Зам.-кмет на Видин е обвинен за престъпление по служба

Наложена му е мярка парична гаранция от 10 000 лв.
2 юли 2014 12:44, Анисия Иванова
8
Зам.-кмет на Видин е обвинен за престъпление по служба
Добромир Дилов. Снимка: Общин Видин

Заместник-кметът на Видин Добромир Дилов е обвинен за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата. На Дилов е наложена "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Дилов е зам.-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на Община Видин. Срещу него е образувано досъдебно производство, след като на 25 юни ДАНС е провела специализирана операция, под ръководството на Софийска градска прокуратура. Акцията е била осъществена във Видин и София.

Обискирани и претърсени са кабинетът и жилището на Дилов, както и офиси на свързани с него фирми. Има подозрения за извършени от заместник-кмета неправомерни действия спрямо възлагане на обществени поръчки от общината през 2013 г.

При спецакцията са разпитани 28 свидетели.

Ако бъде признат за виновен, Дилов може да получи наказание от една до осем години затвор, както и лишаване от правото да заема обществени длъжности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
35
 
! Отговори
e преди 9 години
е етова е европеиското бъдеще на българия ,това е заради прочуутата българска толерантност, на сега *** зам.кмет, утре ще е кмет вдругиден президент и дотам с бг, за какво мислите е тоя *** сложен там за да крадът и за нищо друго, разбира ли ти *** от кладенчова вода та и *** от чистота и благоустроиство, та затова северозапада ни е зле,то всъщност цялата държава натам отива
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е за пребиване! Хората живеят много по-бедно отколкото във всяка една друга област, а града е заприличал на лунен пейзаж, а той решил да се облагодетелства!И в момента във Видин тече проект за така наречения "воден цикъл" - целия град е разкопан, от МЕСЕЦИ копаят едни и същи гьолове, работи се аматьорски и всичко се прави ПОД определените стандарти от няколко фирми - като за без пари. Как ли са ги избрали тези фирми, а?
2
0
 
35
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Доган все още не може да се мери със Сюлейман Великолепни. Оня е стигнал до Виена, а напия само до Видин, като гледам видинското дете-чудо-измекярин.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като го гледам на цвят е от квотата на ***!