Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета

"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал"
24 юни 2013 16:45,
103
Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета
Цветан Цветанов готов да си даде имунитета за втори път. Снимка: архив, БТА

Готов съм да се откажа от имунитета си на народен представител, заяви пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов.

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров, посочиха от държавното обвинение.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) , въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Още по темата
Бившият вътрешен министър разбрал от медиите, че има второ искане за снемане на имунитета му.  Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Той каза, че не може да си спомни конкретния случай, заради който прокуратурата отново иска имунитета му.
Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО заедно с главния секретар започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.

Има случаи, когато повторно прилагане на СРС преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно, обясни Цветанов.

Той заяви, че по тази логика на всички министри или окръжни съдии, които са писали "не" на искане за прилагане на СРС-та, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. 

„Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
18
 
! Отговори
Кондьо преди 10 години
нищо не искам да даваш, искам те у панделата!
33
8
 
13
 
! Отговори
Цецо ми Плати преди 10 години
На мен ми платиха 50 лева в Люлин за Протеста.Учудвам се че някой от вас си губи времето за без пари.Това е наивност граничеща с върховна глупост.И после защо децата ви са същите нещастни аутсайдери като вас с по 3 Висшета.На мен кинтите ми ги даде Любо Младежа който е братчед на Любо *** а парите идат от Таки който никой не го знае и се издирва(пие кафе в Кувейт)по заповед на Бойко Борисов.Трябва да свалим това правителство защото има опасност маските да паднат и вие глупаците да се събудите.
32
13
 
17
 
! Отговори
Марио-38 преди 10 години
ГРАЖДАНИ ЧАСЪТ НА ИСТИНАТА НАСТЪПИВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ ВЕЧЕ ИМА ПРАВОМОЩИЯ ДА ПОКАЖЕ БАНДИТИТЕ ПРЕД НАРОДА КОИТО ПРОТЕСТИРАТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ А ТЕ САБОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВРОСЕН АСЕНОВ ПЛЕВНЕЛИЕВСЪДА ПЪК ИМА ПРАВОМОЩИЯТА ДА ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА ЗА ГЕНОЦИД И ГЕШЕФТИ СПРЯМО ЧЕСТНИТЕ ХОРА КОИТО СА НА УЛИЦАТА И СТРАДАТ ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ОТ ТЯХНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ И НИЩО ГОВОРЕНЕ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ ИСКАТ ИЗБРОЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА!
31
12
 
9
 
! Отговори
anakin преди 10 години
Цялата държавна машина е хвърлена в бой , за да с еоткрие някакво нарушение на Ц.Ц. , та да излезе Цацаров и Станишката да ни обеснят колко голям престъпник е той. Аланколу то в държавата ще каже човек , че няма какво друго да се разследва , писна ми с тея простотии . Другарите се чудят кой каква яхта да си купи те за ми говорят за някакви апартамнети, Станишката изнесе 8 папки срс-та и доклади, а търсите Ц.Ц дал ли е разрешение или не е дал разрешение за подслушване ...
30
7
 
9
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
И тази работа е ялова. Първото обвинение е , че не е осъществил контрол, а второто, че е осъществил контрол.А според тази статия:****dnesbg*com/krimi/slushaha-6-tchasa-zapisi-sas-srs-po-deloto-sreshtu-orlin-todorov.htmlСъдът е слушал 6 часа СРС-та на Орлин Тодоров. Как са станали тези записи ако Цветанов е отказал да се правят СРС-та?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Р-Е 1/1998 Г. ПО КОНСТ. Д. 17/1997 Г."Затова прилагането им (бел.на СРС) от оперативно-техническите служби на МВР, макар да е дадено разрешение от съдебната власт, може да не започне или да бъде прекратено при опасност от разкриване на оперативните способи, както и когато е невъзможно тяхното прилагане (чл. 22, ал. 2, т. 1 и 2 ЗСРС). Министърът на вътрешните работи при упражняване на правомощията си по чл. 19 ЗСРС преценява действията на подчинените му служби, а не на органи на съдебна власт
28
2
 
