Прокуратурата се самосезира за бившата пиарка на МЗХ

25-годишната дама имала земя за милиони
24 авг 2012 20:26,
67
Прокуратурата се самосезира за бившата пиарка на МЗХ
Тепърва ще се преценява дали да се образува досъдебно производство. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите за бившия пиар в Министерството на земеделието и храните Кристина Спасова, съобщиха от обвинението за БТА.

Очаква се в следващите няколко дни да се прецени дали да се образува досъдебно производство по случая. Към момента е образувана преписка, която е възложена на звеното на СГП за борба с измамите със средства от еврофондове, чийто ръководител е зам.-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Публикациите касаят информация, че чрез свои фирми Спасова е закупила офиси, имоти и дялове в компании за над 1 милион лева.

Още по темата

Нейна фирма пък е спечелила обществена поръчка за 50 хил. лв. за изработването на профил във Facebook и Twitter на Програмата за развитие на селските райони. Въпреки че сумата е огромна, тя не стига за закупуването на земята, на която е собственик дамата.

25-годишната Кристина Спасова се прочу точно покрай въпросните договори. В днешния си брой в. “Сега“ информира, че е бившата пиарка е и крупна земевладелка.

Като съдружничка в хладилното предприятие за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био ем ди" Спасова вече е дългосрочна арендаторка на над 1000 декара земеделска земя в Берковица. 25-годишното момиче е и съсобственик на 455 декара земи на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поляците не ги осъдиха, че са пряко засегнати, вие се намерихте големите специалисти по яйцата. Защо не ги бойкотирахте, щом смятате, че сте прави?
57
1
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Ходи и си вземи кинтите от миро, стига си ръсил простотии....
56
1
 
7
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Кога прокуратурата ще се самосезира за това, че една фирма изкупува всички компенсаторни бонове в държавата от година насам? И сега ще изкупи 7% от държавната земя , защото само тя има бонове, а търговете са само с такива бонове. Ще купи земя на 1/5 от цената. И земя, колкото не е продавана обще в държавата за последите 15 години. Отново в МЗХ. ЗА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ДРУГА ДЪРЖАВА И ХОРАТА НА ФИРМАТА И ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВЛИЗАТ В ЗАТВОРИТЕ ЗА МНОГО ГОДИНИ.
55
1
 
7
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
МНООООООООГО съмнителни неща стават в МЗХ. ББ ще направи фатална грешка, ако не вземе мерки срещу схемите на Миро Свинята и аверчето му Емил Димитров. Хората започват да се чудят дали не управлява отново Тройната коалиция. Същите схеми, същите бандити дерат държавата.НАЙ-ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА С ПРОДАЖБАТА С КОМПЕНСАТОРКИ НА 7% ОТ ДЪРЖАВНАТА ЗЕМЯ НА ЕДНА ОПРЕДЕЛЕНА ФИРМА мина по интернет медиите, но телевизиите и държавните органи се правят, че не забелязват.Оново в МЗХ и отново Мирчо.
54
1
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Ами другарю писуарушков, едно е яйцето да е по 20 + ст, друго е по 50 +. Може ли да смяташ за какви печалби говорим? Ако не можеш отиди при Найденов да ти сметне...*** и чугуна
53
1
 
17
 
! Отговори
111111111 преди 11 години
Започва проверка за да я оправдае и по този начин да бъде защитено и узаконенено продължаващото ограбване на народа. Някай да си спомня български съд да е осъдил олигарх, политик ,мутрокомунист, или едър престъпник- НЯМААААААААААААА. Държава на мафията.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И с колко стотинки ви поскъпнаха яйцата?
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм служител в министерство и не съм писарушка, виждаш ли колко си *** сега.
50
1
 
