12 години затвор за изверг, убил жена си

Ганчо Маринов направил пълни самопризнания
Обновена: 30 яну 2013 13:27 | 29 яну 2013 19:00,
77
12 години затвор за изверг, убил жена си
Осъденият Ганчо Маринов. Снимка: Dnes.bg

Бургаският окръжен съд даде 12 години затвор при първоначален строг режим на Ганчо Мариновю за това, че е убил по особено жесток начин трудноподвижната си половинка Кристина Димитрова, от която има син на една годинка.

Делото приключи за един ден, тъй като обвиняемият се призна за виновен и поиска съкратена процедура. Така по закон съдът трябва да му определи до 1/3 от определеното наказание.

Трагедията се разигра миналата година на 4 август. Около 18:30 ч. 43-годишният Ганчо Маринов се прибрал у дома солидно почерпен. Още от вратата той започнал да крещи на 33-годишната Кристина, с която живеел на семейни начала. Първоначално мъжът започнал да удря жена си през лицето с шамари. Постепенно обаче агресията му се разпалила и той започнал да я удря с юмруци. Жената не можела да се защитава, тъй като била инвалид. Увреждането тя получила преди време от мъжа си, след като в яда си един ден той я ударил с брадва по крака. Тогава жената била бременна с общия им син.

И макар този път насилникът да не си помагал с остри предмети, ударите му били толкова силни, че съборил беззащитната Кристина на земята. Това обаче не омилостивило пияния мъж. Той продължил да я рита жестоко в корема и по цялото тяло, докато нещастната жена крещяла за помощ.

В този момент покрай къщата им, която се намира в края на гр. Българово, минал чичото на Ганчо. Той чул виковете, но не посмял да влезе. Възрастният човек знаел, че племенникът му, често „раздава справедливост” над жена си по този начин. Самият той бил изпитвал върху гръба си агресията на Ганчо, затова подминал с надеждата, че скоро всичко ще утихне.

И то утихнало. Останала без сили, Кристина вече не можела да се съпротивлява. Нямала и глас да вика за помощ. Скоро настъпила и смъртта.

Тогава, към 22:20 ч., Маринов се обадил на бърза помощ. Навярно уплашен, че ще го закопчаят веднага, ако жена му умре, агресивният мъж обяснил на лекарите, че не живее в къщата, а само наминавал да види как е Кристина.

Разказал, че я видял в безпомощтно състояние на двора и веднага сигнализирал. Дори разиграл сценката на разстроен и ядосан близък, който ще търси мъст за стореното.

По-късно обаче пред разследващите той си признал всичко. В показанията си Маринов посочва, че не е искал да се стига до смърт, а само да сплаши Кристина, както се е случвало много пъти преди това.

„Не исках да я убивам, а само да я набия”, заяви и днес пред съда обвиняемият. За да смекчи вината си, той е подал и молба за признаване на сина си Георги, който от раждането си е настанен в Дом за медико-социални грижи в Бургас. От социалната институция търсят настойник за детето, което през април ще навърши две годинки. Тъй като засега такъв няма, пред съда в тази роля се яви директорката на Дома Пепа Ралчева. Тя помоли магистратите да определят за малкия кръвнина от 70 хил. лв. Искане, което беше прието.

Подсъдимият ще трябва да плати обезщетение от по 5000 лв. и за родителите на загиналата Кристина - Иванка и Петко Димитрови. Първоначално майката и бащата, които нямаха адвокат и се представляваха сами, поискаха от съда 100 хил. лв. Близките обаче не успяха да се обосноват защо настояват за тази сума. “Искам тези пари, защото съм й майка.”, беше основният мотив на Иванка Димитрова. На въпрос от страна на съда какви са били отношенията с дъщеря й, жената отговори, че не са били много близки, не са си и помагали много, но тя като родител я е обичала.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в срок от 15 дни пред Апелативния съд в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
26
 
! Отговори
? преди 11 години
"В този момент покрай къщата им, която се намира в края на гр. Българово, минал чичото на ***. Той чул виковете, но не посмял да влезе. Възрастният човек знаел, че племенникът му, често раздава справедливост над жена си по този начин. Самият той бил изпитвал върху гръба си агресията на ***, затова подминал с надеждата, че скоро всичко ще утихне." Има телефон. Три цифри, лесно се помнят. За *** няма да говоря изобщо - другите тука са го казали вече.
45
0
 
