Адвокат поръчвал палежи на коли и къщи на колеги

Елдъров "пратил" обезглавена кокошка на защитник от Пловдив
2 фев 2015 13:41,
16
Адвокат поръчвал палежи на коли и къщи на колеги
Снимка: архив Булфото

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров, който беше задържан в петък, е обвинен в подбудителство и подпомагане на група за палежи, грабежи и увреждане на чуждо имущество, обикновено на пловдивски адвокати. Сред провиненията на защитника е и поръчка да се изпочупи колата на адвокат от Пловдив и да се хвърли в нея обезглавена кокошка.

Още по темата
По досъдебното производство, образувано през 2014 година, са задържани общо шестима души, сред които и адвокатът. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Галина Андреева – Минчева, цитирана от БТА.

По данни на прокуратурата обвиняемите М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В.Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което са били подбудени и подпомогнати от адвокат Елдъров.

Сред тях са палеж на автомобил и недвижим имот в гр. Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата.

Сред провиненията са и палеж на автомобил в Пловдив, палеж на трактор в с. Зелениково, община Раковски, палеж на  автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в с. Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив.

На Спасов и Поптолев са повдигнати и обвинения за извършено, след подбуждане от Елдъров, повреждане на лек автомобил на пловдивски адвокат, при което е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена  обезглавена кокошка.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са назначени пожаротехнически и оценителни експертизи, уточни прокурор Минчева.

Обвиняемите ги грози затвор от пет до петнадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
ллл преди 9 години
Нищо няма да му направят. Най много да го изключат от комисията в която членува. Майка му и баща му са стари пушки адвокати в Пловдив и едва ли ще оставят сина им да бъде осъден.
10
2
 
16
 
! Отговори
Евала преди 9 години
На такива адвокати, машала
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арестували АДВОКАТ ... и то в Пловдив ... и то за нарушение на "Законъ" ... и то да излежи присъда ... и то АКО има такава ... ?НЕ ВЯРВАМ ... НЕЕ ВЯРВАМ!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА БЕШЕ ПРАТИЛ ЕДНО ПРАСЕ-НЯКАК ПО-СОЛИДНО..
7
1
 
24
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Дано влезе в панделата, а тогава какъв къпон ще е . Ще бъде доволен адвоката.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toq eldarov ne be6e li advokat na komatevskite ubiici
5
1
 
28
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Нарушаване на правата на свободните кокошки с отнемане на живота,абе тая кокошка ще му изяде главата
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже всички знаем какво ще се случи сега, а то е че Министерството на Великите Регистрации, ще го регистрира,предлагам на всеки един гражданин на Републиката, да бъдат раздадени по един кочан със сто бланки за саморегистрация. Като всеки трябва да я попълни и прати на регистраторите в тридневен срок. А в края на годината за тези които са получили и изписали по няколко кочана от въпросните бланки ще се предостави възможност да ги купуват с отстъпка.
3
0
 
44
 
! Отговори
До Европ. Комисия! преди 9 години
Аз като ви казвам, че съдии прокурори и адвокати и др. *** са най-Големите ПРЕСТЪПНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ВИЕ МИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ!!!! И ПИТАМ ЩО ЗА НАГЛОСТ Е ПРЕСТЪПНИК ДА СЪДИ ДРУГ ПРЕСТЪПНИК???
2
0
 
21
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Абе,тоя Поптолев не е ли и той адвокат?
1
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Хайде Поне ЕДИН вкарайте... аман от Условни Присъди за Умишлени Престъпления