Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!

Колата може да е завила наляво заради техническа повреда, каза Стоянов
Обновена: 19 сеп 2014 16:46 | 19 сеп 2014 15:50,
235
Пуснаха под домашен арест полицая, убил бебе. Не бил пиян!
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас пусна полицая, убил бебе с автомобила си, да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Граничният полицай предизвика жестоката катастрофа на 11 септември в созополското село Крушевец. Тогава той влезе с висока скорост в населеното място, не успя да вземе завой и се качи на тротоара. Там помете детска количка, в която уби на място малката Красимира. Веднага след това Стоянов беше арестуван, а Окръжният съд в Бургас му определи най-тежката мярка – задържане под стража. Апелативният съд обаче днес я отмени след обжалване на защитата на полицая.

Още по темата
Един от основните аргументи на съдиите да пусне Стоянов под домашен арест е, че не отговаря на истината твърдението, че полицаят е бил пиян. „Приложените по делото две експертизи установяват наличие на 0,43 и 0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия“, се казва в съобщението на съда. Там се уточнява, че по закон за алкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателна отговорност.

Апелативният съд коментира и справка на КАТ, според която Стоянов три пъти е глобяван за висока скорост, но не и за алкохол. Според апелативните съдии Окръжният съд не е предоставил и доказателства, че Стоянов може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това полицаят не бил осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Самият полицай даде свое обяснение за трагедията. Според него не било изключено тя да е предизвикана от техническа повреда, заради която колата му е тръгнала наляво, съобщи пресцентърът на Апелативния съд. Автотехническата експертиза, която може да установи дали Стоянов е нарушил закона за пътищата, все още не е готова.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас призова най-тежката мярка за неотклонение на полицая да бъде потвърдена. Според него отново може да се направи изводът, че има опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането на доказателства и установяването на обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
18
 
! Отговори
да не излезе преди 9 години
че детето от количката само се е насочило да влезе под колата.Това май е най правдоподобната версия
19
1
 
21
 
! Отговори
ВАЦ преди 9 години
Съда ще го пусне, но от кармата си няма да може да избяга този грешник, нищо не остава неразплатено под небето, дори и под българското небе!
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма държава! В нормална държава, до вечерта на същия ден на тоя ***+ прекия му ръководител+шефчето на частта им щяха да нямат ни нашивки, ни звездички по пагоните им.... отделно процес за тоя униформен шебек
17
1
 
5
 
! Отговори
mickey преди 9 години
До АнонименДа. Проблем?
16
1
 
24
 
! Отговори
Наско преди 9 години
Да не дава Господ, но ако това беше моето дете щях да се водя по Крумовите закони. Явно оттогава при нас няма други!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направете справка - колко престъпници са застреляли (убили) ченгетата и колко невинни.... ще излезе че родната полиция води война с обикновените хора...
14
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишоци - според вас - трябва да бъде заколен на място ?
13
1
 
20
 
! Отговори
sas преди 9 години
До АнонименИмаше нужда някой да ги припомни тези случаи!!!! За съжаление, равносметката е - статистика в архивите, не *** в затворите!!!
12
1
 
37
 
! Отговори
avg преди 9 години
Сега очаквам да осъдят майката, дето е оставила бебето НА ТРОТОАРА, където е само за паркиране и движение на коли.
11
2
 
32
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Га-га-га...О-х-х-х... Стомаха ме заболя от смях.Да му дадат 500лв за притесненията и да го пускат. Няма смисъл само да харчат пари за глупости. Накрая може да се окаже, че даже не е бил той в колата, а е била открадната. И кисело мляко не са му давали, за да уветря. Не е ясно и кой точно е дал кръвната проба. Абе поредното псевдоразследване срещу човек на властта.Смях и вицове... :D
10
3
 
51
 
! Отговори
Ушева свиня преди 9 години
Бебешката количка е отнела предимство на полицейския автомобил....
9
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо съм изумен от чудесата които стават по нашите краища. Може би са повдигнали обвинение на бебето бог да го прости или на майка му. Няма да се учудя
8
3
 
41
 
! Отговори
а преди 9 години
дявола си пази слугите, ще му трябват за други злини !
7
2
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицая застрелял момиче с автомат "по невнимание" - 2 год и 6 месеца Полицаите застреляли дядо докато бере гъби - глоба 200 лв Пияния полицай застрелял 16 год. момиче в гърба - 3 год. Пияното ченге прегазило майка и дете на пеш пътека - оказа се че личния му автомобил имал "буркан" и той е бил пуснат, ама хората не го видели (впрочем никой не беше видял буркана).... Ушевата *** е най-голямата заплаха за живота на българите!
6
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е бащата на бебето?Взимай една кола и го чакай тоя пред тях и го гази?Не чакай справедливост в България!
5
3
 
53
 
! Отговори
Беззаконие а дръвник преди 9 години
Явно ще се налага някой от роднините да се занимае със случая, след като съдът отказва да си изпълнява задълженията. Не трябва да се размине нито на пияния полицай-убиец, нито на прикриващите го негови колеги и съдия-съучастници!
4
3
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи 4-те кофички кисело мляко дадено от колегите му, е свършило работа.
3
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само че не бил пиян ами бебето само се е самоубило в количката а нашия човек е слязъл да го спасява...Накрая това ще е версията в съда-все пак става зума за български съд.
2
4
 
64
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
E za tva BG 6te e ve4no v kalta!
1
5
 
48
 
! Отговори
frafalgar преди 9 години
UBIEC !