16
 
! Отговори
garonov преди 11 години
СЪДИИТЕ,ПРОКУРОРИТЕ И ВСИЧКИ ПОДКУПНИ ХОРА В ТЕЯ ИНСТИТУЦИИ НА РАЗСТРЕЛ!КОРШУМ ЗА ТЕЯ КОИТО ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ДАДЕНИТЕ ИМ ПРАВОМОЩИЯ!ДО КОГА ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НОРМАЛНИТЕ ХОРА!НЕ СТЕ НЕДОСТЕЖИМИ РАЗБЕРЕТЕ ГО И ПОЛИТИЦИ,САДИИ,ПРОКУРОРИ ,МИНИСТРИ,ДЕПУТАТИ И КАКВИТО И ДА СТЕ!КОРШУМА ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ ИСТИНСКИЯТ ПЪТ НЯКОЙ ДЕН!А ГАДНИТЕ КОРУМПИРАНИ СИ ПЛАЩАТ КАДЕТО И ДА СА,АКО ЩЕ ДА СА С 200 ОХРАНИТЕЛИ И БРОНИРАНИ ЖИЛЕТКИ.ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЗА ГРЕХОВЕТЕ!КАТО НЯМА ПРАВНА СИСТЕМА ИМА КОРШУМ!
44
0
 
6
 
! Отговори
фхег преди 11 години
Правосъдието на "демокрацията" !
43
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първия път е посегнал на двама души: на жена си и на нероденото си дете. И са го оставили да ги дотрепе! Кой и как е гарантирал живота на детето?
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете го човека ве, ***!!!
41
2
 
2
 
! Отговори
Аише преди 11 години
Индииски аристократ е *** , оставеете го бе , срама немате... деца гледа, сиромах човек е ... сол да ви попари , магарешки трънки да санувате , кафе да гледате
40
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баретата под домашен арест вместо в затвора, Ставийски за двойно убийство условна присъда, а пък Октай бил опасен за обществото и ще лежи в ареста. Ходи я разбери тази съдебна система?!?!?!Всички прокурори и съдии са за разстрел! Добре, че с децата напуснахме Бг, само това мога да кажа.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na besiloto bre ey,kvi 12 godini za toz hayvanin...
38
0
 
10
 
! Отговори
до коко3коко преди 11 години
Всъщност ти си некомпетентен.Съдът е длъжен да постанови наказание според деянието.Ограмоти се и виж какво наказание постановяват в повечето страни по света за подобно зверско деяние.Вероятно си някой съдия, или прокурорче, завършило из провинциалните частни "университетчета", докато си триел масите из заведенията. Или пък в школата в Симеоново.
37
0
 
22
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Мир на праха й, а на този изверг разгорещено му пожелавам в затвора да го ощастливят така, както той е ощастливил жена си. Голям мъж си - да биеш с ритници жена, осакатена от тебе! Не знам дали осъзнавате, но България е сред челните места на страните с висок процент на домашно насилие...
36
15
 
1
 
! Отговори
koko3koko преди 11 години
Отново огромна част от коментарите плюят по съда и присъдата с въпиюща некомпетентност. Лошото, е че повечето драскачи ако ги попиташ дали да го набият на кол и да го обезглавят с радост биха се съгласили и узаконили подобно наказание. Напомням ви, че тежките наказания и публичните екзекуции доказано постигат обратен ефект. Така, че по-малко кръвожадно трябва да бъде обществото с повече обществен, социален контрол и морал.
35
1
 
4
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Това за България са си вече нормални неща. Свиквайте. Така сте си го направили.
34
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
нимката е малко неясна но този *** ми прилича на ***.
33
0
 
13
 
! Отговори
Забавя, но не забрав преди 11 години
Слаб, нещастен комплексар, не искал да я убие, а да я сплаши. Да са ти сладки съкилийниците, *** мръсен.
32
0
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Хич няма да се учудя ако "многоуважаемата и мъдра" вицепрезидентка вземе та го помилва след година- две.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕФЕРЕНДУМ!!!Да се върне ли смъртото наказание !!!!Това трябваше да е референдума!
30
0
 
20
 
! Отговори
читател преди 11 години
Този изверг е отдавна за бесилото.Във всяка друга държава той щеше или да изгние в затвора,или да го обесят, изпържат или приспят завинаги.България е държава в която изверги управляват и изверги оправдават други изверги.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След първия побой какво е получил? Потупване по рамото? Защото няма, наистина няма закони в тази *** държава.
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшна простотия, бащата преди една година я оставя инвалид и никой нищо не прави.Ако това беше в нормална държава, този човек щеше да си понесе последствията още миналата година и жената да бъде жива. Ами това дете при живи баба и дядо, защо е настанено в дом? Бабата и дядото са се сетили, че иска кръвнина, а не са сетили за внучето си. Дано това дете, има късмет и по0добър живот.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nenormalna darjava s narod i ypravnici .