Правосъдие! Бивш депутат върху затворническия нар

Митхат Табаков е зад решетките за неизгодна сделка за ?18 млн.
Обновена: 4 фев 2014 11:54 | 4 фев 2014 11:54,
117
Правосъдие! Бивш депутат върху затворническия нар
Митхат Табаков. Снимка: архив, Булфото

Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков влезе в затвора във Варна, съобщи БТА.

Табаков вече трети ден излежава присъдата си от 5 години за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на община Дулово.

Ексдепутатът беше осъден за това, че през пролетта на 2009 г. е облагодетелствал варненската и роднинска фирма "Джеми" ООД, собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Според обвинението в нарушение на Закона за обществените поръчки "Джеми" е спечелила конкурс за изграждане на ВиК-система и пречиствателна станция в Дулово по проект за 18 млн. евро по оперативната програма "Околна среда" на ЕС.

Освен Табаков в затвора е и бившият зам.-кметът на града Алтан Чаушев, който според прокуратурата е помогнал на Табаков да извърши длъжностното престъпление, тъй като е бил шеф на комисията, класирала кандидатите във въпросния конкурс.

Варненската фирма е предпочетена от общинското ръководство, въпреки че предлага да изпълни проекта за двойно повече време (над 1000 дни) от конкурентите си - сдружението "Кантиери модерни" (Италия) - "Главболгарстрой - Русе" АД и "Понс Одесос" ООД – Бургас.

Още по темата
Освен това варненската компания дала едва 15 години гаранция на инсталацията, за разлика от другите две фирми, които гарантирали поне 50 години безпроблемна експлоатация на водопровода.

Връзката между осъдения Табаков и собственика на "Джеми" ООД бе доказана и чрез СРС-та, които уличиха двамата в договаряне на конкурса, припомниха още от държавното обвинение.

Чаушев и Табаков са настанени в приемното отделение на Варненския затвор.

Това далеч не е първата присъда за бившия ДПС депутат, който през октомври 2012 г. бе осъден на 4 години затвор заради взимане на подкуп от 10 000 лв. от бившия директор на ВиК-Силистра Петко Горбанов през далечната 2004 г.

Миналата година, през юли, Табаков и колегата му в 41-то НС Гюнай Сефер бяха осъдени за документна измама и престъпление - получили са неправомерно над 370 000 лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи.

Злоупотребите на двамата е свързана с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между село Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.

Тагава Табаков получи 11 години затвор, а Сефер – 10. Последните две присъди са обжалвани и съдът още не се е произнесъл окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
5
 
! Отговори
Men:До Dan преди 10 години
Mnogo uslojlivo podavash informaciyata. Za Boiko i Plevneliev neshto da se seshtash?Za dumite na cvetanov v nachaloto na kampaniyata na Plevneliev?Za tova kak beshe izbran Plevneliev?
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващият, който Доган ще изхвъри на кучетата е Данчо-ментата !
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз искам да видя Борисов в панделата заради десетките самозапалили се млади хора, тежат му на съвестта
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкия,или някой го е нарочил за изкупителна жертва,или не е платил достатъчно за да излезе невинен.Ще повярвам когато видя Станишев,К. Нинова,Бисеров,Доган и т.н.
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ДПС добре влизат в затвора ама КОГА от ГЕРБ ще ги видим там в раирано.Цветановци,Борисовци................ КОГАаааа???
37
8
 
13
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Хубаво си ги изредил ама си позабравил"случайно" твоите любимци- Цветанов, Фидосова(рекетирала фирми), Борисов(2 милиарда вече), Цачева(децата й учат в чужбина и им викат принцовете)..... май си взел двойния аршин :)
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той Борисов ви казваше ,ама вие не му вярвахте и му викахте тиква и бандит
35
0
 
10
 
! Отговори
брао преди 10 години
Значи тоя щом за 36млн е в панделата, другите от ГЕРБ БСП ДПС КУневци и СиниМилен ВелчевциДянковци и т.н.също могат да влезат за поне едни 20 години!Браво на съда!
34
1
 
13
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Що се отнася до осъдения им бивш депутат, то мислите ли, че Сава и Павел от ДС не са знаели за корупционните му практики преди да го направят свой депутат, досущ като Хр. Бисеров ? Това САМО доказва, че в ДпС се назначават корумпирани лица , които ги държат в зависимост заради ' златните ' им пръсти и след време ги пускат по пързалката, защото са им непотребни и вече употребени .Да се готвят Данчо ментата и Д. Пеевски !
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно и този не е изгоден на Доган.
32
1
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
В момента прокуратурата е повдигнала поне 3 обвинения за корупция и пране на пари и изнасянето им към офшорни зони на действащи депутати от ДПС - Хр. Бисеров, П. Ангелов и Щ. Щерев , като единият от тях е изнесъл 4 млн лв в офшорни сметки .Забелязвате ли как Сава и Павел от ДС мълчат по този въпрос ? Тук става въпрос за корупция в особено големи размери .След като някакъв обикновен депутат от ДпС има 4 млн лв в офшорни сметки, то представяте ли си колко пари има Сава от ДС - банки, телевизии, хотели ?Що се отнася до осъдения им бивш депутат, то мислите ли, че Сава и Павел от ДС не са зна
31
10
 
13
 
! Отговори
В затвора!!!!!!!!!!! преди 10 години
А Борисов и Цветанов кога???????????
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато Цецо си е играл на счупен телефон и е слушал тук-там Табаков се е правил на банкер и е прибирал пари
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко летял със самолета от едно игрище на друго ,и Мая орева парламента ,А, я вижте дпс-то какво са правили
28
3
 
15
 
! Отговори
що така бре? преди 10 години
Ха? Другаре превратаджии, защо осъдения не е от ГЕРБ, а е от вашата ХУНТА? И то за кражби на милиони, не за някакво си подслушвяне
27
1
 
18
 
! Отговори
... преди 10 години
Епа какво се чудим! Не всичките, но 99,99% от депутатето на ДПС са си КРИМИНАЛЕН КОНТИНГЕНТ! След като и шефа им *** е ДОКАЗАН ТЕРОРИСТ ВЗРИВИЛ МАИКИ С МАЛКИ ДЕЦА, какво да се чудим! ПРЕСТЪПНИК ПРИ ПРЕСТЪПНИК ОТИВА!
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щом този е успял да вземе 18 млн евро ,значи всичките в парламента са милионери
25
0
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
еееее най накрая една добра новина !!!!
24
5
 
11
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Та какво пак стана? От ДПС и БСП които управляват държавата в момента викаха, че имало манипулация на изборите от страна на ГЕРБ, оказа се ,че има двама осъдени от ДПС за купуване на гласове, от ДПС и БСП атакуват президента Плевнелиев, че имал офшорки-оказа се ,че Хр.Бисеров от ДПС е подсъдим за пране на пари извън България..., от ДПС и БСП реват, че ГЕРБ е корумпирана партия, оказва се ,че Батко и Братко /БСП/ и този хубавец горе от ДПС, а и Марио на Гоце /БСП-АБВ/ са източвали пари, НАГЛИ ЕЙ!
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е сега екзактно-мазния пианист Местан да сочи с нежно пръстче от трибуната на НС и вика "Търчете, там са крадците..."