Срещу подуправителя на БНБ се води досъдебно производство

Цветан Гунев е ръководител на управлението „Банков надзор“
18 юни 2014 13:40,
10
Срещу подуправителя на БНБ  се води досъдебно производство
Снимка: Reuters

Срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който ръководи управлението "Банков надзор", се води досъдебно производство, става ясно от официално съобщение на Българската народна банка (БНБ), разпространено до медиите. Според източници на БТА той е обвинен за престъпления по служба.

От БНБ посочват още, че Цветан Гунев по свое желание е излязъл в отпуск, "за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката".

До приключване на производството функциите на ръководител на управление „Банков надзор“ ще се изпълняват от Нели Кордовска, която е главен директор на управление „Банков надзор“.

Подчертаваме, че от момента, в който БНБ е уведомена за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация на г-н Гунев, достъпът му до такива документи е преустановен. Между централната банка и съответните компетентни органи и институции е установено необходимото взаимодействие и комуникация", заявяват още от централната банка.

Цветан Гунев работи в Българската народна банка на различни длъжности от 1992 година насам. На 16 юни 2013 година той е избран за член на Управителния съвет на Българската народна банка и подуправител, ръководител на управление „Банков надзор”, става ясно от кратката биография на Гунев, публикувана на сайта на народната банка.
Преди да заеме тези длъжности, от юни 2007 година до юни 2013 година той е бил директор на дирекция „Надзорно наблюдение на кредитните институции” в БНБ. От май 1992 година до юни 2007 година Гунев последователно е бил инспектор, старши инспектор, главен инспектор и ръководител на екип по банков надзор в централната банка.

Повече икономически новини вижте в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До joanНе се чуди Цацаратурата на БГ е на хидроинжинера още от 2005г. Вярваи ми имах си работа със тази институция!!! Както Апелативния и Административния съд!!!! Освен това от 24 год. най-некадърните юристи стават прокурори, щото там не ти трябва да знаеш много, просто трябва да си послушко-поръчков!!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
raq преди 9 години
Прокуратурата в България май има нужда от разследващ орган,който да се заеме с нея, как може на анонимни сигнали да съсипват един човек?
8
0
 
6
 
! Отговори
poli преди 9 години
а ние очакваме от прокуратурата да се заеме със съмнителни организации разполагащи с куп незнайно от къде пари,с хора,които ни крадат ежедневно, а тя заета със скалъпени анонимки...
7
1
 
6
 
! Отговори
krum преди 9 години
с това си действие вече призна Цацаров,че обслужва личните интереси на наглия Пеевски, сигурно на една маса ядат
6
0
 
6
 
! Отговори
joan преди 9 години
Поредния абсурд в България, вече се чудя прокуратурата да не е станала някаква лична фирма?
5
0
 
4
 
! Отговори
keti преди 9 години
кой е пратил писмото? такива тежки обвинения на база евентуални анонимни свидетели не се прави, прокуратурата работи абсурдно.
4
0
 
4
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Според това,което прочетох,излиза,че от БНБ не са започнали изначало подобни действия, а всичко звучи като клевета от евентуалния писател на писмото.
3
0
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
разберете г-н съдия, колко е трудно човек да бърка в кацата с мед и да не си оближе пръстите
2
0
 
4
 
! Отговори
mafia преди 9 години
и затова днес им е пратена прокуратурата.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същото направление "Банков надзор" твърди че КТБ не заплашена от фалит