Осъдиха мъж от Девня, защото изял костенурка от глад

Животното било от защитен вид
11 юли 2014 19:27,
33
Осъдиха мъж от Девня, защото изял костенурка от глад
Снимка: архив Impact Press Group

Варненският окръжен съд осъди на 8 месеца пробация Марин Маринов от Девня за това, че е изял костенурка от защитен вид.

Още по темата
От съобщението на съда става ясно, че на 25 май тази година мъжът отишъл в градината си, в която отглеждал домати. Във високите треви видял костенурката и решил, че може да се нахрани с нея. Показал плячката на комшията и му обяснил какви са намеренията му спрямо животното.

Съседът подал информация в полицията, но когато органите на реда пристигнали, вече било късно. Марин обяснил на полицаите, че изял животинката от глад.

По-късно експерти установили, че животното е от вида Testuro ibera - "Шипобедрена сухоземна костенурка", която е от защитен от закона вид.

Според член 278 д от Наказателния кодекс който унищожи екземпляр от европейски или световно защитени диви гръбначни животни, се наказва с лишаване от свобода до 5 години, както и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

59-годишният мъж обаче постигна споразумение с Варненска окръжна прокуратура и през следващите 8 месеца ще има задължителни срещи с пробационен служител. За същия период от време, два пъти седмично, ще се регистрира и по настоящ адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: костенуркасъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
До ДГД - 1Щот законя не е само адин член, да са фанеш само за него, за това. Неграмотни сте и неграмотни ще си умрете.
8
1
 
29
 
! Отговори
k преди 9 години
онези преядоха с милиарди,човека в затвора за гущер ,ще вкарат..то накрая и тези дето "крадат" от казаните ще съдят..пълен ***
7
6
 
13
 
! Отговори
льжата преди 9 години
От тия животни сьм жив.Никой не ги забраняваше.Над150 сьм им изпил крьвта и сьм грамаден.В ресторанта или крьчмата на дядо ми най хубавото мезе е било яйца от костенурка и бутчета.А черепахата за костно брашно сьс каруци са ги носили.Е какьв защитен вид са не сьм знаел.Жив сьм.А шопарите и сега ги берат и ги продават много скьпо.И пак да ти *** тьпите комшии.
6
1
 
28
 
! Отговори
дер преди 9 години
Да ти пи-кая на съда. Цецо избяга с милиардите и мърляви надзорници спят.
5
4
 
15
 
! Отговори
Евро Пси преди 9 години
Ако беше изял салата от Гербери, кво става?!
4
3
 
32
 
! Отговори
диалектика преди 9 години
Как да не вярваш в справедливия български съд.Ето,човекът изял една костенурка и бил осъден -костенурките се ядат.Съдът също така съвсем справедливо оправда Ковачки,затова,че не е платил 16 милиона данъци,но къде е казано,че парите се ядат?Те да не са защитени костенурки?Те са незащитени пари.
3
6
 
17
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Знам ,че ще ме изтриете.Но .Да ти *** кумшиите.Едео време се сьбирахме всички за да хапнем костенурки.Не бяза защитени докато цингафайниците не разбраха ,че тез дивотни имат крьв 0 полужителна и започнаха да ги берат Като гьби
2
2
 
8
 
! Отговори
ZZZ преди 9 години
До 5 години - означава, че наказанието може да е от 1 месец до 5 години. Друго е ако е от 3 години до 5 години.
1
19
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
бил гладен, ами да ръфа домати, нали си ги е отглеждал в градината, ***, и сега наял ли се е тъпанара, какво му е направил "хайвана" та да го убиеш за 200 грама месо. Като е гладен да яде улични кучета, те поне са в изобилие