След 15 г. осъдиха украинка, убила любовника си

Убийството станало през 1997 г. в димитровградското с. Добрич
Обновена: 22 мар 2012 18:49 | 22 мар 2012 18:37,
41
След 15 г. осъдиха украинка, убила любовника си
Осъдената Екатерина Анатолиевна. Снимка: Dnes.bg

Хасковският окръжен съд произнесе присъда за извършено преди 15 години убийство.

Темида осъди на 9 години затвор при първоначален строг режим 47-годишната украинка Екатерина Анатолиевна.

През август 1997 година тя разстреляла от упор в димитровградското село Добрич 52-годишния Андрей Андреев, с когото имала любовна връзка.

В нощта на убийството двамата се срещнали в селскостопанска постройка в селото, където се скарали.

Афектирана, украинката извадила пистолет "Макаров" и стреляла 3 пъти в челото и слепоочието му.

След екзекуцията на своя любовник Екатерина се укрила, дълго време била при своя приятелка рускиня. Цели 14 години полицията я издирвала безуспешно.

В началото на август миналата година обаче униформените я открили в русенското село Кошов, където Екатерина живеела със съпруга си.

Украинката днес бе съдена по съкратената процедура, тъй като се призна за виновна.

Сега тя ще трябва да плати 50 000 лева кръвнина на съпругата и двете дъщери на убития.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
у-у-у преди 12 години
Народната Милиция реагирала светкавично и я заловили на 14-та година.....Горката жена,още една година и щеше да я хване амнистията на най-големия съдия в БГ... по ДАВНОСТ!!
33
4
 
8
 
! Отговори
nima преди 12 години
I kato si priznae, po-malko li e vinovna ?Kolko struva edin choveshki zhivot v BG ? Samo 9 godini zatvor i samo 50 000 leva ???Sram !!!
32
4
 
4
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
Brao JORE !
31
2
 
6
 
! Отговори
До 35 от Мама Жоро преди 12 години
Ъм на и я все тва му говорим на Жорето, ама то мна, глупаво си остана, на човек ни го прилича ама дитие ми е. Кат беши на два месецъ ми идиеше с камъни да го затрия, с баща му колко подове облизахме да го съберем. Мани страшна картинка, и ся ко виж го без работа и тъпо ама тъпо. По цял ден Бойко глиеда и му съ любува да знайш, ама и хилаво съ извъди и на Бойко ни прилича. Нинам за кво го гледа. Поне една мома да докара у къщата, ама и за туй го не бива, май обратно ще излезе. Пу.. язък за барутя
30
4
 
7
 
! Отговори
До Жорето преди 12 години
Пич *** си намери свестна работа, Гербове Бесееепета Дееееепесета Атааааки мааатаки. Не се хаби. Боико само режи лентички и бьрболочи за магистрали.. Язьк.
29
3
 
15
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
NA UKRAINKA ...NE SE OTKAZVA....
28
2
 
8
 
! Отговори
до Жорето преди 12 години
Всички са от едно котило да ме извини набора Б.Б.но е така ...
27
5
 
16
 
! Отговори
До Жоро-Алангле преди 12 години
Пич, спрете с това предните, задните. Няма предишни, има настоящи. Същите тези настоящи тикви, управляват почти цял мандат. Освен да слушаме за (предните), както се изразяваш, нищо друго не чухме. Стига сте ни занимавали с политическа бездушевност, борете се това място, наречено БГ да стане най-после място за нормален живот, вършете си работата и спрете с безумните спорове предни или задни. За момента всички са еднакви. Така се народиха всички партии от БКП до днес.
26
4
 
10
 
! Отговори
Пак до Същия Гошо преди 12 години
ЯТП, няма такъв като теб, как са те събирали от мокета не знам! Все тъпотии пишеш, все най-тъпите идеи за живота имаш! И с тоя ГЕРБ ли е кво си лепнал на аватара приличаш на г*з в поза! Мноо яко тъпо парче!
25
5
 
7
 
! Отговори
До Жоро-Лайне преди 12 години
Мноо си *** Жоре
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Украинска ***.а!
23
5
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
Един и същ ли си пише сам или сте толкова смотани,че ......
22
9
 
8
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Не профански мнения писани от маргинали, които нямат умствения капацитет да вникнат в проблематиката на елементарни прооблеми не отговарям, спестете си времето да ме заговаряте, защото е безпредметно.
21
7
 
8
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Да това предните го направиха, като по този начин се надяваха повече престъпници да си признават, защото ако си признаеш присъдата ти е под минимума. Това за по-дребни престъпления може и да е добре, но доведе до подобни присъди за убийства "под минимума". Дали мярката има ефект не може да се каже, защото не се знае тези, който ако я нямаше и не биха си признали дали изобщо щяха да бъдат осъдени. Водят се доста спорове в адвокатските среди по-този въпрос...
20
2
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Да моя грешка . Предните *** са го премахнали.
19
3
 
11
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Мерси за коментар 22, Моля кажи щм един закон е обнародван в ДВ през 10.04.2009 кога е приет !?И още един въпрос ГЕРБ кога дойдоха на власт, кой месец бяха изборите 2009та година !? След като отговориш на тези два въпроса, отговори си сам на изказването ти от коментар 17 цитирам: "ГЕРБ премахнаха със закон доживотната присъда заа убийство/а и я замениха с 20 години затвор."Благодаря !
18
2
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Сравнителният анализ на тези предписания, при съпоставяне с приложимите при съкратеното съдебно следствие по чл.371, т.2 от НПК, норми на чл.55 от НК и чл.58а от НК /ДВ, бр.27/10.04.2009г./, действащи към момента на инкриминираните престъпления по чл.116 от НК - 27.02.2009г. и 25.04.2009 г., сочи на утежняване правния статут на подсъдимите лица, поради по-високия предвиден максимум на наказанието ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА. В чл.55, ал.1 т.2 от НК е предвидена замяна на ДОЖИВОТНИЯ ЗАТВОР с ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА от ПЕТНАДЕСЕТ до ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ, а отменената със законодателните промени, обнародвани в ДВ, бр.26/06.04.2010г. разпоредба на чл.58а от НК, императивно изключва възможността за определяне на най-тежкото по вид наказание при алтернативно посочени различни санкции в Особената част на НК. Логическа последица от това, е че в очертаната за инкриминираните престъпни посегателства правна квалификация по чл.116 от НК, е недопустимо налагането на алтернативата ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, във визираните от законодателя разновидности и трябва да бъде определено наказание - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, в лимитираните срокове от ПЕТНАДЕСЕТ ДО ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ.
17
6
 
3
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
А що се отнася до промените в НК, които направи ГЕРБ, те са само нагоре в годините зарвор, ако не ми вярваш напиши в гугъл "Новият НК вещае яко подслушване и много затвор" и прочети за промените....
16
8
 
5
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Пълни глупости и лъжи, а сам вярваш ли си ги !? Кой член са променили герб!? НК го има онлайн можеш да го прочетеш ако имаш време, промените който направи ГЕРБ са в НПК, ако правиш изобщо някаква разлика, защото повечето тук са пълни маргинали и са просто като чепове за зелеви каци.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Лъжеш я си спомни кои ? премахнаха смъртното наказание....