Ако се съобразяваме с политици, ще ловим само кражби!

Цацаров недоумявал защо бюлетините в Костинброд се свързвали с партия
Обновена: 30 май 2013 14:40 | 30 май 2013 12:47, Веселина Йорданова
145
Ако се съобразяваме с политици, ще ловим само кражби!
Сотир Цацаров. Снимка: БТА

Ако прокуратурата се съобразява с изказванията на политиците, ще си останем на ниво битови кражби, смята главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров не си обяснявал защо все още намерените бюлетини в костинбродската печатница продължават да се свързват с политическа партия. Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни обвиняват, че сме помагали на друг, посочи той.

Няма как институцията да не бъде подлагана на критиките на политически субекти. Ако институцията се съобразява с тези критики, ще си останем на ниво битови кражби, твърд е Цацаров.

Още по темата
По думите му проверката за изтеклата информация за случая в Костинброд е приключила с междинен резултат, който категорично води до извода, че „течът” е с източник ДАНС и то от лице от ръководния състав.

Преди седмица служебният премиер Марин Райков съобщи, че заместник-председателят на ДАНС Димитър Йорданов е подал оставка заради изтеклите документи, разпространени с писмо от т.нар „достойни прокурори”.

Йорданов се съгласил да поеме цялата морална отговорност за случая като ресорен зам-председател, защото според председателя на службата Константин Казаков от ДАНС не били в състояние да отхвърлят вероятността документите да са изтекли оттам.

До дни ще е готова експертизата на всички бюлетини, намерени в деня преди вота, която ще даде пълна информация и за броя на бюлетините, и за това как те са били разпределени по многомандатни избирателни региони, стана ясно от думите на Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
16
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Не знам, до момента съм видял само да арестува едни бюлетини. Друго налице няма. А да, обвини Цветанов в безотговорност, което не се надявайте да издържи в съда. Но той има личен мотив защото Цветанов му е сложил рога(разбирай прелъстил съпругата му). Та когато действията му се окаже, че не са много шум за нищо, аз също ще се радвам и ще го поздравя. И да му обясня защо всички свързват бююлетините с ГЕРБ - защото ги печата съветник от ГЕРБ. Елементарно Цацаров(Уотсън)!
53
3
 
17
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Ти лииии , *** дебеля , ти ли недоумяваш...... Той и Плевата не разбира защо хората се пенявели на скъпия ни ток , след като бил най - евтин в Европа ........ кви *** долни стееееееее ,песове блъиви. Хванали сте се на хорото на комунистите и турците , но ще ви се разкаже играта скоро време . Той народа ни че е ***, *** е , но има и милион и половина - два дет не са толко прости и ше ви се разкаже играта скоро време.
52
0
 
19
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
През изминалите години Станискав Копаров е подсъдим и по още едно дело. Той е съпроцесник на Мирчо Петков-*** в грандиозния процес за източването на резерва. Там щетите се изчисляват за над 120 млн. лева. Сделките на фирмите около Мирчо ***, ощетявали резерва, са подписвани точно от Станислав Копаров като шеф на ведомството. Самата бъдеща министърка Искра Михайлова по онова време е работила в една от най-скандалните фирми - "БГ Снакс", собственост на Тодор Ангелов, брат на Кирилка Ангелова, която е шеф на сдружението на ДПС - "Толерантност". В същата фондация навремето работи като ше
51
0
 
15
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Срещу Копаров, който в онези години остава на свобода срещу 5000 лева гаранция, са водят две дела. По първото дело - за нанасяне на щети за 10,9 млн. лева чрез сделки с ***, Копаров беше осъден през 2008 г. на 5 години затвор. През миналата година обаче Апелативният съд върна делото в Градския съд, а оттам то бе изпратено в прокуратурата за доразследване. Няма данни да е приключило.
50
2
 
11
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
До тъпчоСамо службогонец на 19 години ,може да стане член на БКП!
49
0
 
17
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Депутатката от ДПС Искра Михайлова, която се стяга за министър на околната среда, е жена на Станислав Копаров - клиент през последните години на Софийския градски съд. Той е шеф на Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" до 4 декември 2003 г. Назначен е от квотата на ДПС, но след скандал е уволнен по настояване на Симеон Сакскобургготски.Управлението на Станислав Копаров на държавния резерв се запомни с изчезването на 217 хил. тона зърно и със странните сделки със замяна на горива. С тях през следващите години се занимаваха следствието и прокуратурата.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се съобразяваме с политици, ще ловим само кражби! - ТОЯ ЩО ПРИЛИЧА, ТАКА МНОГО, НА НАДУТ, ПОДСКАЧАЩ ПЛОНДЕР? ТРЯБВА ДА ИМА ПРИЧИНА, НО НЕ Е ТАЗИ, ЧЕ УЖ ЛОВИ НЕЩО! ДА БЕШЕ СЕ ПОУПРАЖНЯВАЛ С КРАЖБИТЕ, ПРЕДИ ДА СЕ ХВАНЕ С ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! МНОГО БЕЗДЕЙСТВИЕ, МНОГО... ТОПЧИ ТОПЧОТО, САМО КОГАТО ГО ТОПЧАТ ***...
47
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Волен, как ви го забоде- няма вадене, КАЛИНКИ!
46
3
 
17
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Не му прилича на един главен прокурор да се прави на умряла лисица.
45
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокиуси, прозрачни сте! Искате да дестабилизирате страната за да се отървете, но няма да ви мине номера!В ЗАТВОРА!
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cacarov se e prodal na dogan kato siderov
43
2
 
17
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Ако и след тези нагли изявления Конституционният съд не е наясно какво се случи с изборите, то тази държава трябва да се закрие. Тук вече се посяга на вярата на гражданите в справедливостта, а това е страшно.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za6to cacarov se zanimava s podslu6vaniq ot Tova Li ni zavisi jivota ima po vajni TEMi naprimer za toka vodata bezraboticata malkite pensii i zaplati za belene za cankov kamak
41
0
 
13
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
Ако аз покажа на полицията труп на убит човек, няма ли да съм първия заподозрян в убийство????
40
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберчета, този вашият Боко си го избра, всички въпроси относно дейността му ги задавайте на Боко.
39
4
 
22
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
Г-н ЦацаровПокажете ни публично сигнала от Мая Манолова, и от къде знае тя за бюлетините в Костинброд
38
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За герберите пишещи, няма нормален човек в тази държава освен ББ- прочел една книга и незнаещ какво е апелативна прокуратура. Би трябвало да е работил с нея като гл. секретар на МВР. Цацаров е завършил с отличие гимназия и СУ. Работил като съдия и до болка познаващ законите. Защо не се олицетворявате с Цацаров , а Ви е на сърце ББ. Е това сме просташка държава. Дерзайте и пишете още срещу нормалните хора , а закриляйте престъпниците!
37
5
 
11
 
! Отговори
ОЩЕ НЕДОУМЯВАЩИ преди 10 години
ТВА СЕГА МОИ ЛИ ДА БЪДЕ РИБА? ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА УГОЕН БОЗАЙНИК, АМА НЕ Е МОРСКИ...А ПЪК, КАКТО СЕ ДЪРЖИ, СЕ СВЕЖДА ДО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ВИД! ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕН ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ ОТ 67 ГОДИНИ НАСАМ....
36
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свинарслия прокурор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Отново дойде червената чума
35
5
 
23
 
! Отговори
Егон преди 10 години
А това за партията защо не го каза преди изборите, а? Или като отречеш, че има участие на някоя партия да не вземат пък хората да си помислят всъщност, че я подкрепяш? Ама си един такъв червеничък целия.