ВАС иска от ВСС документи по делото на Кокинов

Следващото заседание е на 11 ноември
7 окт 2013 14:15,
3
ВАС иска от ВСС документи по делото на Кокинов
Николай Кокинов Снимка: архив, Булфото

За да реши дали Николай Кокинов е законно уволнен от ВСС като прокурор, Върховният административен съд изиска от кадровиците на съдебната власт документацията по първото дисциплинарно дело срещу бившия градски прокурор.

Той беше наказан преди няколко месеца със забележка заради нарушение на принципа на случайното разпределение. 

След като станаха известни записи на разговори водени в Банкя, в които участват и бившият премиер Бойко Борисов и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Николай Кокинов подаде оставка като градски прокурор. Поиска да го направи и като редови магистрат, но ВСС образува т.нар. дисциплинарка и това го възпрепятства.  

Още по темата
Кокинов беше уволнен заради нарушаване на етичния кодекс на магистратите. Адвокатът му Петя Милкова обаче смята, че това действие на ВСС е на база на негодни доказателства, каквито според върховната прокуратура са извадките от разговорите в Банкя.

Проверка установи, че те не са законни СРС.

До седмица ВСС ще трябва да представи пред ВАС всичко по първото, най-леко наказание, на Кокинов, а следващото заседание е на 11 ноември, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Николай КокиновВСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла България чу какви простотии дрънка за колегите си и видя прокурорската му чест. С какви очи е тръгнал да търси оправдание на неприемливото си поведение.
2
5
 
3
 
! Отговори
баба ви преди 10 години
Имах честа да се запозная с Кокинов покрай децата. Впечатленията ми бяха отлични. За съжаление на такъв пост в България не може да бъде себе си. Надявам се да спечели делото. Не вярвам другите в системата да са по-добри.
1
3
 
4
 
! Отговори
Азипак аз преди 10 години
Възможно е Господата Кокинов , Манчев , Цветанов , Борисов и др. да са виновни ние малките хора трябва да се досещаме дали е така или не. Но и за най най недосетливите от нас е ясно че всичко, което може да падне под ножа на прокуратурата свързано с ГЕРБ шумно се преследва от нашата съдебна система . МОЖЕ И ДА СА ПРАВИ само те си знаят ние не сме в кухнята . Но си задавам и въпроса защо така шумно не се преследват от съдебната система издънките на някои от елита от БСП И ДПС .......?????