САС върна делото срещу Марио Николов на прокуратурата

Има неточности и неизяснени факти по аферата "САПАРД"
Обновена: 2 авг 2012 20:30 | 2 авг 2012 20:30,
15
САС върна делото срещу Марио Николов на прокуратурата
Снимка: архив Булфото

Софийският апелативен съд /САС/ върна на прокуратурата делото срещу бизнесмена Марио Николов за източването на 7,5 млн. евро по програма САПАРД, съобщиха от САС.

Причина за връщането на делото са допуснати нарушения и необходимостта да бъдат изяснени още факти.

Освен Николов, подсъдими по делото са съпругата му Марияна, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов.

През 2010 година Софийски градски съд призна Николов за виновен и го осъди на 12 години затвор при първоначален строг режим.

Още по темата

Марияна Николова - на пет, а останалите четирима подсъдими - на по 10 години лишаване от свобода. Адвокатите поискаха клиентите им днес да бъдат оправдани или делото да бъде върнато за ново разглеждане.

Делото за източване на програма САПАРД започна през 2008 година и беше многократно отлагано.

По данни на прокуратурата обвиняемите са внасяли в България стари машини за месопреработване и пакетиране, които по документи са представяли за нови и съответно по-скъпи. По този начин са източили милионите от фонда.

У нас разплитането на аферата „САПАРД“ започна след сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), а процесът е едно от знаковите дела, което Европейската комисия следи с особен интерес.

Марио Николов вече бе признат за виновен и получи 10-годишна ефективна присъда по друго дело – това за самото "изпиране" на източените 7,5 млн. евро.

По този процес бе подсъдим и бизнесменът и спонсор на кампанията на президента Георги Първанов – Людмил Стойков, но той бе оправдан от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Марио НиколовСАПАРД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
19
 
! Отговори
Имам предложение преди 11 години
Очевидно съдиите от СГС стоят на декада по-ниско от тези от САС... Защо не си вземете в САС Мира Т. -хем ще ви вдигне нивото още по-високо, пък е и преподавател в ИП, така че може и лекции да ви изнася, и връзките ви със ССБ ще станат още по-крепки, като дружбата ни навремето със Съветския съюз. Вземете и В.Цанова, Влади Астарджиев, може и П.Крънчева и Ченалова, с тях направо ще станете неразбиваема крепост. А мисис Янева ще черпи цяла седмица за "загубата" на посочените ценни кадри.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАБОТАТА СТАНА КАТО ТРИМАТА БРАТЯ-ПОМАЦИ ОТ "БИНДЕР" - БАТКОТО ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ, БРАТКОТО ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ И ТРЕТИЯ КРАДЕЦ - БОЙКО ГЕОРГИЕВ ! 120 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАХА ЯКО ДИМ ! И... ДО ТУКА... БАХ ТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !!!
8
0
 
18
 
! Отговори
НЕУЛОВИМИТЕ ОТМЪСТИТ преди 11 години
АЙДЕ И ТОЗИ *** ОТЪРВА ПАНДЕЛАТА ! ПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА СЪДИЙСКИЯ СЪСТАВ БЕ ! КОИ СА, ЗА ДА ЗНАЕ НАРОДА, ЗАЩОТО ЯВНО ТОЙ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ - И НА ТАКИВА КАТО ДРУГАРЯ НИКОЛОВ И НА СЪДИИТЕ КОИТО ГО ОПРАВДАВАТ !
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой да не би да си е въобразявал,че някой от големите ще бъде осъден?първо:няма държава...от тук-нататък няма що да говорим.единствено още катинара на държавната врата не е сложен,но се подготвя.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За едно и също престъпление с едни и същи лица в Германия осъдиха съучастниците на българските бай-***,те между впрочем излежаха присъдите си и вече са на свобода.С това си действие съдъТ в БГ пказва на германците че те не съдят добре,а българските съдии съдилили по-добре.Но не бързайте,старият ВСС си заминава,червената пионка Велчев също и тогава на много съдии и прокурори ще им се стъжни - може да ми Вервате ! :)
5
0
 
29
 
! Отговори
.. преди 11 години
Мога да се обзаложа, че ефективна присъда няма да има
4
0
 
34
 
! Отговори
Noment преди 11 години
"По този процес бе подсъдим и бизнесменът и спонсор на кампанията на президента Георги Първанов Людмил Стойков, но той бе оправдан от съда."ГОЦЕ човEка на мафията,спонсориран от БАНДИТИ!
3
5
 
18
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
важното е да не позволим на Бойко и Цецо да съботират на независимостта съдебната система.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм 1, ОБАЧЕКРАДЦИТЕ нямат цвят. все тая кой е на власт
1
1
 
33
 
! Отговори
hagen преди 11 години
След новото разглеждане оправдателната му присъда е в кърпа вързана.Както и на неговия съратник Людмил Стойков.За червените крадци присъди няма.