Скандал по делото "Белнейски", гонят майката на Колев

Лъжци, боклуци, почернихте ми детето, крещеше Мариана Генчева
Обновена: 29 яну 2013 14:36 | 29 яну 2013 14:33,
41
Скандал по делото "Белнейски", гонят майката на Колев
Лазар колев плаче в съда. Снимка: Булфото

Със скандал премина завърналото се в съда дело по случая с двете убити сестри Белнейски.

Лазар Колев, единственият, който беше осъден във връзка с убийството, което потресе цяла България преди години, не издържа психически и се нахвърли с реплики върху един от свидетелите - Владимир Николов, следовател от Националната следствена служба. Колев прекъсна Николов с думите: "Ти ли не знаеш, вие сте схемаджии! Как така нямате записи, стига сте лъгали!" Наложи се и охраната да озаптява Колев.

Нервите на майката на Колев - Мариана Генчева, също не издържаха. Тя крещеше "Лъжци, боклуци! Почернихте ми детето! За пет години го съсипахте!" Тя заяви, че синът й е невинен и очаква да се прибере с нея вкъщи, защото ще се иска и промяна в мярката за неотклонение.

Следователят Николов, който за първи път застава пред съда, е човекът пред когото основният свидетел на обвинението - Владимир Славов - Иширковеца, е разказал, че Лазар Колев му е признал, че е извършител на убийството на сестри Белнейски.

След тази случка докрая заседанието продължи при закрити врата, а майката на Колев беше изгонена от залата.

В края на заседанието Лазар Колев поиска думата и обясни, че никога не е бил близък с Владимир Славов и не знае защо говори тези неща по негов адрес.

На делото не се явиха двамата свидетели, които по думите на адвоката на Колев - Марин Марковски, ще докажат, че показанията на основния свидетел на обвинението - Владимир Славов, са неверни. По думите на Марковски те са възпрепятствани - единият е в чужбина, а другият излежава присъда в затвора и се страхува за сигурността си.

Бяха разпитани обаче други двама свидетели - Иванка Мишева и Христо Марков.

Владимир Славов, който твърди, че в затвора Лазар Колев му е разказал как е убил сестрите Белнейски, заяви пред журналисти, че ще потвърди показанията си и пред този съд.

Марин Марковски пък заяви пред съдебната зала, че "Върховният съд е дал великолепни указания и като се изпълнят, ще трябва да се прочете оправдателна присъда".

Майката на Росица и Христина Белнейски - Фани Белнейска, заяви, че очаква с това дело да се потвърди присъдата на Лазар Колев. Смятам, че не може да извърши сам това убийство, ще излязат и другите извършители, каза още Белнейска.

В крайна сметка Пловдивският апелативен съд отложи за 19 февруари от 14.00 часа делото за убийството на сестрите Белнейски. До тогава защитата ще трябва да доведе двамата свидетели, които днес не се явиха.

Още по темата

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Апелативния съд в Пловдив, на Лазар Колев беше наложено наказание "доживотен затвор без право на замяна", но впоследствие Върховния касационен съд върна делото за ново разглеждане.

Колев е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 година с особена жестокост и по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
40
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Комундурите да си признават, а този Колев да ги предава какво мълчи явно е съдът не иска истината да излиза защото са от едно котило. БСП + съд и прокуратура винаги е равно на корупция.
22
7
 
41
 
! Отговори
в панделата Колев ! преди 11 години
Стига сте оневинявали убиеца Л,КОЛЕВ,,,,ЛИПСВА ДРУГИЯТ,ама дори и да не го хванат на Колев местото му е доживот в панделата ... !!!
21
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един път ще го напиша!Убийците са '***'!През 1992 година в Пазарджик е проведена акция в *** махала където са открити десетки отвлечени за *** български момичета!Едното умира в болница понеже е изнасилено от 77 '***'!Това е истински случай можете да го проверите!И случая със сестрите Белнейски ще излезе такъв!Замесени са '***' и ако е така нали разбирате,че Катуница ще яе да изглежда като фестивал!Прикрива се,за да не настане етнически конфликт!
20
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това убийство така замириса, че на всички стана ясно къде е ключа от палатката!
19
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убийците са '***'!И нарочно се премълчава,за да не настане етническо напрежение!
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sled kato Lazar ne kazva s kogo e bil - neka da lejiA sauchastnika mu da e na svoboda
17
0
 
