Кандидатите за шеф на ВКС: Надяваме се на феърплей!

Павлина Панова и Лозан Панов бяха изслушани от ВСС
Обновена: 12 яну 2015 16:52 | 12 яну 2015 14:44,
7
Кандидатите за шеф на ВКС: Надяваме се на феърплей!
Снимка: БТА

Кандидатите за председател на ВКС - Павлина Панова и Лозан Панов, изразиха надежда, че битката за поста ще е справедлива и честна. Днес двамата бяха изслушани от етичната комисия на ВСС.

Още по темата
Пред членовете на съвета Панова разкритикува думите на правосъдния министър Христо Иванов, че изборът е предрешен, и изрази надежда, че това не е така. Тя призна, че това твърдение я е накарало да се запита има ли смисъл да участва, ако е така.

Съдия Панова обясни още, че инцидентът с опонента й, съдия Лозан Панов, който беше блъснат на пешеходна пътека, създал възможност той да има предимство при провеждането на избора.

Тя призна, че е останала притеснена и от някои от изявленията на членове на ВСС, в които била призована да се откаже, защото със случилото се с Панов компрометира нейната кандидатура.

Самият Панов обясни пред ВСС, че първоначално се отказал от надпреварата заради натрупването на обстоятелства. Завърнал се в състезанието обаче, защото в него трябва да има двама участници. Той посочи, че не трябва да има предрешеност на избора и състезанието между него и Панова трябва да се проведе чрез борба на мнения и правен дебат.

Магистратът обясни, че не вярва в хипотезата, че инцидентът с него е бил умишлено причинен. Според Панов това е битов инцидент, който дошъл в неподходящ момент. Съдията припомни, че шофьорът, който го е блъснал, го е закарал в Пирогов и нарече това човешка постъпка.

Изборът на председател на ВКС ще е на 29 януари.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фамилиите им показват ли някаква връзка или са изцяло плод на естествения подбор ?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И двамата приличат на *** от 3-то помощно,но няма лошо,щом няма кандидати.
3
0
 
4
 
! Отговори
PImp C преди 9 години
ВСС коренът на пумията
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баш като едно време на изборите имаше и БЗНС за цвят, но резултата си беше решен много преди това.Сега е същото с тез двамцата
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
блъснаха единия ... той се отказва, после пак се съгласява. Сега жената сигурно ще забременее, после ще хване заушка. не е проста работа българската съдебна система