Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста

Няма организирана престъпна група, решиха магистратите
Обновена: 20 авг 2012 22:41 | 20 авг 2012 22:19,
122
Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста
Дойчев и колев излизат от ареста. Снимка: БТА

Собственикът на кораба “Свети Николай“, който беше заловен с близо 3 тона кокаин край бреговете на Испания, Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода, реши Специализираният съд.

Двамата остават без мерки за неотклонение. Според съда срещу тях не са събрани никакви доказателства за съпричастност към трафика на кокаина.

В съдебната зала адвокатите представиха данни, че фирмата, собственост на Дойчев, само е менажирала кораба и е следяла за безопасността на плаването му. Самият плавателен съд е собственост на фирма, регистрирана в Лондон.

Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми икапитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи
съдебният състав.

Още по темата

Единственото доказателство на прокуратурата за организирана престъпна група бе показанията на анонимен свидетел, служител на ГДБОП. Оказа се обаче, че той не е разпитан по законосъобразния ред и показанията му нямаше как да послужат за доказателство.

Единият от защитниците - Христо Ботев заяви, че прокуратурата не е обяснила и дали става въпрос за анонимен свидетел или за агент под прикритие, които дават показания по различни членове от НПК.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Специализирания апелативен съд.

По-рано днес семействата и роднините на задържаните 21 български моряци в Испания поискаха спешно съдействие и информация от държавните институции.

Семействата и близките изпращат открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.

"Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се с вашата помощ те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И затова ли беше този специализиран съд?Цецооулу, мишок, отговаряй!
19
0
 
12
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Скоро и гаранта на поръчката ще си отиде тва са 3 тона а не едно кебабче за му простят
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересна работа , цял кораб да се търкаля само само с 3 т.товар и то какъв , никой не знае. при положение че полезния товар на кораба е 10 000 т. Направете си сами сметка за празния курс и при положение , че другия му кораб не може да си плати горивото.
17
0
 
25
 
! Отговори
@ преди 11 години
леле майко мила нямам думи .а бе важното е да има наркомани ,да се зарибяват младите ,да има оборот ,да се перат пари..........на никой не му пука ,че се затриваме ,на никой
16
0
 
16
 
! Отговори
becks преди 11 години
та*аци..
15
0
 
26
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
! Пак дребните риби ще изперат пешкира, а не мръсните богати ***.
14
1
 
43
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Тройната коалиция е виновна нали Цвъко ?Мъкааааа...
13
0
 
30
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
Специализирания съд нали затова е " специализиран " и го избираха толкова дълго...........
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aбе те ако са замесени и са виновни за издънката с тези три тона,ще се молят да ги държат в полицията,че иначе няма да изкарат много навън ..
11
0
 
23
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Причината за пускането е липса на доказателства! То си е ясно, дори и те да са направили удара, са си притеглили нещата! Но за мен малко вероятно е да са точно тези двамата, прекалено малки са в Йерархията, да не пиша никакви! Тук се търси отдушник и начин да се заблуди и измести фокуса на наблюдение, кой в действителност стои зад всичко това! Аз ако съм на моряците, няма да се върна пред българско правосъдие, въпреки призивите ми към правителството, да направи постъпки да ги прибере!
10
0
 
50
 
! Отговори
Цирк БУШ преди 11 години
Няма такава прокуратура в цяла Европа. За какво ги задържат, като нямат никакви доказателства срешу тях, един х***й знае. Важното е да се шуми мощно, какви сме големи ченгета и половина, как съдействаме на колегите в Испания. Срам и позор.
9
0
 
26
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Когато при повторното им задържане написах, че ще ги освободят след 72 часа и че това ми прилича на играта на котка с мишка, имах известни резерви, че няма да се окаже истина. Беше просто предположение, но се оказа факт. Питам се кога ще ги задържат отново и каква е причината за тези действия.
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То беше ясно!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко неграмотно заглавие!
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То много ясно че има организирана престъпна група, но просто няма такава магистратура, която да е поне малко организирана като нея.
5
3
 
42
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Търсете истинският собственик на кораба! Кораба по принцип сменя собственик само на документи, особено такива стари корита! Това не беше никаква изненада! пак ще напиша вменяването на вина от министър не значи, че даден човек е Виновен! Господин Цветанов научете се както вие така и служителите ви, да събирате доказателства, давайте ги на съда, те вече да решават кой е виновен! Не вминявайте вина а после Съда да търси доказателства, това не е негова работа!
4
3
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Tezi dvamata da ne se radvat na Svobodata si zastoto Sadat na Mafiata e po-tocen vav Prisadite si,a tuk stava vapros za mnogo Pari
3
7
 
34
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
MILIONI LEVOVE NA DANAKOPLATCITE BIAHA IZHAR4ENI OT GERB ZA SAZDAVANETO NA SPECIALIZIRANIA SAD S IDEIATA DA SE DOKAJE 4E NORMALNIA SAD E KORUMPIRAN A SEGA SE OKAZVA 4E I TOZI SAD NE SI VAR6I RABOTATA.
2
9
 
9
 
! Отговори
синя бабичка преди 11 години
Мачкай, Костов! Пиши една депеша на тези урунгели
1
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хаха, на цеко балона се спука за ПОРЕДЕН път!