3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп

Софийски градски съд наложи на Анелия Цветкова и 10 хил. лв. глоба
Обновена: 16 юли 2012 15:05 | 16 юли 2012 11:35,
185
3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп
Анелия Цветкова видимо е доволна от решението на съда. Снимка: Булфото

Софийският градски съд осъди бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова на три години условно с пет години изпитателен срок.

Цветкова беше призната за виновна, че е взела 10 000 лв. подкуп, за да реши дело по определен начин. Съдът обаче я оправда по другото обвинение за вземане на подкуп от 60 000 лева, но пък й наложи глоба oт 10 000 лева. 

Анелия Цветкова беше задържана на 17 юли 2008 г. във Варна в момент на получаване на 10 000 белязани лева.

Според прокуратурата те били част от поискани 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на строителния предприемач Стефан Стефанов и на сина му Георги Стефанов.

Тогава при обиск в апартамента й на различни места бяха намерени огромни суми – 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато. Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Според версията на Цветкова цялата акция и последвалото дело е инициирано от Стефан Стефанов – неин бивш любовник, който така и не приел раздялата им.

Още по темата

На едно от заседанията на съда шефката на Окръжния съд във Варна Ванухи Аракелян заяви, че разривът между Цветкова и Стефанов започнал, когато Цветкова отказала да назначи за съдебен администратор сина на Стефанов.

След като двамата окончателно се разделили в средата на юни 2008 г., подсъдимата била много разстроена и се притеснявала бизнесменът да не посегне на нея и детето й.

Месец по-късно последвал и арестът й. След като бе освободена под гаранция, Цветкова се видяла с него и го попитала защо й е причинил това, а той й отговорил, че искал да й отмъсти. Първо искал да убие нея, после сина й, но накрая се сетил, че много държи на кариерата, и затова й спретнал постановката с подкупа, стана ясно по време на съдебните заседания по процеса, който продължи 3 г.

В крайна сметка синът Георги Стефанов се отказа от показанията си, които уличават Цветкова. Той заяви, че е бил принуден да напише лъжлив сигнал срещу Цветкова. Иначе баща му - бизнесменът Стефан Стефанов, щял да бъде задържан.

На 13 май 2009 г. пък Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдийката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
20
 
! Отговори
kaka преди 11 години
имам само едно питанекак да съм 4естна в бгкогато работя всеки денза 270 лв заплатакак да не стана крадец на стари години след 25 г работакак да остана стойносттна жена
92
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
Гледам има доста хора защитават Цветанов. Проблема му е, че не е против цялата порочна система, а само с/у една съдийка. Цялата система е гнила, обаче така им изнася и затова само с/у отделни съдии се говори и се предприемат действия.
91
0
 
12
 
! Отговори
to be or not to be преди 11 години
А за намерените у дома й пари има ли доказателство, че са законно получени и за тях е подала декларация пред НАП , платени ли са данъци на тези пари или всичко й е подарено от благодарни клиенти? Или за открадната кокошка няма прошка, за "подарен" милион няма закон.
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още доста съдии трябва да уволнят, още много преди да имаме нормална система. Човек хванат с огромно количество пари от подкупи просто е оставен на свобода. Най-нелепото от всичките лъжи е, че бившия и любовник и отмъщавал. Стига де, това нещо на снимката и любовник ли имала ?! Цветанов никак не ми е приятен, но няма как да не съм на негова страна срещу съда. Цяла Европа ни гледа безобразията. Не мониторинг от ЕС, ами и от Африка дори би ни бил полезен.
89
0
 
22
 
! Отговори
:) преди 11 години
Голям пример се дава, вземаш подкуп, ако те хванат условна и живота продължава.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази присъда възвърна доверието на европа, което беше разклатено заради изцепката на всс спрямо скромната съдийка Мирослава Тодорова! сега вече мониторинговия доклад на Еврокомисията за състоянието на българското правораздаване. ще представи бъгъ, като една истинска европейска страна! очакваме най-искрени извинения от страна на всс, както и връчване на грамота за отлична работа!
87
0
 
7
 
! Отговори
Анелия Ц. преди 11 години
Дреме ми ,...това ми е 13-тата заплата,а до ----25-тата има още доста !
86
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Аз работя цяла година за 10х.лева ,а тя тези пари ги има за джобни кой знае колко *** са и давали злато ,а пък ние нека си плащаме данъците и лапаме мухи.
85
0
 
2
 
! Отговори
fy преди 11 години
ti kyde shte budesh spored komentara si
84
0
 
8
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
VSI4KI MOSHENIZI,IZLIZAT OT SADA USMIXNATI.KAKTO E NA SNIMKATA.SKAPANA.DOLNA DARJAVA!
83
2
 
20
 
! Отговори
toto преди 11 години
Ето такива съдии подкрепят и правят подписки за Тодорова,Защо не попитат потърпевшите хора, които са изгули всякаква надежда за справедливо правосъдиеВсичките съдии са корумпирани и защо не ги глобят след като те нямат право да стачкуват по закон значи те продължават да не спазват закона.
82
0
 
18
 
! Отговори
делян преди 11 години
да бяхме нормална държава,да бяхме и дали нормална присъда...
81
0
 
14
 
! Отговори
Гилотен преди 11 години
За да има минимален теоритичен шанс БГ някога да се оправи, трябва да се избият/изгонят над милион ***, да се избият ВСИЧКИ участвали в политическият живот(парламент, съдилища,ръководители на министерства, общини и кметства в БГ през последните 30 години, пълна конфискация на имуществото им до 10то коляно, общественополезен труд на семействата им в урановите мини доживот + връщане на 2 млн.(поне) емигрирали образовани българи
80
0
 
12
 
! Отговори
ск преди 11 години
ако бяхме нормална държава на тази трябваше да и дадът максимална присъда. в щатите на публичните личности им дават максималната присъда ако се докаже че са виновни не зависимо от обстоятелствата. така се дава пример.
79
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тия условни Шенген ще го гледаме през крив макарон още дъъъълго дъъъъъъълго време. Добрата новина е, че всякаквите ограничения за работа в ЕС са на път да паднат и хората ще са свободни да ходят, където им видят очите :):):)
78
0
 
13
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Пак ли условна за престъпниците облечени във власт ве, къде е флаш моба ??? Скотс ??
77
2
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
ти отде знаеш кой кога е избран?
76
3
 
12
 
! Отговори
Гилотен преди 11 години
до член на БСПТо ТОВА е проблема, че почти всички съдии са избрани по времето на най-голямото зло на планетата - тройната "коалиция" и сега лапат като за последно
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Hajde sega da protestirame sre6tu prisydata, 4e widite li, towa e policejski tormoz. Hajde sega wsi4ki na protest w za6tita na sydebnata ni sistema i tehnite predstawiteli.
74
0
 
10
 
! Отговори
Посетител преди 11 години
С такива отговорности и заплати, за престъпления на техния ранг, трябва да са само с ефективни присъди. Ми с колко откупа не е хваната ? или не може да се докаже ? Ми да не е само тя. Това, че не са хванати не означава, че не взимат. *** работа.... все пак сме във България. За жалост ще си се оплакваме само тук и това си е. Айде сега на работа роби ...