Станаха ясни шестимата съдии за ВСС

430 съдии избраха членовете от своята квота
16 сеп 2012 10:13,
37
Станаха ясни шестимата съдии за ВСС
Снимка: Булфото

След нощно гласуване и 24-часово делегатско събрание съдиите от страната избраха шестима членове за новия състав на Висшия съдебен съвет.

Квотата на съдиите ще бъде съставена от Камен Иванов, Юлия Ковачева, Милка Итова, Даниела Костова, Галя Георгиева и Калин Калпакчиев.

Единствено Камен Иванов получи необходимите гласове на първия тур, другите бяха избрани след балотаж.

За да чуят окончателните резултати, в зала 3 на НДК имаше около 40 от делегатите, в т.ч. и изборната комисия. Право на глас имах близо 430 съдии от страната.

Изслушването на кандидатите продължи малко повечe от три часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: избориВСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
НЕСМЕНЯЕМИТЕ И БЕЗОТГОВОРНИ ИЗБРАХА МАНДАТНИ БЕЗОТГОВОРНИ. = ЗА РЕФОРМИ СА НУЖНИ НОВИ ПРАВИЛА, А ТЕ СЕ СЪЗДАВАТ ОТ ДРУГИТЕ МАНДАТНИ И БЕЗОТГОВОРНИ ДЕПУТАТИ. ИМА ОЩЕ ПОПАРА ДА КУСАМЕ ДО ЕВРОПЕЙСКО РАВНИЩЕ.
31
3
 
9
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Аз не съм съдия. Не защитавам, а обяснявам. обяснявам неща, които във всяко гражданско общество гражданите знаят. Преди 2 века и във Франция не са ги знаели. Вече ги знаят. *** пример. и ми е тъжно да се сравняваме по-лесно с Африка, Латинска Америка и Русия, или Франция отпреди 2 века отколкото с водещите демокрации на Европа. С омраза и нискообразованост (откровена социална тъпотия) до никъде няма да стигнем.
30
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Този избор на членове на ВСС от съдийската квота е характерен с две открояващи се особености: 1.Съдиите от СГС и САС "спечелиха двубоя" с тези от висшите съдилища - трима срещу само един - Юлия Ковачева от ВАС. Съдия от ВКС не стана член на ВСС. И четиримата софийски съдии ми се струва,че са от "квотата" на ССБ или са близки до съсловната организация на Тодорова-Куцкова. 2.Провинцита понесе тежък удар - само 2 нейни представители влязоха в Съвета; може би една от избраните - за "цвят". Определено смятам, че в ССБ вече гърми шампанското; надявам се прокурорите и следователите малко да помрачат еуфорията на ССБ и Коалиция. Иначе настъпва "женско царство".
29
2
 
4
 
! Отговори
За ентъртейнър преди 11 години
Плебса никак не се интересува от обясненията на Шопенхауер и Ницше за омразата. Плебсът е наясно защо мрази и в повечето от случаите има защо да мрази. Съдебната институция не е обект на омразата, а фарисеите, нарекли се нейни служители, са обект на "топлите" им чувства. И вярвам, че има обяснение за тези чувства. Колкото и обиден да се чувствувате, уважението което сте загубили, ще трябва да се потрудите с доказателства, за да си го върнете. Презумцичза действие, не означава действие.
28
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
Най големите убиици и крадци ще съдят българските граждани,.Първо те трябва да бъдат осъдени всичките са комунисти......
27
2
 
4
 
! Отговори
ВАМПИР преди 11 години
ИЗВЕЛ ЧЕДОДО СИ ДА ГО УЧИНА ЗАНАЯТА. ВАМПИРЧЕТО ХВАНАЛО ЖЕРТВА,ПИЛО , СМУКАЛО И ПОПИТАЛО БАЩА СИ ДА ПРОДЪЛИ ЛИ ОЩЕ. ТАТКОТО ПОУЧИТЕЛНО МУ РЕКЪЛ: Е СТИГА СИНЕ ,НИЕ НЕ СМЕ АДВОКАТИ ОСТАВИ ГО ДА СЪБЕРЕ ДУША И ДА ИМА И ЗА ДРУГ.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май предварителните прогнози за избор на елементи близки с Цв.Цв. се сбъднаха. Това и е хубавото на демокрацията, че няма нищо предизвестено. Всичко става така както иска Демоса. Дупе да им е яко на честните съдии ръководещи се от закона и морала.
25
3
 
