Подновяват разследването за смъртта на 15-годишната Анета

В стомаха на детето бяха открити стелки, чорапи, даже камъни
21 май 2012 14:56,
6
Подновяват разследването за смъртта на 15-годишната Анета
Getty Images/Guliver Photos

Разследването на смъртта на 15-годишната Анета Йорданова от Дома за деца и младежи с умствени увреждания в Стража е възобновено, съобщи заместник-главният прокурор Галина Тонева.

Преди около седмица от Българския хелзинкски комитет обявиха, че ще заведат дело срещу България в Страсбург заради нарушения при разследването на смъртта на момичето.

Още по темата
Анета Йорданова почина през 2006 г. от перфорация на стомаха. Вболницата, лекарите са установили, че момичето е погълнало 25 стелки за обувки, осем парцала, три дунапренени гъби, шест чорапа, три парчета хартия и три камъка.

Според БХК, преди да прекрати досъдебното производство, прокуратурата е разследвала единствено действията на болничния персонал, но не и тези на персонала на дома, допуснал детето да погълне предметите.

Галина Тонева днес заяви, че разследването не е водено достатъчно професионално и действително са били допуснати прокурорски грешки на различните инстанции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
33
 
! Отговори
Кой ще плаща преди 11 години
В далаверата по прикриване на смъртния случай са замесени окр.прокурор, апелативен прокурор и прокурор от ВКП. Ако в Страсбург ни осъдят, което е почти на 100% сигурно, тримата хубавци да плащат глобата, която ще бъде солидна , а не да плаща БГ заради нагли магистрати! Нали са независими, ама очевдно тяхната независимост означава на юридически език,че са свободни да правят каквото си искат, да постановяват каквото им отърва, а накрая ние обираме техните ***! Същото нещо беше с присъдата на сегашната зам.министърка на МП Деница Петкова и последващата апелация в ЕСПЧ, който ни осъди да плащаме ние, а не Деница, една хубава глоба! Т.е. ние плащаме, ама Деница си е зам.министър!. Те са надробили кашата, те да си я сърбат! Нали така, г-н гл.прокурор?! И ако ни осъдят, тези прокурори ще останат ли на работа? Нали магистратите трябва да дават отчет пред техния повелител: народа! Или народът служи само за *** на недоразуменията като посочените магистрати?!
5
0
 
32
 
! Отговори
Кой ще плаща? преди 11 години
В далаверата по прикливане на смъртния случай са замесени окр.прокурор, апелативен прокурор и прокурор от ВКП. Ако в Страсбург ни осъдят, което е почти на 100% сигурно, тримата хубавци да плащат глобата, която ще бъде солидна , а не да плаща БГ заради нагли магистрати! Нали са независими, ама очевдно тяхната независимост означава на юридически език,че са свободни да правят каквото си искат, да постановяват каквото им отърва, а накрая ние обираме техните ***. Същото нещо беше с присъдата на сегашната зам.министърка на МП Деница Петковаи последващагта апелация в ЕСПЧ, който ни осъди да плащаме ние, не Деница, едан хубава глоба! Т.е. ние плащаме, ама Деница си е зам.министър!. Те са надробили кашата, те да си я сърбат! Нали така, г-н гл.прокурор?! И ако ни осъдят, тези поркурори ще останат ли на работа? Нали магстратите трябва да дават отчет пред техния повелител: народа! Или народът служи само за *** на недоразуменията като посочените магистрати?!
4
0
 
36
 
! Отговори
Диляна преди 11 години
Какви прокурори бе хора ! Идете в Мездра да видите, какво става в прокуратурата ! Ужас!!! Затварят си очите за извършени сериозни злоупотреби и се държат с хората, като с парцали. Дават ти съвет да пиеш хапчета за нервите и да кротваш. Гонят те, като последния престъпник и ти се заканват, че ако кажеш и дума повече ще ти се случи нещо! Това наистина е Българското ПРАВОСЪДИЕ! Съди ПРАВОТО, а прикрива и защитава престъпниците!Преди известно вереме се чудех, защо пред Съдебната палата имаше проте
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако и бяха вързали ръцете зад гърба дали пак нямаше да подлежат на наказания...
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БХК- Български Хахав Комитет
1
3
 
35
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
*** от БХК милеят за себеподобните си