Цар Киро укрил 240 бона данъци

Върнал дължимото, очаква го по-леко наказание
14 фев 2013 17:48,
51
Цар Киро укрил 240 бона данъци
Кирил Рашков Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна ново обвинение срещу Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. То е за укриване на данъци в особено големи размери.  

„В продължение на 8 години - от 2002 до 2010 година, Кирил Рашков е укрил данъци за 240 хиляди лева”, съобщи за Dnes.bg говорителят на прокуратурата Галина Андреева. 

За така извършеното от обвиняемия престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години и глоба до хиляда лева. 

От прокуратурата поясниха, че обвинението е повдигнато по този по-леко наказуем състав, тъй като след повдигане на обвинението обвиняемият се е възползвал от дадената му от закона възможност да заплати установените за дължими от него задължения към хазната и да подлежи на по-лека санкция.

Още по темата
Платените от Рашков към държавния бюджет суми по погасяване на задълженията му за главници и лихви възлизат на общо 239 472,56лв. 

В момента Рашков изтърпява наказание от 2 години и 6 месеца затвор заради заплаха за убийство към Веселин Христов - вуйчото на убития  Ангел от Катуница. Внукът на Кирил Рашков е с присъда от 2 години заради същото престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: данъциЦар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми за това сме на това положение , за6тото *** и *** като тоя ги титулувахме като Царе и ги канихме по телевизионни програми и от тях ни зависеха избори и т.н ! Тоя и Цветелин Кън4ев да ги обесят за назидание пак 6те е малко !
39
0
 
0
 
! Отговори
BogBen преди 11 години
(от 48) ..обица на ухото. Ти да не си мислиш, че някой Народен представител ще бъде изкупитрелната жертва? Не знаеш ли, че те си гласуваха законче, кото ги прави правоспособни?А ти защо не си се сетил да си платиш, че да ти спретнат едно законче и да си царуваш докато си жив? Така е брат ми, който не си плаща, лежи в дрънголника, за да му дойде акъла в главата. Какво, нямаш акъл ли? Ай сега, ти да не си мислиш, че те пък имат? Ама на, за сега стой си на топло....
38
0
 
0
 
! Отговори
BogBen преди 11 години
( към 47) никой нямаше да се сети за тебе, а още повече да те съди. Ама така е, като не четеш статистиката. Ай сега, неможеш да четеш! Засрами се бе! Другите могат ли да четат, хмм? Да , ама те убиват и никой не ги съди. То убийството не е престъпление, само ако се заканваш ...Другият път не се заканвай, а просто убивай, ще си истински цар! И запомни, колкото си по-близо до съдебната палата, толкова е по-безопасно. Просто си стреляш за удоволствие. Ама първо си почини в дрънголника, за да ти е.
37
0
 
0
 
! Отговори
bogomilpet преди 11 години
Яааа! Значи сме започнали да се справяме с корупцията и престъпноста! А бе Киро, какъв цар си като си минал пеш? Ако беше с каляска или с каруца поне, нямаше да се окаляш, а щеше да си останеш чист! Ами огледай се бе царчо, ако се занимаваше с милиони, а не с тези кокошкарски 240 000, никой нямаше да те забележи! Щеше да си царуваш още бе... На всичко отгоре си се заканвал да го убиеш! Защо не знаеш, че заканата е най- тежкото престъпление? Ако го беше убил,
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗА ПОРЪЧКАТА НА УБИЙСТВО НИЩО -ЗНАЧИ В БЪЛГАРИЯ ПОРЪЧВАНЕТО НА УБИЙСТВО НЕ Е НАКАЗУЕМО ТАКА ЛИ.И ЗАЩО ИМА ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е РАЗКРИТО-ЗА СЪЩОТО НЕЩО(УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ И ПОРЪЧКА НА УБИЙСТВО) В САЩ ЩЕ ЛЕЖИ ПОНЕ 100г А В БГ 2Г И СЛЕД ЕДНА Е ВЪН.НАЛИ БОКО ОБЕЩА НА СЕМЕЙСТВАТО НА АНГЕЛ ЧЕ КИРО *** ЩЕ ЛЕЖИ ЗА УБИЙСТВО.А И ЗАБРАВИХ В САЩ САМО ЗА ПОРЪЧКАТА ЛЕЖИ НАРАВНО С ИЗПЪЛНИТЕЛЯ И ТОВА ОЗНАЧАВА "ДО ЖИВОТ"НО *** НАЛИ Е СПОНСОР НА ГРОБ И ЗАТОВА НЯМА ДА ЛЕЖИ
35
1
 
9
 
! Отговори
Шароне преди 11 години
Къв цар тоя гнусен ***, бе?!Я се вземете в ръце!Няма в света държава, в която престъпен, крадлив и лъжлив *** да убива хора и да минава метър за това.След като излезе от панделата трябва да го намерят хората от Катуница и да му постелят бетонно легло.Както на него, така и на децата и особено внуците му!Има и свестни ***, но тоя мерзък вонящ *** трябва да изчезне от лицето на земята българска!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига вече с тия царе ! Що е цар е мушеник мафиот
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров, Цветанов и Марковска са укрили много повече данъци.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте писали за тоя *** бе.дано го ощастливят тая вечер в затвора.
31
1
 
7
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Dnes.bg продължава да титулува тоя вмирисан ***.Позор
30
0
 
7
 
! Отговори
maria7600 преди 11 години
***
29
2
 
8
 
! Отговори
Умберто Еко преди 11 години
"...Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени.
28
2
 
11
 
! Отговори
Републиканец преди 11 години
Одобрявате ли в република журналистите да дават титли на престъпниците, а после да се чудим кое ги правело недосегаеми? Ако не одобрявате наслагайте минусите-ще се радвам да си вземат бележка и самите журналисти от получения резултат.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусен ***,скрил толкова данъци,а съм сигурен че другите *** гнусни от семейството му нямат даже и здравни застраховки!
26
2
 
10
 
! Отговори
? преди 11 години
Менда оправи НАП Пловдив, сега оправя Б-я и народа ще и сърба попарата.Нещо герберите се позагубиха от 2- 3дни- защо ли?Вчера си избраха нов кадър в ДКЕБР днес скандал с цигари.
25
9
 
2
 
! Отговори
СДС е СДС преди 11 години
При СДС *** се криеха, беше ги страх, само СДС вкара страната в правилния път, само СДС може да ни оправи, да ни върне на печалившата писта
24
2
 
2
 
! Отговори
Цар Киро е №1 преди 11 години
Цар Киро в затвора, вижте как е крал заедно с ЕВН, нечувана наглост, само в7plus7.net
23
2
 
17
 
! Отговори
Ванко преди 11 години
Навремето Ал Капоне го вкараха доживот единствено и само за данъци а тази *** българин цял живот се подиграва с държавата ,законите и институции и за капак по-лека пръсъда.Господа от съдебната влат как ли спите нощем,броейки подаръците или съвестта ви е чиста като на бебе? Как е възможно в държава от евросъюза цели роски фамилии да не положили и ден трудова дейност а да живеят като рокфелер, къде сте институции-прокуратура,нап,данъчни, полиция и не на последно къде е това обществото?
22
3
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
А министър Добрев заяви, че контрабандата на цигари на новия шеф- престъпник на ДКЕВР не било предпоставка за отстраняването й.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
А Галеви как са?