3
 
! Отговори
До 21 I'm sorr преди 11 години
Ами сигурно съм *** , че по това време бях. В България .От 30 години не живея там , но за нещастие бях тази пролет и това ставаше с мои роднини. Системата не работи . Тогава Бойко посети Турция , Доган рожден ден , каквото виждат българите посетили България - дано не се случи .Нашите деца не могат да пишат на български , ние все още се опитваме . I am sorry !
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен Европа и всички ние тук ще наблюдаваме какво се случва в съдебната система!Дано индиговото подобие на съдебната система в Русия остане в миналото,дано лишенията,глада,това,че ни съдраха кожите със суперинфлация,фалити на банки,финансови пирамиди,милионери натрупали милионите си благодарение на монопола наложен на пазарите ни останат в миналото.Дано децата ни да се върнат,дано внуците ни заживеят по добре.Иска ми се да вярвам и пиша плачейки за двамата си сина зад граница.
23
2
 
10
 
! Отговори
съдията Дред преди 11 години
До 15: Ако народа мразеше институциите, резултата отдавна щеше да е налице - революция.. И може би от този изход ни спасява - засега, факта,че народа още обича Родината си, а както е известно, Родина и държава не е едно и също.. Може тия 6 души да са прекрасни професионалисти, но какъв е морала им ние все още не знаем - това те самите ще ни покажат, а засега, те носят наследството оставено им от предшествениците им...
22
3
 
8
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Означава ли това, че Костов и Гоце губят вече влияние в ' независимата ' съдебна система ?Кой назначи Филчев за главен прокурор ? Кой и защо изпрати Филчев като посланик в Казахстан ?Нима сега в съдебната система няма хора на Филчев ?Значи все пак реформи в съдебната система ще има ?Аз съм ЗА реформите в съдебната система !
21
2
 
5
 
! Отговори
Румен преди 11 години
До Политик на ПреходаДа ти *** в устата на теб, на децата ти и на бъдещите ти внуци , а иначе ако те пипна бих смазал от бой.
20
2
 
2
 
! Отговори
луд преди 11 години
Политик на Преходаабе смешка,аз работя за 600 лв и съм по щаслив от теб със сигурност бе *** смешен.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 19,не знам дали сте политик, но със сигурност сте неграмотен, до толкова, че не знаете къде и как да употребите "със", или "с". Но това е характерно за мегаломаните и простаците.....
18
3
 
1
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
до мед сестра Не знам дали си мед сестра, но за комик не ставаш. Много полоски забавки пускаш.Иначе какво правят конкретно тези 6 човека пише в Закона за съдебната власт. Най-просто - стремят се да контролират работата на съдебната власт откъм законосъобразност.Докато не осъзнае простолюдието КОЙ КАКВО прави в тази държава и КОЙ КАКВА ОТГОВОРНОСТ носи и кой орган е длъжен да търси тази отговорност и защо я търси или не я търси - нищо добро не го очаква простолюдието. Не е подигравка а тъжна констатация.
17
3
 
1
 
! Отговори
МВР-Прокурор преди 11 години
Имах нещастен битов случай и МВР не могли да решат и изпращат документите на Прокурор и той иска още .. Да пишем . Следователя вижда спешноста и ме изпраща на " Дежурен Прокурор". В съда ме гледат през " ГИШЕ" и ми казват ама как така ще влизте при прокурор , я си напишете молба и я оставете тук . На второ отиване някий се провикна ; Я това МВР да си прочете какво може и какво немиже , може да направи психиатричен анализ . Мисля че навремещнатаб намеса на доктора можеше да спаси едно момче, коет
16
4
 
1
 
! Отговори
мед.сестра преди 11 години
До ентъртейнърА от такива като теб ни пазят психиатрите.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не познавам тези 6 личности .И не тазбрах те какво ще правят ?
14
4
 
3
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
А ще ми обясните ли дали познавате тези 6 личности, които в конкретния случай се избрани. От техните равни - други съдии. И дали господине, който ми правите приятни впечатление с цитиране на тежката класика, мислите че коментарите по-долу са резултат от това, че коментиращите ора познават тези 6 кандидатури и ги мразят или по-тежкото, което носи белега на тъжната ни социална простота - мразят институцията.Няма нормална държава след 18 в., в която народът да мрази институцията, която е там за да го защитава по презумпция.
13
4
 
1
 
! Отговори
съдията Дред преди 11 години
Наистина е впечатляващо как "умен и високообразован" човек ,се опитва наукообразно да обясни на плебса, защо обича или мрази някого..Дори Ницше и Шопенхауер не са имали тази смелост..Ако позволите господине, да забележа, че уважението към някоя институция не се прехвърля автоматично и върху личностите които временно я олицетворяват - виж,ако някои от тях обяснят необяснимото си забогатяване , нещата може и да се променят, но засега няма такива изгледи...