Над 7 г. затвор за убийство след счупена саксия с марихуана

СГС призна за виновен непълнолетния Борислав
Обновена: 23 ное 2012 19:43 | 23 ное 2012 19:43,
22
Над 7 г. затвор за убийство след счупена саксия с марихуана
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд осъди на 7 години и 4 месеца затвор непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цанов. 

Цанов беше убит от Богданов в столицата на 23 август 2011 г. Извършителят се призна за виновен и делото се разгледа по съкратената процедура. 

Богданов е казал, че съжалява и оставя на съда да прецени какво наказание да му наложи, обясни пред журналисти прокурорът по делото Детелина Йотова. Йотова каза, че според психиатричните експертизи Богданов е нормален и е осъзнавал какво извършва. 

Още по темата
Цветан Цанов беше убит с нож в трамвайното депо на бул. "Ботевградско шосе" в София миналото лято.

Според разследващите мотивът за престъплението са 50 лв., който  по-малкото момче е дължало заради счупена от него саксия с марихуана. 

Процесът премина при закрити врата заради непълнолетието на подсъдимия. Богданов ще излежи първоначално присъдата си в поправителен дом, заради това, че е непълнолетен.

Той ще трябва да плати общо 300 000 лв. на родителите на убитото момче. Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По-рано родителите на убитото момче казаха пред журналисти, че никое наказание, което Борислав получи, няма да върне сина им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 11 години
Пази Боже ... но в тази държава НЯМА правосъдие. Това изродче влиза в затвора само за 7 години!!! И като излезе ще бъде прекрасно шлифован престъпник!!! На никой не пожелавам подобно нещо но в такива ситуации "правосъдието" и "законите" не вършат работа!!! Както искате ме разбирайте, но това изродче не заслужава да живее или поне не на свобода до края на дните си!!!
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na kolko godini e ubieca ?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90 udara sas noj toq e za gilotina .12 godi6no de e obito po osobenno jestok na4in tiq 7 godini sa sme6na prisada
9
3
 
11
 
! Отговори
рп преди 11 години
в Кьрджали ,момче като това,уби майка си и брат си,и му дадоха сьщата присьда-7г.4м.,е какьв сьд е това-който и да сложат главен прокурор,няма да има промяна в системата-само ТВУтата,спасяват положението,но те вече не сьществуват,което е много жалко
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 95 удара с нож, съдът дава 7 години, а за нацапаните със спрей коли можели да получат 2 години. Нещо е фатално сбъркано в тази държава!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
CECO TOVA LI TI E SADEBNATA SISTEMA BE CARVUL !!! TOVA LI VI E PRAVOSADIETO , ILI SAMO ZNAETE DA REJETE LENTICHKI I DA PRAVITE MAGISTRALI .... SRAM I POZOR GAVRA S SEMEISTVOTO NA UBITOTO DETE !!!! A ZA TOZI DETO E UBIL DETETO : BESILOOOOOOOOO !!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...оставя на съда да да прецени какво наказание да му наложи"... Нямам думи!
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА ТОЛКОВА ГЛУПАВ СЪД КАТО БЪЛГАРСКИЯТ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ !!!! КАК МОЖЕ БЕ 7 ГОДИНИ ЗА ЕДИН ЖИВОТ НА ДЕТЕ НА 12 ? СЪДИЯТА КОЙТО Е ДАЛ ТАЗИ ПРИСЪДА ВЕДНАГА ДА БЪДЕ НАКАЗАН/А ... НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ....
4
4
 
20
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
До Анонимен 300 000 ЗА ПЕТ ЖИВОТА НЕ МОЖЕШ ДА СПЕСТИШ В БГ....КОЙ ЛУД ЩЕ ИСКА ДА Е РОБ ЦЯЛ ЖИВОТ...НЕЩО СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИ ПРАВИЛНО....
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бесилка заслужава, а не затвор
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно,че никое наказание няма да им върне синът ама съдът е определил доста малко пари като кръвнина.Затвора си е затвор.Хранят ги,гледат телевизия,четат книги.Нито ги измъчват както са правели във средновековието нито умират от глад студ и болести по трудови лагери... Чак и фитнес зала си имат.Трябваше да му наложат 1 милион лева глоба.Да ги бачка цял живот.
1
3
 
23
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Дивашка история ;(((