Красьо Черния излезе бял от съда

Софийски градски съд го оправда за укриването на данъци
23 апр 2012 16:10,
98
Красьо Черния излезе бял от съда
Красимир Георгиев излезе от съда като свободен човек. Снимка: БТА

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, беше оправдан по второто дело, което се водеше срещу него.

Черния, който стана известен с лобизма си в съдебната система, бе обявен за невинен от Софийски градски съд за укриване на данъци в размер на около 95 000 лева в периода 2006-2008 година, предаде БТА.

Още по темата

Делото се гледаше при закрити врата, заради секретни документи. Решението на съда също не беше публично обявено.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

На 22 февруари Софийски районен съд осъди Красимир Георгиев на две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Тогава пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

След като днес СГС оправда Черния, той няма да лежи в затвора и ще остане само с услованата си присъда, която той смята да обжалва.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
2
 
! Отговори
Цура до 73 преди 12 години
Ми като не разбирате от сериозни неща,.. занимавайте се със съда. Аз Краси ще го светна на сериозен бизнес. Малко по-така. Вие там си говорете за каквото си искате.
61
0
 
6
 
! Отговори
ДО ЦУРА преди 12 години
ха ха ха Цуре никой го не дърпа Красю-ти! пет пари не дава никой за него. вземи си го! Тук обсъждаме СЪД-ООД:))))
60
0
 
7
 
! Отговори
към 61 преди 12 години
Прав сте ! Като слушам и за убиецът пред СОЛО.... нямам думи за неправосъдната ни система..... Всичко съдии от корен трябва да се изтръгнат защото не вярвам дори и на тези които може би имат някакъв морал....90 % от тях са безччувствени, безморални... но питам се дали спят спокойно...Питаме се много пъти защо съдбата понякога е жестока...защото някой трябва да съблюдава за живота и баланса между зло и добро и това е господ-бог ,който се опитва да ни припомни защо сме на този свят!
59
0
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Видя ли колко светкавично изчезна поста ми? :) Нямам нищо против че и ти сеирджийстваш в днес.бг, но не забравяй: Ще дойде ден, когато кръвта ти ще закипи от тенденциозна статия или коментар и когато това стане, спомни си че в момента, от твоите негативи днес.бг правят пари. Всичко хубаво ти желая.
58
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Totalna Degradacia na Pravosadie i Darzava.Bratia posledvaite pismoto na Todor Kableshkov stoto nastana vreme potezko i ot Tursko sobstveni upravnici da ni koliat i besiat a Zakon da niama
57
2
 
4
 
! Отговори
Цура преди 12 години
Какво сте го задърпали това момче. Я какъв е хубав. Краси, остави ги тия злобари ела да ти покажа нещо... аз съм в кафе Коко в Лозенец. Ела кака да те успокои.
56
0
 
6
 
! Отговори
:)) преди 12 години
тази оправдателна присъда ще бъде компенсирана вероятно със строги присъди за престъпления като открадната кокошка / 8 години затвор/ или намерение за кражба на 2 кила нафта/3 години затвор/..и така нататък! Те ще бъдат посветени на тези които приказват наляво и дясно че нямало осъдителни присъди! От такива дела вероятно не падат пари и там решението им е много предвидимо!
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момината сълза ....
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе..как очаквате да го осъдят хора на които е осигурил поста им!!!?:)) ха ха ха това е все едно да осъдят себе си! Та това е СЪД-ООД / ограничено отговорно дружество/! Всяка присъда има цена. Тази присъда вероятно е платена отдавна и доволно предполагам. Времето си губят за да търсят оневиняващи го факти а не обратното. Ако не са открили такива просто са си ги изсмукали от пръстите. Времето за уж работата по делото, се плаща от нас разбира се. Като билети за ТЕАТЪР! Е !? ХАРЕСА ЛИ ВИ ТЕАТЪРА?
53
0
 
3
 
! Отговори
113 преди 12 години
номер 63,чесно казано коментара ти е интересен,но ще си го преместа в другият крачол.аз пък влизам в днес.бг за да се забавлявам с коментарите,между които,да ти кажа,некой изразяват доста добри гледни точки.други просто злобеят-who cares ?
52
0
 
8
 
! Отговори
rwq преди 12 години
потресен съм,мислят целият народ за овце- изключително нагли и долни типове .
51
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Абе..как очаквате да го осъдят хора на които е осигурил поста им!!!?:)) ха ха ха това е все едно да осъдят себе си! Та това е СЪД-ООД / ограничено отговорно дружество/! Времето си губят за да търсят оневиняващи го факти а не обратното. Ако не са открили такива просто са си ги изсмукали от пръстите. Времето за уж работата по делото, се плаща от нас разбира се. Като билети за ТЕАТЪР! Е !? ХАРЕСА ЛИ ВИ ТЕАТЪРА?
50
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
Егати съда ! Изобщо някой с явни връзки по върховете, за който всеки журналист за няколко дни ще го уличи, да е осъден ?! Все не намират или не искат да намерят доказателства и така го оправдават! Даже някой местен съд да осъди някого върховния го освобождава! Е..ти съда!
49
0
 
24
 
! Отговори
беличък преди 12 години
Закрити врати, секретни документи, решението не е обявено публично... - СРАМ И РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!Така потвърдиха окончателно твърденията за лобизма на "черничкия".
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da sada opravdal gospod edva li, shte go oprosti kato my doide reda.
47
0
 
5
 
! Отговори
Бестселър преди 12 години
"За силата на рекламата!"
46
0
 
22
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Той ли си назначи съдебния състав?
45
0
 
24
 
! Отговори
хепиенд! преди 12 години
Е ние друго и не сме очаквали,та той за какво си е назначавал съдий и прокурори,да не искате да го бутнат у панделата джанъм!?И сега остава държавата да му плати една яка сума пари за уронване на престиж.За да е пълна картинката в БГ-то.
44
0
 
14
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
познахте ли ме ?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, къде са гневните, пиперливи ругатни за Боко и Цецо? Нали се бяхме разбралии от преди това, за всичко са виновни те, дори и за корумпираната съдебна система. Къде сте пламенни, червени и устати вестоносци на правото дело (и вечната дружба със Съветския съюз ръзбира се)????