33
 
! Отговори
Az преди 11 години
Nadiavam se 4e sled vreme shte izleze kniga po vaprosa, ili prosto sait v koito cialata tazi istoria i razkritiata po neia da bydat opisani.Chudia se samo koi shte e bulgarskiat Sherlock Holms .
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za zatvora e ma.aikata na sestrite.kakva e taq maika,koqto ne znae 2 dni kude sa decata i,i to momicheta.zatova se vdigna mnogo shum,za da ne se tursi otgovornost na neq.taka li se vuzpitavat momicheta-posle zashto imalo takuv promiskuitet sred decata.
15
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РОДИТЕЛИТЕ МИСЕ СТРУВА ЧЕ НЕ ПОМАГАТ С НИЩО , ИМА НЕЩО ТЕЗИ ХОРА ДЕТО ЗНАЯТ ЗА ДЕЦАТАСИ НО НЕ КАЗВАТ , СТРАХГИЕ А ИСКАТ ИСТИНАТА
14
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прякото убийство е извършено от общинският съветник от БСП в Пазарджик - Георги Петърнейчев, който влачил сестрите върху капака на джипа си 13 метра. Бил е и с 0,98 промила в кръвта. Съучастник му е Румен Петков - Запалката, който е наредил всички тези прикривания на следите, изчезналите улики и прочее. А да видим как сега съда ще оправдае Колев и ще обвини двама висши кадри от БСП в убийството
13
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми вкарайте и майка му при него да му готви и чисти.и на нея мястото й е там
12
3
 
37
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Атила, с удоволствие бих те *** в ***, *** долна!
11
4
 
42
 
! Отговори
Pff преди 11 години
След 5 години в панделата, който и да е от вас многознайковците така ще сте се пречупили, че ще признаете и че баща си сте затрили... И колко удобно свидетелите са затворник (който сигуно не се е договорил със съда за намаляне на присъдата) и някакъв следовател (колко още по удобно, нищо не му пречи да си изфабрикува всякакви доказателства, при условие, че е пряко ангажиран с делото). Аз предлагам и прокурора и съдията да се самопризоват за свидетели и направо една смъртна присъда да му залепят!
10
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румбата Петков ,дали е пик.л по тия места ?
9
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдее, пак комунистите виновни. Не си пиете хапчетата редовно, г-да кукумицини.
8
3
 
60
 
! Отговори
Дядо Иван преди 11 години
Лазар Колев - криминално проявен, непокорен, агресивен, социопат ...Идеалният "извършител" на едно убийство, за което никога няма да научим истината.
7
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лазар колев ,защо не каже ----ИСТИНАТА ?----Защото са замесени, големи ---РИБИ!
6
2
 
62
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
А бе то и за децата е ясно, че тоя НЕ е виновен... Много ми е интересно тоя дето прави експертизите дет уж сам се обеси, като изкара на яве, че децата най-вероятно са блъснати от кола как така ще реши да се беси. Много, много кофти... То картинката е ясна, някой *** с власт ги е блъснал и та да покрие белята са скалъпили тва. А може само едното момиче да е бутнал и другото да е видяло и пак така...
5
6
 
34
 
! Отговори
А Т И Л А преди 11 години
МарианчеВместо да хвърляш грешни пари по адвокати които да ви защитават в предварително решено дело(Цирк) плати на КИЛЪРИ да разплачат майките на пазарджишките Милиционерски *** така както те раплакаха вас УдивителнаПазарджишкото Милиционерско *** е доказано най-*** *** развъждано в Задунайския *** създаден преди 134 години от руски *** за 32 тона злато.Руската *** Грозданов завършил РабФак в Москва и неговото потомствено комунистическо ***(син на *** и баща на ***) Стоянов са представителна извадка за кадровия състав на МВРО( о-то на края не е за бла
4
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме си по-яки скандали в момента, за да вадите отново това дело. След толкова години митарства, пожалете родителите! И кучетата разбраха, че се прикрива много влиятелна личност в това разследване.