Глобиха свидетели по делото за Черния Великден

Прокурорът: Крайно време е да приключи този наказателен процес
29 мар 2012 19:02,
15
Глобиха свидетели по делото за Черния Великден
Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото

Неявяване на двама свидетели отложи за пореден път делото за катастрофата в Симеоновград, при която на връх Великден миналата година загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени.

Обвиняеми по делото са шофьорът на колата - убиец Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете за возилото.

Свидетелите, които днес не можаха да бъдат разпитани, са Йордан Господинов и Радка Станкова. Първият е редовно призован и затова отнесе глоба от 100 лева за отсъствието си.

Радка Станкова пък е жената, в чиято къща компанията на Данаил и Живко празнувала преди жестоката катастрофа. Според свидетели обаче тя е в Италия и по тази причина не може да бъде призована.

Междувременно тричленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров уважи исканията за справки от полицията, които да покажат дали обвиняемите са били санкционирани по Закона за движение по пътищата.

Още по темата

На свой ред прокурорът по делото Павел Жеков призова за следващото заседание по делото страните да бъдат готови с пледоариите си.

"Крайно време е да приключи този наказателен процес", заяви той и допълни, че е готов да се откаже от разпит на неявилите се двама свидетели.

Разгорещени страсти в залата предизвикаха показанията на медицинските лица, взели кръвните проби на двамата обвиняеми.

От първия ден на процеса защитата се опитва да докаже, че има нередности при манипулациите и така да отпадне обвинението за пияно състояние, което би обезсмислило делото срещу Живко Желев и би довело до минимална присъда за Данаил Георгиев.

Следващото заседание по делото е насрочено за 3 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Байчо преди 12 години
Какви са тези глупости,къде са били преди това децата,какво са правили,за да се търси свидетелката ??? Това няма никакво значение защото са зверски убити на тротоара от едно пияно и самозабравило се ***! Дано да изгние по затворите.
13
0
 
7
 
! Отговори
Диана преди 12 години
Имаше една приказка "Око за око, зъб за зъб". Само в България тия могат да бъдат оневинени. Ако трябва да си внесем съдии от вън та да научат и нашите.
12
0
 
6
 
! Отговори
80342 преди 12 години
Когато причиняваш смърт, трябва да има затвор! Да премахнат условното осъждане, както и споразумението, както и привилегията по чл. 58а за съкратеното съдебно следствие, когато е причинена смърт.
11
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТИЯ ***! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! КАКВО НИЩАТ ТОЛКОВА, ТИЯ АДВОКАТИ. ПИЯНИ ЕДИНИЯТ СЕДНАЛ ЗАД ВУЛАНА, ДРУГИЯТ МУ ДАЛ КЛЮЧА, И УБИХА СЕДЕМ ДЕЦА! НАПРАВО В ЗАТВОРА! АБЕ ЗАЩО В ЗАТВОРА?ДА ГИ ХРАНИМ, ДА СТОЯТ НА ТОПЛО, ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ОХРАНА, И ВСИЧКО НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА. НАПРАВО БЕСИЛОТО. ТАКИВА *** НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ.
10
0
 
12
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТИЯ ДВАМА *** И ***!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трабва ли да се убиват от катастрофи с алкохол или дрога синовете, дъщерите, майките и бащите на съдийте или прокурорите, за да се смени закона? Малко е грубо това но, ще ми е интересно какво ще стане ако това се случи....Мел Гибсън си забравя телефона пред ресторант в Лос Анджелис, преди това е пил сериозно алкохол, влиза в колата да го търси, идва полиция и го спипва без да е карал. Съдията го осъжда на обществен труд... Това е закон, можело е да изпрати друг който не е пил, така съдията!
8
0
 
10
 
! Отговори
Човек преди 12 години
Е какво искат???? Какво има да разследват толкова бе ...??? Шест човека ги отнася- с извинение - като прасе мазен весник !! Вярвам и на момчето не му е лесно и на ротителите му ама на другите шест семейства да не е по-лесно! Не искам да съм на никой от тях на мястото. Аз не съм човека който трябва да искат това , но желая справедливост . Тази смотана система няма да се оправи.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е, че ако има споразумение нямаш право да го обжалваш, закона оправдава всичко. Зам президента оправдава 20 убийци след което същите влизат в затвора за други провинения, еми то е ясно, че закона оправдава този който има и плаща. Какво ли ще стане ако тези двамата бъдат оправдани....нищо.
6
0
 
2
 
! Отговори
postradal преди 12 години
Адвокатите си вършат работата както всички други, кой ще ги похвали или препоръча ако загубят делото?
5
0
 
18
 
! Отговори
Зад Закона преди 12 години
Толкова деца не постигнаха мечтите си, толкова родители изгубиха сърцата си, а адвокатите разнищват как била взета пробата и какви епруветки е пренесена. Гнус ме е от тази ***!
4
0
 
14
 
! Отговори
postradal преди 12 години
В това дело изходът няма да е по различен, децата убити, убийците си пият бирата, остава ни само писането по форумите и цветята на гроба. Плача всяка вечер за баща си и си го спомням как го изведох от моргата и това вече почти 1 година. Този човек не знае какво ми е причинил Вече съм спрял да го обвинявам, не съм го виждал още, дори и на снимка не искам. Не се сърдете на децата, те вина нямат, търсете я някъде другаде.
3
2
 
16
 
! Отговори
postradal преди 12 години
Същата вечер беше убит баща ми от алкохолизиран шофьор на 35км от Симеоновград, делото мина с условна присъда за нарушителя защото се призна за виновен и съдията се споразумява с него как е станало не знам. Сами може да се досетите... Когато попитах ми казаха, че това е нормално, да не се очудвам. Убиеца е карал с 30км над допустимото и с 1.12 алкохол, според закона това е малко за да се съди човек за убийство. Убиеца се хвали на познати, че никой нищо не може да му направи, такъв е закона....
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двамата обвиняеми до живот! Какво толкова го мислят и се чудят през колко кладенеца вода да донесат само и само да им намалят присъдите. До живот и толкова! Безотговорността зад волана до това води - шест невинни жертви и доживотен затвор!
1
2
 
21
 
! Отговори
2 преди 12 години
Свидетелите, които днес не можаха да бъдат разпитани, са Йордан Господинов и Радка Станкова. Първият е редовно призован и затова отнесе глоба от 100 лева за отсъствието си.Смех,смех.....смейте им се ве........Мене шефа ме глобавя повече като направя някоя простотия...... а тея 6 човека убити има,и ги глобяват с 100 лв