Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Георги Сапунджиев остава под домашен арест
Обновена: 12 юни 2014 14:10 | 12 юни 2014 11:51,
199
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си
Георги Сапунджиев Снимка: архив, БТА

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора. 

„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред Dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.

Още по темата
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7  наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.

В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки. 

„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка. 

Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента. 

Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.

Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
25
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До Анонимен 20ЩО! ДВЕ ИЛИ ТРИ ДЕЦА ТРЯБВАШЕ ДА Е УБИЛ ЗА ДА МУ СЕ ИСКА СМЪРТ!
16
3
 
20
 
! Отговори
Десислава преди 9 години
"Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното"Като го е страх някой да не му отнеме живота - да си слага въженцето и айде.
15
44
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинявайте, ама човекът, макар и да е нарушил правилата, не е убил никога НАРОЧНО. Линчът и публичното изискване за смърт и набиване на кол само ми напомнят колко сте примитивни като нация българите и защо се спасих - има си закони бе ***, това че не ги спазвате, води до такива трагедии. Линчът е бил актуален много отдавана. Цялата ви държава и начин на мислене е сгрешен. И ето как стават такива инциденти.
14
29
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Лошото е, че тоя може и да си го получи!!!НО НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ И ДА СЕ ПРИСМИВА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то оставаше и да не се страхува! Всичко носи своите последствия и е толкова просто! Правиш добро-ще те последва добро, правиш лошо - ще те последва лошо!Страха е най-малкото нещо, което трябва да му се случи на този, а за да не се страхува, да стои в затвора!
12
9
 
6
 
! Отговори
мм преди 9 години
всеки у форуму риве СМЪРТ, довечера ще си пийне ракийката и ще забрави и така до новата жертва. Катаджийте постлали пешеходни пътеки на 20 метра, без грам мисъл. Организация на двъженето нулева, интелект на матряла нулев, хигиена -тоже, абе въобще, нека почва световното и кой оцелял-оцелял, купон да име, така е у бантускотия.
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си"-За да не се страхува за живота си една справедлива присъда от 40 г. без обжалване за да е на топло и сигурно.
10
1
 
20
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Каквото повикало, такова се и обадило!
9
3
 
22
 
! Отговори
bratya Grim преди 9 години
I da te ubiyat tie malko,GAD!
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не по-малко от 20 г. затвор, но дори и това е много малко на фона на трагедията за това почернено завинаги семейство! До края на живота си родителите на момченцето ще страдат неутешимо! Това е най-голямата трагедия за едно семейство! Да го осъдят час по скоро! Най-справедливата присъда е доживотен затвор! А в закона са дали максимум 10 г.! Тези закони в момента са крайно несправедливи и трябва да се променят, като за причинена смърт не по-малко от 20г, а за умишлено убийство-доживот!
7
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"той се страхува за живота си, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента"Само гледайте сеир! Съвсем скоро той няма да е виновен, ще са виновни линчуващите и те ще влязат в затвора, а той ще се превърне в жертва.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек бял ден няма да види повече.
5
8
 
35
 
! Отговори
мм преди 9 години
най-накрая тоя ще осъди родителите, че са го ударили, а после и *** в еврупейския съд, че са му нарушили правата и не са го пуснали веднага на свобода. Така е, демокрация, на Брейвик още колко годинки му останаха, ще го пускат ли скоро?
4
2
 
25
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Каквото посееш, това и ще пожънеш!
3
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анцуг "Адидас". Какво повече да говорим?
2
4
 
30
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 9 години
Лично додйоха обалстния и заместник-кмета в деня на инцидента ... уж от загриженост... но май да го отърват...
1
6
 
31
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Зъб за зъб и око за око :D