Делото срещу Александър Томов започва отначало

През януари той беше осъден на 9 години затвор
28
Делото срещу Александър Томов започва отначало
Снимка: Булфото, архив

Делото срещу бившия директор на металургичния комбинат “Кремиковци” и експрезидент на ЦСКА Александър Томов започва отначало, при това на първа инстанция, реши Софийският апелативен съд.

Процесът започна на втора инстанция тази година, но се връща в Софийския градски съд, защото в мотивите към първата присъда се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая. Това е мотивът на съдебния състав от Апелативния съд.

Още по темата

Осъдителната и оправдателната част на присъдата са обединени от очевидното обстоятелство, че веднъж СГС приема и излага като своя обвинителната теза, така както е изложена в обвинителния акт, а след това изрично я опровергава, пишат съдиите от САС.

В съдебния състав, върнал делото, са Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев.

Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини.

През януари 2011 г. СГС постанови, че Александър Томов е виновен и е източил 6 300 000 евро от „Кремиковци“ и трябва да лежи 9 години в затвора.

Същото наказание получи и бившият член на УС на комбината Иван Иванов.

Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани, а след постановяването на тази присъда изминаха повече от две години, през които бяха писани мотивите към нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де ,нали има присъда ,защо не е в затвора?
23
0
 
1
 
! Отговори
Никита преди 10 години
Отново ще прахосват пари на българския данъкоплатец, че да докажат как и този е чист като сълза.
22
1
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
Ей,чорбарчета!Много бързо станахте перуканчета!Тоя Сашко си спомням по телевизията как на армията го гонеха с плюнки ултрасите!Тоя червен перукан междудругото си направил и операция за премахване на бемката на бузата му!И Нико5 ти нещо не си разбрал!Него го оправдават за наложената му 9 годишна присъда!Ами как пък не като Сергей и ЦСКА са се пръкнали на един и същ ден!Пък и Лютви Местан и Волен Сидеров помагат!
21
0
 
11
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Извода е - имаме съдебна система та дрънка. Мамка ви и ***.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Huko5Нико, а спомняш ли си случайния гол от около 30 метра на Любо Пенев във вратата на Тракия в мач, който трябваше да завърши по определен начин? И като припомняш признания на сини легенди, не пропускай такива и на червени. Че в Левски не е чисто е ясно, но и при ЦСКА не е самата коректност. А между другото, разбрахте ли се вече, Стойчо левскар ли е или цесекар? Справка иявленията на Паро и Джеки. Или и те са "***"?
19
3
 
7
 
! Отговори
Huko5 преди 10 години
Интересно, как след толкова години, пак се сетиха за Сашко, именно когато ЦСКА пак тръгна нагоре!? А ония сините сладури, с мафиотски структури, все още собственик под прикритие, и доказано купени мачове (виж признания на бивши сини играчи) - никой не ги пипа!?
18
0
 
1
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Браво
17
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Нищо ново.. някой лежат пресъди като за безсмъртни а други си им връткат делата от инстанция на инстанция и накрая след години като отшуми всичко се приключва с най много условна присъда! България...((
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мосю льо Лупи - великият комбинатор. Остап Бендер пасти да яде.
15
0
 
24
 
! Отговори
Чиро преди 10 години
Не е ли най-добре да излезе един и да каже,че нищо няма да му се случи и така да се сложи точка.Сега пак ще се хаби време и пари и циркаджилък докато се стигне до същата тази точка.
14
0
 
8
 
! Отговори
ISTINATA преди 10 години
KAK SI SASHKO LAKOM? IZUCHI LI CHADATA PO CHUJBINQ S NA GLUPACITE PARITE? NE SE I SYMNQVAME V TOVA! A, IMOTI NAKUPI LI NAVYN....BANKOVITE SMETKI KAK SA? A TAKA BRAVO....TAKA SE PRAVI...OVCITE DA BLEQT, SHTE TI HVANAT PODMETKITE. TAKIVA KRADLIVI PRODAJNI GNIDI KATO TEBE SAMO V ADA DA SE PYRJAT.
13
0
 
42
 
! Отговори
lol преди 10 години
на такова дело поне 3-4 магистрата могат да се пенсионират ... и като време и като рушвети ...
12
1
 
15
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Като видя известна ми от политиката фамилия и "дело" ви се чудя на акъла електронни журналяги що хабите байтове и време въобще да пишете , като нито един не са осъдили и нито един няма да осъдят за каквото и да било.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До gostБратле, ти на колко си години бре? Какво говориш за кадърни хора я си виж правописа...
10
0
 
12
 
! Отговори
a se ga de преди 10 години
ako vzeme6 zaem 100 000 evro pla6ta6 cql jivot 4e i otgore , ako otkradne6 10 000 000 evro leji6 6 godini i te puskat , koito ne vqrva da pro4ete zakona .
9
28
 
1
 
! Отговори
gost преди 10 години
когато един отбор по4не да варви нагоре се на некои има крив абе хора 4удя се само това в бг ли го има кога кадарноста трагне вие да я вра6тате в калта 6тото на некои на които не му е кеф тоя отбор веднага да го варнат назад ли4но мое мнение по бетер сте и от селяните.Впро4ем отнася и за доста свери когато хората са кадарни в бг се плиуят като каруцари това лие методиката на демокрация плиу кадарния и остави тапака на работа не се у4удвам но просто е така
8
4
 
49
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Дойдоха комунистите и веднага го оправдаха.
7
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ее, ама моля ви се сега. Всички крадяха досега, а пък точно най-големия сладур Сашко да го пратиме в затвора. И кво толкова, от цял завод Кремиковци 5-6 милиона дръпнал. Айде една условна две години и другия път да внимава да не правиме толкова шум
6
4
 
52
 
! Отговори
stunbg преди 10 години
По време на предишното управление на комунистите, Лупи окраде "Кремиковци". По времето на бат Бойко го осъдиха на 9 години. Сега комунистите пак управляват и Лупи го оневиниха. Сами можете да се сетите при кой са откраднатите пари.Още по-интересно е, че и с Вальо "топлото" се случва същото.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe, na onzi Milionera, koito ograbi inkasoto, mai za 1 milion mu dadoha dosta poveche godinki... Qvno nakazanieto e obratnoproporcionalno na narushenieto.