Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Молба към почтените и умни хора от ГЕРБ /включително и кандидати за парламента/, напуснете моментално тази партия. Тя ще ви завлече не на дъното , а под тинята. Осъзнайте се , не е най- важно да се докопаш до властта. Останете уважавани от хората. Нима незнаехте, кой е ББ, ЦЦ ,Флоров. обществена тайно беше. Запазете достойнството си, то е по важно от всичко, не участвайте в престъпно управление.
125
2
 
12
 
! Отговори
ДЕФЛОРИРАНИЯ ШЕФ преди 11 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧА НА ЦАР КИРО ! ИСКАМ ГО НА ВЪЖЕТО !!
124
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---133На 12.05.13г.,СъселЪТ ще се изцепи ----ПОБЕДА за БСП ,....ама в ОПОЗИЦИЯ !Както винаги !
123
1
 
0
 
! Отговори
Животновъд преди 11 години
До Анонимен 124Скопените са във вашите редици. Скопени във всяко едно отношение-идейно, физическо, ментално. Погледни ги във форума и ще се убедиш.
122
3
 
11
 
! Отговори
жжж преди 11 години
Всички прасета и *** ще гласуват за ГЕрб. Доказаха го техните представители, докарани пред НС, когато боко падна.
121
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко пак се оака !Чудя се тоя път,кой ли ще му е виновен?
120
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасете сърцето на Диктатора, като гласувате за него на 12-ти май ! Той е заплашен пак да влезне в болника за високо кръвно ! Спасете кръвното му !
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно докато тече разследването дали ще бъде отстранен от работа.
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО в Бг И какво става в Бг ---НИЩО?Защо ,.....защото все едно и също се случва !Един си заминава ,назначава се друг ,който е ----СЪЩИЯТ ,САМО ЧЕ ОТ ДРУГА ГРУПИРОВКА ?????
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна казах, че за да се оправят нещата в МВР , трябва да се изчистят всички началници -до началник група включително
116
4
 
7
 
! Отговори
тото преди 11 години
МВР се срина още от времето на бат Бойко като министър. Проучи всичко, разбра всичко и сега е много навътре с нещата. От къде изтича информация то се знае от някои червен букет
115
0
 
26
 
! Отговори
ТТТ преди 11 години
И какво оказва сега,че МВР шефовете продават дрога на децата ви!
114
5
 
22
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
От прокуратурата да побързат, че Боцко и Цвъцко са на път да спечелят изборите и на "организираната престъпност" пак ще и бъде счупен гръбнака.
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече ми възвръща вярата в Прокуратурата този човек Цацаров! Така се прави, измами в енергетика, противозаконно подслушване, корупция по високите етажи в МВР, всичко трябва да бъде проверено и ако има данни ... Следват Калин Георгиев, Цветан Цветанов и самия Бойко Борисов, никой не следва да бъде подминат. Ако са чисти като сълза, както самите те твърдят, то това ще им изчисти имиджа. Така се прави в правова държава, щом има съмнение се проверява и ако всичко е наред се оповестява, ако не е
112
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ се изплю,че били направили грешка,дето не обърнали внимание на социалното положение на народа,абре ,наглец такъв,за каква грешка говориш бе,четири години народа пищя като каняк от глад и мизерия и че асфалт не се яде а ти им говореше точно обратното,че дори искате да прехвърлите вината на онзи *** Дянков,но номера няма да ви мине,ние хората ви мразим и ще ви го покажем на изборите!!!
111
5
 
25
 
! Отговори
жжж преди 11 години
Всички прасета и *** ще гласуват за ГЕрб. Доказаха го техните представители, докарани пред НС, когато боко падна.
110
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 118 гербав ,видяхме кой подкрепят свинете пред парламента свинете подкрепят свинята буда и скопените прасета от герб-гроб
109
6
 
12
 
! Отговори
Никифоров преди 11 години
Какво очаквате от мутра подчинена на големи мутри?
108
0
 
2
 
! Отговори
Апаши преди 11 години
И кои са нашите и кои са вашите, кои са добрите , кои са лошите.. и има ли идобщо такива в тази приказка ...
107
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязва се една тенденция - колкото повече компромати вади БСП толкова повече се качва процента на ГЕРБ. Работата стана като лъжливото овчарче, вече никой не вярва на 112 годишната старица.