъсали шофьори да кълнат шефовете си
14
3
 
0
 
! Отговори
tit преди 12 години
kirdjali advokat bie polisau 24 rodopi
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същите съдий дадоха на Ставийски условна ,а беше мъртво пиян ????? Шофиора кар стар автобус с какво е виновен ? че се е опитвал да изкара захляба на семейството си ?
12
2
 
1
 
! Отговори
greN VAnDaL преди 12 години
Най - добре , преди да тръгнете на път с някой авер, по - добре погледнете под предния или в малко случаи задния капак на колата или камиона. Миг невнимание цял живот страдание !!!!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Shofiorat beshe osuden zashtoto e narushil zabranta i se e izka4il do samiq vruh s avtobusa po ulica pulna s hora i sergii
10
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йоско защо не е в затвора?Защото киха парички шантава държаваза бедния човек няма живот!
9
3
 
53
 
! Отговори
йордан преди 12 години
гладът е по силен от тока!шофьора не е виновен,собственика на автобуса има частична вина главните виновници а чиновници това е истината ако си вършеха съвестно работата автобуса щеше да е спрян от движение това е истината
8
4
 
34
 
! Отговори
ставийски преди 12 години
Така е,когато нямаш пари за подкуп! Наздраве на магистратите!
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не повярваш ...
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко им е !!!!
5
6
 
35
 
! Отговори
станчо преди 12 години
Голямо правосъдие-голяма държава, все е по-добре да не живееш тук.
4
6
 
41
 
! Отговори
Пенчо преди 12 години
бедният шофьор, голямо правосъдие......няма що......язък за стария шофьор......
3
5
 
30
 
! Отговори
memo преди 12 години
Za men shofiora ne triabva da leji tolkova mnogo!
2
2
 
65
 
! Отговори
niki преди 12 години
За кокошка няма прошка.Чудя се дали ако вместо чавдара беше супер луксозния Хамър на Ставийски щеше да са такива присъдите?Гнусна държава