Двама зам.-шефове на парламента кандидати за съдии в КС

Гласуването в Народното събрание ще бъде на 31 октомври
Обновена: 10 окт 2012 22:03 | 10 окт 2012 22:03,
3
Двама зам.-шефове на парламента кандидати за съдии в КС
Снимка: архив, Булфото

Двама заместник-председатели на парламента са кандидати за съдии в Конституционния съд.

Анастас Анастасов от ГЕРБ и Екатерина Михайлова от Синята коалиция са двама от четиримата кандидати за членове на Конституционния съд, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Останалите кандидатури са на Татяна Върбанова и на Венета Марковска.

Върбанова е предложена от народни представители от Коалиция за България, а Марковска е издигната от независимите депутати Дарин Матов, Димитър Чукарски и Венцислав Върбанов.

Парламентът трябва да избере двама съдии в Конституционния съд, след като днес в 18.00 часа изтече последният срок за предложения.

Предложенията и документите към тях трябва да бъдат публикувани в срок до три работни дни от получаването им в специализирания тематичен сайт в Интернет-страницата на Народното събрание, според приетите от парламента правила.

Кандидатите ще бъдат публично изслушани от Комисията по правни въпроси на открито заседание, пряко излъчвано в Интернет чрез специализирания тематичен сайт на парламента.

Гласуването в Народното събрание ще бъде на 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
да стане закон преди 11 години
" За конституционен съдия може да бъде избрано само лице, което през последните пет години е работило като съдия във Върховен касационен съд". Нека да не се вкарват в КСъд такива политически лица, които са зарязали правото изада се облагодетелстват от политиката. Ако България е правова държава моят текст ще влезе в закона.
2
2
 
1
 
! Отговори
Кондьо преди 11 години
Нареждат си пешките както им е удобно, да няма осъдени от нашите като ги хванат да крадът народна пара. Ако трябва и конституцията ще променим.Евала на политиците, ашколсун на магистратите. Куче влачи рейс, диря няма хеййй.
1
2
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Конст съд е тих...пристан,за десетилетната...бурна парламентарна дейност на измъчената и...изтощена от борби тъмно...синя Екатерина Михайлова.Дано гласуват за...нея за да се...уреди,защото Костов вече няма да може да...направи това за...нея,при следващите парламентарни...избори.