Оставиха в ареста охранителя Еленков

Той е обвинен, че застреля 16-годишно момче
Обновена: 23 юли 2013 13:54 | 23 юли 2013 13:54,
47
Оставиха в ареста охранителя Еленков
Петко Еленков. Сниммка: архив Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста охранителя Петко Еленков, обвинен в убийството на 16-годишно момче.

То бе застреляно с ловна пушка на 2 март в хладилно депо в столичния квартал „Подуяне", а неговият приятел, 14-годишният Камен, беше ранен в краката. Двете ромчета се бяха промъкнали в депото с намерение да крадат железа.

Районът обаче се охранява от частна охранителна фирма. 50-годишният Петко Еленков видял момчетата, призовал ги да спрат, но след като те отказали, открил стрелба. Велин е убит на място, а неговият приятел Камен е ранен в крака и е закаран в болница без опасност за живота.

Според съда Еленков трябва да остане в ареста, тъй като има обосновано предположение, че е извършил престъплението и не са събрани доказателства за обратното.

За пореден път на заседанието в Съдебната палата дойдоха десетки роми. Когато съдебната охрана доведе обвиняемия, той беше посрещнат с викове "убиец".

Охраната отведе един от мъжете, дошли в Съдебната палата, защото направи опит да тръгне към обвинения Еленков. В съдебната зала днес бяха и колеги и приятели на Еленков, които бяха дошли да го подкрепят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
32
 
! Отговори
Kiro nikolov преди 10 години
До 20 До Анонимен 3Ако това е вярно, вече нищо не може да ги спре ***...
19
0
 
35
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Трябва вече не българия да си наричаме държавата а мангалия защото тук всички работят и се грижат само за интересите на турци и ***
18
0
 
37
 
! Отговори
Kiro nikolov преди 10 години
Само да попитам, ако редови полицай застреля престъпник и той ли влиза в затвора? А дано го оправдаят човека, ама надали ..
17
0
 
32
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Е това нее държава няма такава съдебна система!
16
0
 
30
 
! Отговори
Kiro nikolov преди 10 години
Ей затова в България Съдебната Палата трябва да се прекръсти на Съдебна ПалатКа... Невинните в затвора, виновните ... по курорти..
15
0
 
32
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Да бъде освободен не забавно и награден със орден за доблест!
14
0
 
41
 
! Отговори
Възмутен. преди 10 години
Човека си е свършил работата, те сега ще го съдят. Че за какво е въоражена охраната, ако не може да използва оръжието срещу нападатели? Ясно е, че двамата са влезли в охраняема зона, забранена за достъп и то с цел кражба, което от където и да го погледнеш си е престъпление. Тогава, по-добре да ги пуснем свободно да си крадат тия гадове... и аз да бях и аз щах да срелям. Трябва да имат страх.
13
0
 
49
 
! Отговори
1 преди 10 години
На оградата на Хладилното депо има табели:"Охранявана зона!Стреля се без предупреждение!"*** знаят това и ПАК влизат да крадат, охраната стреля и си върши работата. КОЕ НЕ Е ЯСНО НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД??????
12
0
 
38
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
КАКВИ РОМИ БЕ ХОРА? ***, ЦИ-ГА-НИ!!!! И В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА КРАЯКАТ И ВИКАТ РАЗПЕЧАТИЛИ ЕДИ ПЛАКАТИ (ПО-ТОЧНО НЯКОЙ ИМ Е РАЗПЕЧАТИЛ) СЪС СНИМКАТА НА ЧОВЕКА И ПИШЕ ОТ ДОЛУ " УБИЕЦ НА ДЕЦА ".........НЯМА ИНТЕГРАЦИЯ ИМА ***!!!! ИИ ВЕЧЕ НИЕ ЗАПОЧНАХМЕ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМЕ В НЕЯ......
11
0
 
43
 
! Отговори
xqzt преди 10 години
Интересно какво очаква правосъдието ни от един охранител в такава ситуация. Може би да яде мазни кюфтенца с лютеница и кафенце и да си клати краката. Не, чакай, това го правят народните ни представители.
10
0
 
30
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е бива ли така, американците оправдаха техния еленко дето застреля ***, а наще не щат. не са ли разбрали още че вече трябва да се водим по америка?
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може бе в тази ши*бана държава човека си е вършил работата а те да го обвният в убийство! В България ми писна да се толерират шиб*аните манга*али как може такова нещо?Лежат на гърба на Българина! Крадец ти влезе в къщи или някъде другаде направиш му нещо и си задържан недай си боже на теб да направи нещо и няма да му направят нищо!От ден на ден все по лошо става!Тре*пане за тази *** кир*лива,мири*злива!
8
0
 
37
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Ъхъм. Как така ще стреля по мирно крадящите роми...
7
1
 
33
 
! Отговори
SpartakVarna преди 10 години
Ами скъпи интелигентни българи,протестирайте срещу *** престъпност с кафе и "превземете бастилията" пред гетата им може и да има ефект
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според съда било извършено престъпление" - да но от крадливите ***, охранителя е оставен там с оръжие за да пази. Да ви се не види и съда.
5
0
 
49
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Подкрепям човека ,той си е вършил работата ! Ромите тотално се самозабравиха, дори и в затвора пак ние ги храним.Да го наградят, че си е вършил работата съвестно!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pisna i az sum rabotesht mlad chovek ... Plashtam si osigurovkite i vsichki smetki kogato otivam na rabota ili se pribiram polzvam gradski transport plashtam si bileta i tam ... Za vsichko plashtam .. A tezi *** nishto ... Sedat i gi izdurjame nie ..na vsichkoto otgore choveka si e svurshil dobre rabotata predopredil gi e ... I e deistval ..Skapana durjava!!!!!Gledaite si *** dragi upravlqvashti ... Skoro samo te she ostanat v bg
3
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът е с теб, Петко!
2
0
 
70
 
! Отговори
Лалс преди 10 години
Горкия човек и горките ние да не можем да се защитим от мърлявите ***... Надявам се да спечели делото и да бъде пуснат на свобода.
1
0
 
74
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Кой каза, че *** не протестирали- ето протестират, че им е нарушено правото да крадат!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe