Съдът отстрани окончателно Цветан Гунев от БНБ

"Не знам защо съм неудобен", чуди се той
11 дек 2014 14:25,
15
Съдът отстрани окончателно Цветан Гунев от БНБ
Снимка: архив Булфото

Цветан Гунев беше отстранен окончателно от поста на подуправител на БНБ. Това стана с решение на Софийския апелативен съд. Магистратите обясниха отстраняването с това, че служебното положение на Гунев предполага възможност да бъдат забавяни доказателства по разследването срещу него, съобщи БТА.

Още по темата
Отстраненият банков шеф обясни пред медиите, че по закон парламентът трябва да го смени, ако повече от 6 месеца е в невъзможност да изпълнява задълженията си. „Не знам защо съм неудобен”, каза още Гунев и обясни, че не е човек, който ще влияе на хората или ще ги манипулира.

Гунев е разследван от прокуратурата за престъпление по служба по делото за източване на 206 млн. лв. от КТБ. Още през юни той получи обвинение, че не е упражнил достатъчно контрол върху дейността на фалиралата банка.

Обвиняеми заедно с него са и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова.

През септември прокуратурата също внесе искане за отстраняването на Гунев от длъжност, но тогава и СГС и Софийският апелативен съд не разрешиха. Обяснението им беше, че разследващите не разполагат с никакви данни, че е възможно Гунев да упражни натиск над свидетели или да попречи по някакъв друг начин на хода на досъдебното производство.

Прокуратурата обаче внесе повторно искане за отстраняването на подуправителя на БНБ и миналата седмица Софийски градски съд отстрани Гунев. Той обжалва, но днес САС потвърди окончателно решението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: БНБКТБЦветан Гунев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Има 2 положения - или човекът е абсолютно невинен и е умишлено натопен или е виновен до доказване на противното . Ако е пък невинем не виждам смисъл да го задържат под стража . Нека се съберат достатъчно доказателства по делото . Интересно ми е да разбера самопризнанията на обвиняемият .
12
0
 
1
 
! Отговори
a преди 9 години
I TOZI CE CPACIAVA -----NO KOLATA DA GO BLACNE E GOTOVA
11
0
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
" Най-високата заплата в държавата на български чиновник е на управителя на БНБ Иван Искров. Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец. "Не бе деветак, по 80-90 милиона на месец е, не по 80-90 хиляди. Я пак прочети тези медии, дето си ги цитирал!
10
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Странни работи стават в България. Работи си банката, показателите и са добри, но изеднъж накякви мутри решават да фалират тази банка и го правят и никой не смее да им попречи. После виновен бил Банков надзор, че казал истината, а истинските виновници никой не ги закача. При това тълпата реве в екстаз - убийте тогова, т.е. този, който са й посочили. Достатъчно е да се прочетат коменатариите, за да се види докъде е стигнало промиването на мозъците.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-високата заплата в държавата на български чиновник е на управителя на БНБ Иван Искров. Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гунев, върни заплатите които си вземал за да *** мухите! 300 000 годишно минимум получават тюфлеците от БНБ - банкови корифеи и големи професионалисти, както цялата *** - върхушката демек.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не си неудобен , некадърен си и неприятен
6
0
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
За не упражняване на контрол требе да са подсъдими всички от УС заедно със финансовия корифей Искров дето им е и.д. шеф
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гунев, отиди пред някой офис на КТБ и там хората ще ти обяснят защо си неудобен, а след това, ако си жив и здрав си приготви пижама на раета и пособия за бръснене.
4
1
 
18
 
! Отговори
?!? преди 9 години
И тоя е гьон-сурат, като шефа си Искров слушаш ги говорят така все едно нищо не е станало и те не са били въобще там!
3
1
 
26
 
! Отговори
Х преди 9 години
Неудобен си за четерите милиарда които трябва да платим ние,а ги откраднахте вие.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо съм неудобен..........правя си милиончета от рушвети ... на никого не преча
1
1
 
26
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
"Не знам защо съм неудобен", чуди се той-АМАН ОТ величия в Корумпестан,всеки крадлив и некадърен мутрафон се счита за неудобен всеки път като го изритат-как един не каза-"да корумпиран и некадърен съм,напускам"-всеки там велик,незаменим и единствен,а резултата-ВОНИ ОТ ВСЯКЪДЕ.