Племенник на Зума и цитрусов бос в ареста за източване на ДДС

Общо са задържани 12 богаташи
Обновена: 19 сеп 2012 20:26 | 19 сеп 2012 20:24,
86
Племенник на Зума и цитрусов бос  в ареста за източване на ДДС
Снимка: архив, Impact Press Group

12 известни пловдивчани са задържани за източването на ДДС в размер на 5,6 милиона лева от държавната хазна. Всички те са бизнесмени, занимавали се с внос на плодове и зеленчуци. Някои от тях дълго време на карали скъпи коли с марки „Порше” и „Бентли”.

Това кара прокуратурата в Пловдив да започне разследване и за пране на пари. Един от задържаните е племеник на легендата на българския футбол Христо Бонев. В ареста е и цитрусовият бос Сотир Янков заедно с дъщеря си и съпругата си Елена, която държи салони за красота в Пловдив. Другите задържани са на възраст между 25 и 68 години.

„Обвиненията са за това, че в различни форми на съучастие се е стигнало до избягването на дънъчни задължения в размер на 5,6 милиона лева”, съобщи пред Dnes.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Шефката на салоните за красота често е забелязвана в Пловдив да кара новото си „Порше”. Друг от задържаните пък е парадирал с "Бентли". Това не е убегнало от погледа на разследващите.

Източването на средствата е станало в последните две години. Иззети са компютри и доказателства от офисите и жилищата на обвинените. Всички 12 задържани остават в ареста за срок от 72 часа, като се разследват и за пране на пари.

„Част от скъпите вещи, включително автомобили, е една от индикациите, че се е стигнало до трансформирането на парични средства с тези вещи или имоти, което е свързано с прането на пари”, съобщи още прокурор Гавраилов.

Наказанието за подобно престъпление е затвор до 8 години или конфискация на имущество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
3
 
! Отговори
Само истината преди 11 години
ТЕЗИ БОГАТАШИ СА ВИДНИ ГЕРБЕРЧЕТА ОТ ГЕРБ ПЛОВДИВ- ПРЕДПРИЕМАЧИ. ЗАЩО ГО ПРОПУСКАТЕ В СТАТИЯТА? ИЗНЕСЕТЕ ВСИЧКО ЗА ТЯХ, ТА ДА СЕ ВИДИ КАК ТИЯ ДОБЛЕСТНИ ДЕВОЙКИ И МЛАДЕЖИ СА ЛАПАЛИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ И С ЧИЕ ПОКРОВИТЕЛСТВО!
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 73Прав си , но грешиш в едно. Ще ги пуснат преди изборите за да ги финансират. Чисто и просто дават старт на "спонсорската" акция. Надпреварата започва още отсега.
72
2
 
20
 
! Отговори
79 преди 11 години
Сега удариха джакпота адвокати и магистрати, ще падне голямо лапане от тия *** /т.нар. бизнесмени/, а пенсионерите чакат увеличение с 10 лв, жалка история, скапана държава
71
0
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
до 73Не, ще ти пуснат след 72 часа.
70
1
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 11 години
Зулума и цялата му рода в кауша.Не се наядоха тази пасмина
69
0
 
37
 
! Отговори
мафия преди 11 години
хахаха, за какво се напъвате да ги арестувате изобщо бе. Христо Ковачки източи 16 милиона ДДС, справедливият Български съд призна щетата за бюджета и го осъди безмилостно на 3 години условно. При положение че прокурора е искал 5 години ефективна присъда.За 5 милиона ДДС измама и 1 година условна присъда е много според нашия справедлив съд. Новия ВСС дано им направи ревизия на делата на всички съдий и да уволни всички дори и при съмнение за издаване на неоправдано леки присъди.
68
0
 
20
 
! Отговори
ех журналяги преди 11 години
Абе журналистче, за теб източване на ДДС и неплащане на данъци май е едно и също, а? Откъде ви намират вас бе хора? Ученици-стажанти за 200 лв на месец ли сте или какво?И последното изречение: 8г. затвор ИЛИ отнемане на имуществото. Усещаш ли се, че това ако е вярно, значи всички да станем измамници от утре, защото най-голямото наказание ще е да върнем това, което не е наше така или иначе и то ако въобще ни разкрият, след като сме консумирали с години ...
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ги пуснат... след изборите ;)
66
1
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
Зума има тежката дума наш`та система 4-4 -, наша е трансферната сума с тая системя 4-4-2.
65
0
 
11
 
! Отговори
До 67 преди 11 години
А колко ще струва тока , за Българина ?
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия всички ако ги съберат да работят , ще построят няколко Българси Задода
63
6
 
6
 
! Отговори
Вивиан преди 11 години
Да правилно, тоя народ разбира само от арести и тояга . .
62
14
 
25
 
! Отговори
Симона преди 11 години
Цецо, искам всеки ден арести на тия мастити крадци - всичко да им се конфискува, прокуратура, съд да се задействат. Ще имате втори мандат определено . .
61
6
 
7
 
! Отговори
RED преди 11 години
Ако се реализира този проект, при който американски инвеститор-инвестиционен пакет от Американски пенсионен фонд, със заявен интерес ще откупи проекта АЕЦ "Белене", то той ще откупи също и правото на строеж, както и лиценза, ще заплати и досегашните разходи на НЕК, които възлизат на около 700 млн.евро.Едновременно с това ще изкупи оборудването, двата "ядрени острова" от Русия и ако това се случи предизборно, мисля, че всички ще спечелят, заяви днес енергийният експерт проф. Атанас Тасев пред Б
60
6
 
7
 
! Отговори
Станишката преди 11 години
Стига с тези PR акции.То не бяха наркобосове,то не беше организираната престъпност.Оставете хората да се порадват на живота бе,какво са ви направили.
59
0
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Къде прочете за Бойко, *** ?
58
1
 
4
 
! Отговори
Гърбав преди 11 години
Тая Пловдивчанка от нащи,ще не ще да шари на БимБи?Браво момчета.Ще ги изловите
57
0
 
3
 
! Отговори
raiko plevenskiq kon преди 11 години
az sam raiko i obicham da galq kone
56
15
 
7
 
! Отговори
Ина преди 11 години
Давай Бойко, бой по канчето.. когфискация, затвор, пълни бюджетния чувал с мангизи . . само така ..
55
1
 
3
 
! Отговори
raiko plevenskiq kon преди 11 години
ivan iordanov kostov da vzeme otnoshenie i da dade obqsnenie za tova prestyplenie