6
 
! Отговори
do 50 преди 11 години
Ти не живееш на Земята !Явно си някой държавен служител- писарушко, гордо служещ на министерството в което работи, но за жалост не виждаш по-далеч от носа си очеизвадната истина.Спокойно, другите я виждаме.Пожелавам ти успех в кариерата и начинанията ! Вярно,че оставащото време е малко, но ти дерзай - с тази праволинейност може и да успееш! Успех !
49
1
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
А аз искам да няма спекула, както е в нормалните страни и да мис емоправдават с мед. причини, каквито няма
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, бе, да спрял по мед.причини. Цял ЕС ги купува, само найденов намери кусур. Аре бегай у лево. Много хубаво се оправдава престъпление- отказа всякакъв друг внос, другарю чугунена глава. В Гермасния само бг яйца има, нали? Няма оправия в тази държава- на черното бяло да се казва
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега има само за определени хора,а другите да го дYхаме, така ли?------------------ Така, ами. Ще го духаш и хоро ще играеш. А полските яйца ги е спрял по медицински причини, защото не са отговаряли на стандартите. Аз искам да спират некачествените яйца, а ти ако искаш да ядеш евтини лай*а, не ти се разрешава. после няма от моите пари да ти плащат лечението. Ще ядеш храна по евростандарт, ако не - *** паси мъхове в Сибирь.
46
1
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
За животновъди, овощари и други съм съгласен да се дават много субсидии, но з атютюн, колкото и труден да е труда- не. не искам от моите данъци да се субсидира електората на ДПс. ЕС твърдо заяви, че няма да дава субсидии за този отрасъл и бюджетите да си решават. Юом ЕС не иска да дава пари, заюо от нашите пари да се дават? Ами от години се знае, че този отрсаъл няма субсидии от ЕС, защо не се преориентираха към други култури- маслодайни култури, етерични масла, там има субсидии.
45
1
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Спря полските яйца, за да забогатеят едни негови другари- съвсем логично е тогава всички да купуват много яйца, и изпозлваха момента. Защо не спря полските яйца преди това, а защо ги разреши после, като си напълниха джобовете? Всичко се случи по Великден, никой никъде не е искал бг яйца- хората купуват според парите си, но направи спекула. За това трябва да отговаря пред съда. Отдавна никой не купува по национален принцип.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От това правителство има двама миниостри, които са абсолютни некадърници и не стават за нищо, но и вредят - Младенов и Найденов
43
1
 
7
 
! Отговори
do 42 преди 11 години
Другарю, аз не държа да ям български яйца, даже не купувам нищо българско, които по никакъв начин не са по-качествени от другите. Искам да ям качествени яйца и да няма спекула, каквато Найденов съвсем целенаосчено мнаправи. И това че не съм съгласен с политката на един престъпник и искам нормални цени, не български, не ме прави поривърженик на кутев, но какво ли да обяснявам на чугунена глава. Ако теб те устройваха яйца от над 50 ст, то ти си част от крадливите политици и е друга работа.
42
1
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Заблуден лумпенизиран гербер!И комунистите крадяха,ама не бяхме толкова зле и нещата вървяха,а хората бяха доволни... Имаше за всички.Сега има само за определени хора,а другите да го дYхаме, така ли?Така наречените от теб '*** коментари' са общественото мнениена над 70% от населението. Останалите 30 са хора без мнение и такива като тебе... Можеш да смяташ,нали?Направи си сметката за да не се изненадаш на вота/освен ако не направите някой 'фокус'/.Вижда му се краят и ти е гадно,а ?
41
1
 
4
 
! Отговори
кухите обещания преди 11 години
Че той Найденов лъже селяните отдавна за европейските програми за развитие на земеделието и им обещава пари,които им пуска 'по лъжичка' и то след бурни протести- спомнете си как блокираха с трактори пътищата за да си искат паричките. Или какво направи с тютюнопроизводителите -обеща им пари,ама много пари,а хората нищо не са получили за къртовския си труд (ако мислите,че производството на тютюн е лесно -грешите)... Какво стана с помощите за животновъдите?Явно той само обещава и печели време...
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От *** комунисти, *** коментари.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми спрял е полските яйца, за да ядете български, нали искате български фирми да печелят. В другата тема реват, че газта се добивала от чужди фирми. Айде уточнете си с Кутев генералната линия.