Четирима осъдени и четирима оправдани по "Наглите"

Културиста, Йожи и Релето получиха по 18 години, Гребеца – 15
Обновена: 2 апр 2012 14:50 | 2 апр 2012 12:02,
101
Четирима осъдени и четирима оправдани по "Наглите"
Съдът намери доказателства за 10 отвличания и един опит. Снимка: БТА

Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров - Релето бяха осъдени на по 18 години затвор по мегаделото срещу организираната престъпна група за отвличания "Наглите".

Любомир Димитров – Любо Гребеца бе осъден на 15 години затвор.

Според съда те са извършили десет отвличания с цел откуп и един опит за отвличане.

Магистратите обаче не откриха доказателства, че "Наглите" са организирали отвличането на  Румен Гунински - син.

Според съда доказателства за него са били единствено показанията на Любо Гребеца, който обаче се отрече от тях.

Общо осем души бяха подсъдими по делото. Съдът обаче оправда четирима.

Братята Радослав и Митко Лебешковски бяха оневинени, че са участвали в отвличанията, но получиха присъди за незаконно притежание на оръжие.

Радослав получи година условно лишаване от свобода, с две години изпитателен срок, а Митко - две години условно с четири години изпитателен срок.

Павел Петков и Цветозар Славчев също бяха обявени за невинни.

Радослав Лебешковски заяви, че ще търси правата си за това, че е лежал незаконно в ареста.

Признатите за виновни ще трябва да платят общо 930 хил. лв. като обезщетение на гражданските ищци и за разноски по делото. За всяка от жертвите бяха отсъдени различни суми за обезщетение между 15 и 120 хиляди лв.

Съдът мотивира определените граждански искове с това, че те са преценени на база съдебна практика по сходни или по-тежки дела.

Днес на заседанието дойдоха част от жертвите на "Наглите", за да чуят присъдите на палачите си.

Бащата на Румен Гунински коментира, че не е доволен от присъдата. 

В съдебната зала присъстваше и най-малкият от похитените - Джорджо Марков, който при отвличането си беше непълнолетен. Той бе придружаван от майка си Катрин.

Бащата на отвлечения Илиян Цанев - Красимир смята, че случаят е нямало да бъде разнищен, ако не се беше сменило правителството.

Досега не е имало политическа воля, заяви той.

По думите му група е можела да бъде разкрита още при първия случай - отвличането на сина му.

През декември 2009 година МВР проведе две специализирани операции - "Наглите" и "Наглите 2".

Тогава бяха задържани Ивайло Ефтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров – Хамстера, Любомир Симеонов – Гребеца, Даниел Димитров – Релето, Павел Петков – Павката, Кирил Кирилов и братята Радослав и Димитър Лебешковски.

Впоследствие обвиненията срещу Хамстера отпаднаха и той остана подсъдим само по делото "Октопод".

На 24 март беше убит един от обвиняемите – Кирил Кирилов – Шкафа. Той беше застрелян в столичния квартал "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
По-голяма измислица от твоята не бях чел. Нали важното е ГЕРБ да са виновни ... и за глобалното затопляне Борисов е виновен сигурно?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-накрая има осъдени мафиоти, макар и само половината от обвинените. Считам, че съда е дал минимални присъди, напримир за незаконно притежаване на оръжие, при съществуващото подозрение за употреба на същото при отвличания и други криминални престъпление. Резултата е видим-този, на който са дали условна присъда за притежаване на незаконно оръжие е обявил, че ще съди България. Затова трябва бърза промяна на НК и НПК и такива мафиоти трябва да се осъждат на затвор до живот, без право на помилване
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** малоумната съдебна система!!!!! В цивилизования свят щяхме да видим 4 доживотни пръсъди. Как престъпник с такова ОГРОМНО досие получава 15г,.!?!??!!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
30
0
 
10
 
! Отговори
пак преди 12 години
пак нищо не са им дали!
29
3
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Хахо паламудов,толкова си ***,че няма накъде.Нека залавят всеки ,който се занимава с престъпна дейност.А ,не избирателно.Не избирателно.
28
6
 
2
 
! Отговори
селянин преди 12 години
На тези оправданите сега Цецо пръча да им плаща обещетения ако съдят държавата.Аз пари за това нямам.Нали тъй ве *** *** аутист не можеш да сглоби едно изречение правилно.?
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се лежи само най-голямата присъда е пълна идиотщина!!! Все едно да осъдят Хитлер или Стален за по 20 000 000 убийства, обаче те да лежат само 18 години, щото по толкова дават за 1 човек?!!?!?!?Гнусен, престъпен, комуняшки НК, НПК и Конституция - да се сменят веднага!!
26
11
 
6
 
! Отговори
Емо преди 12 години
интересното е че Наглите се развихриха и отвличанията обслужиха именно идването на власт на Герб, та много ми прилича, че всъщност точно тия дето им дърпаха конците после ги прибраха и осъдиха. Отвличанията бяха достатъчно добре организирани, като за България, за да си личи намесата на нечия опитна ръка, от друга страна в организацията и провеждането им има достатъчно пропуски, за да се намерят доказателства по-късно, но все пак частични и недостатъчни доказателства. Това е доста съмнително.
25
5
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Ей,тоталитарно нищожество.Да ме вкарат в кауша заради престъпното му мислене.А В Белене не щещ ли да ме вкарат.Там изпращаха инакомислещите.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бащата на отвлечения Илиян Цанев - Красимир смята, че случаят е нямало да бъде разнищен, ако не се беше сменило правителството."true trueНа Станишев хората. ТЕ същите и в съда де...
23
1
 
12
 
! Отговори
Stan преди 12 години
Едно хубаво нещо да се случи в тази държава
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на съда!
21
1
 
11
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
Браво. Една наистина добра новина!!! Тези изверги трябва да отидат в затвора и да преседят там възможно най-дълго!!Дано и по другите знакови дела да има осъдени през тази година. Разните там Трактори и друга селскостопанска техника също плачат да получат място в софиийския централен.
20
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглите изнудваха мангизлиите.А баш Наглите гдето грабят от цял народ.За тях ни съд ,ни присъда.Че на Бойко основната му задача беше да спаси богатите.
19
2
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Малка подробност - в Щатите затворите са частни, сиреч има значителен интерес да се лежи колкото може повече и колкото може повече хора, защото държавата плаща за това. Къде има най-много затворници на глава на населението - не е Китай, не е и Северна Корея, ами баш Щатите. Даже хванаха един съдия, че умишлено е пращал непълнолетни в затвора, тъй като е получавал комисионни...
18
3
 
13
 
! Отговори
чарли преди 12 години
За 10 отвличания по 18 години прави точно 180 години затвор.Това е справедлива присъда.
17
2
 
8
 
! Отговори
bez poveche komentar преди 12 години
Красимир смята, че случаят е нямало да бъде разнищен, ако не се беше сменило правителството.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13Сиреч да.В щатите например се натрупват и се лежи всичко. По нашите закони се лежи най-високата присъда.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не КЗ, в твоя случай до живот без право на замяна.
14
3
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Българския съд и с това дело се ***. Няма дело по което правдата да е спечелила в БГ съда. Най-, най-, най-голямата мафия в БГ е СЪДА. Заради БГ съда сме на това грозно и срамно положение. Като го пиша това го пиша като патил. Вече две години *** от БГ съда не могат да дадът окончателното си решение макар и на всички инстанции да съм спечелил, а хората които съм осъдил продължават да крадът и уволняват млади хора зверски и безнаказано. Но вината е в БГ съда и никой друг...