15
 
! Отговори
НЕ-на Герб преди 10 години
С днешна дата осъдих служба КОС-МВР и ми наплатиха сумата от 1050 лева за стреса който преживях спрямо това мое конституционно право.В молбата която попълвах спрямо продължаването на разре6ителното ми написах-Имам притеснения от Мутрите Борисов-Цветанов-Пашата спрямо моят живот и този на семейството ми!Дадоха ми го от раз за 5 години!
27
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бой и секс за герберите
26
4
 
14
 
! Отговори
НЕ-на Герб преди 10 години
Приятели вие отлично знаете драмата ми която разказах тук пред вас.За тези които не са ме чели ще я нахвърлям накратко.През февруари месец не ми подновиха разрешителното за лично бойно оръжие без да съм имал нарушения както и съм спазвал Закона спрямо носенето и съхранението на същото.Цветан Цветанов беше издал УСТНА заповед в цялата страна до служба КОС-МВР да се отнема оръжието на честните с дисциплина хора като се продължава само това на Олигарси-Мутри и приближени слуги на Герб!
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ася Петрова дали ще му носи портокали в затвора?
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
горкия е затънал до гуша,Бойко май го даде курбан,иначе и той заминаваше,спазари се лъвовете да разкъсат Цецко ,а в неговия разговор в Банкя и Мишо бирата няма нередности,ама този като е *** сега нека го ***
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов е в положение на сапьор, който трябва да отвърти главата на Цветан Цветанов, без онзи да гръмне. Цветанов е много опасна мина. Бойко трябва, от една страна, много бързо да му отвърти главата, а от друга страна много бавно да я отвърта. Отвива и завива, пуска и дърпа. Старае се бавно, бавно постепенно да изпуска въздуха на Цветанов, та бившият вътрешен министър да обере черното и Бойко да остане невредим
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Боко не може да прехвърли на никого отговорността за създаването на политическия Франкенщайн Цветан Цветанов
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Имам пълно доверие на Главния прокурор и знам,че при него няма празни приказки.Който е нарушил закона ще си търпи последствията.При Искра Фидосова правят списък,който желае да се запише за свиждане при Цецко да го направи.Бройките са ограничени,но ,ако има много желаещи ще бъдат прехвърлени към списъка за посещения при Мутрата.
20
5
 
15
 
! Отговори
религиозен преди 10 години
Многу курназ беши но щи му омекнат кайсиите у дранголнико.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Храната на "Г.М. Димитров" не е като тази в "Кемпински" и "Шератон" и ако не иска да остава гладен, Цветанов ще трябва да чака колетите, които ще му подготвя тъщата. Самата тя обаче едва ли ще бъде много съгласна да захранва Цецо, който я вкара в приключение, след като обясни публично, че е получил от нея голяма част от парите, с които си е купил шестте апартамента.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тъй като в килиите протича само слаб ток, Цветанов ще може да гледа новините единствено от екрана на портативен телевизор, на който обаче батериите се изтощават най-много за два дни. Така съпругата му Деси често ще бъде принудена да отскача от ДАНС до ареста, за да му носи нови и нови батерии.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В момента в една клетка са настанени между 4 и 6 лишени от свобода. Което автоматично означава, че след като Цветан Цветанов се озове в специализираното заведение на столичния булевард "Г.М. Димитров", той ще е в компанията на поне петима арестанти. Обикновено зад решетките на това място се събират хора с различни професии - от обикновен шарлатанин до министър.
16
3
 
9
 
! Отговори
цецо и кумецо преди 10 години
Станимир Флоров, кум на Цветанов и много близък негов приятелНяма законова възможност за отказ от страна на министъра на вътрешните работи за издаване на разпореждане за прилагане на СРС. Това заяви говорителят на главния прокурор Борислав Сарафов във връзка с новото дело срещу Цветанов. Той обясни, че бившият МВР-шеф е трябвало да издаде разпореждане за прилагането на СРС по отношение на директора на РЗБОП- Велико Търново Орлин Тодоров, което е било разрешено от председателя на Великотърновск
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
И какво сега Цецо съден- недосъден, Боко страдалеца убит -недоубит, Плевнята крал-недокрал, пък и не разбрал.