Делото за взривовете край Петолъчката започва отначало

Процесът ще се гледа при закрити врата
2 фев 2015 18:45,
3
Делото за взривовете край Петолъчката започва отначало
Снимка: архив Булфото

Ямболският окръжен съд подновява делото за взривовете край Петолъчката.

Инцидентът в склада за боеприпаси в района стана на 5 юни 2012 година. Тогава загинаха трима работници, а десетки бяха ранени. На сградите в околността и на селскостопанските насаждения бяха нанесени сериозни щети.

Делото започва отначало, защото съдията по него, Васил Атанасов, подаде отвод по здравословни причини. Затова съдебният процес ще се гледа от друг състав на Районния съд в Ямбол.

Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества.

Делото ще се гледа при закрити врата, тъй като има опасност от разгласяване на държавна тайна. Съдебните заседания са насрочени от 3 до 6 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
agata преди 9 години
e a siktir, otkoga petolachkata se gleda v Yambol, kato preopachavate neshtata e taka, Sliven e po goliam grad to Yambol i petolachkata e bila vinagi na Sliven
2
0
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 9 години
Истината няма да излезе и няма да има виновни, бъдете сигурни.Такива далавери се правеха там , че ако се разчуе истината ще има разстрели.
1
0
 
0
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
ЦАЦАРОВ ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА ЗАПОЧНЕ ДЕЛОТО ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА ---КОСТОВ Ф ДИМИТРОВ САКСКОБУРГОТСКИ П СТОЯНОВ ПЬРВАНОВ ДОГАН МЕСТАН БОРИСОВ СТАНИШВ---ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ОТ 1989 ДО СЕГА---ПРОДАЛИ БЬЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСЕ ЗА СОБСТВЕННО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